neděle 12. července 2015

Essie: Sunday Funday

Pokračujeme na letní vlně. Tento krásný kousek jsem si koupila v únoru a hned ho schovala, protože se mi tehdy barevně nehodil. A taky se mi na něj podařilo úspěšně zapomenout. Naštěstí se ve své sbírce laků prohrabuji docela často, a tak byl znovu objeven a k aktuálnímu období se hodí skvěle.


Jak dobře víte, nejsem velkým zastáncem drahých laků, ale čas od času mám potřebu je pokoušet a ujišťovat se, že za ty peníze fakt nestojí. Takhle jsem se dostala i k Essie. Je to vůbec můj první kousek od této značky, možná i proto, že se v našich končinách nedá úplně snadno sehnat. Já jsem ho kupovala při mé návštěvě Drážďan. 

Po docela dlouhém vybírání padla volba na vyletněný Sunday Funday. Nevím, kde se to ve mně vzalo, protože oranžové laky obecně moc nevyhledávám, a když už, tak výhradně jen v těch nejteplejších měsících. Na druhou stranu, je to barva, která v mé sbírce není tolik zastoupená a je snazší vybrat odstín, který se příliš nepodobá něčemu, co už mám doma. A když se to tak vezme, Sunday Funday není typická oranžová. Není tolik ostrá a má v sobě kapičku růžové. Vše hezky zpestří nenápadný stříbrný shimmer. Díky tomu má i tato teplá barva studenější podtón a snese se s mýma celoročně světlýma rukama. 


Štěteček je ideální velikosti. Není moc tenký, které já nesnáším a není ani tlustý, které já osobně sice ráda mám, ale vím, že lidé s drobnějšími nehty s tím mají problém. Tohle je ideální kompromis naprosto pro všechny. Stejně tak má lak skvělou konzistenci, nikam nestéká a rovnoměrně pokryje nehet s minimem tahů. K plnému krytí by postačila i jedna silnější vrstva, ale já jsem dala pro jistotu dvě tenčí.

Schnutí proběhlo také na jedničku. Schválně jsem nepoužila žádné zlepšováky, ale i sám o sobě byl nejpozději do půl hodinky stoprocentně suchý a žádné nežádoucí rýhy se nekonaly.


Nejdůležitějším měřítkem je výdrž, která příjemně překvapila. První tři dny byly bez ztráty kytičky, poté se začal velmi decentně ošoupávat. Ale nebylo to nic tragického, takže jsem nad tím dokázala mávnout rukou a sundávala jsem ho až osmý den. To už byl sice výrazněji ošoupaný, ale po týdnu mu to lehce odpouštím. Mně se nehty docela lámou a laky obecně mi drží o něco hůře, než běžným smrtelníkům, takže pokud máte nehty v pořádku, klidně si nějaký den připočtěte. 



Musím uznat, že lak Essie skutečně obstál a přece jen je o třídu výš než běžné drogérkové laky. A rozhodně je lepší než jeho slavní kolegové, kteří u mě nezabodovali (např. Opi nebo China Glaze). Pohodlně se lakuje, nedělá žádnou neplechu a bleskově zaschne. Výdrž je perfektní a s menšími nedokonalostmi zvládne celý den. Vzhledem k ceně asi nebudu svoji sbírku rozšiřovat nějak markantně, ale díky pozitivním vlastnostem si na značku Essie v budoucnu ještě posvítím.

Lak jsem kupovala v německé drogerii za cca 8 eur. U nás se dá pár kousků najít třeba na Galaxii přání

Máte zkušenost s laky Essie?

15 komentářů:

  1. Ja teda na Essie nedam dopustit, par kousku vlastnim a vydrz je perfektni i presto, ze ruce nejak nesetrim...

    OdpovědětVymazat
  2. Jé můj nejoblíbenější lak vůbec :D Je nejlepší! :D
    http://mybeautypineapple.blogspot.cz/2015/04/essiesunday-funday.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem si ho musela jít nalakovat :D

      Vymazat
    2. Na nedělní lakování se ani nic jiného hodit nemůže :-)

      Vymazat
  3. Ten odstin je nadherny.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Lak nepoznám, ale výdrž má celkem dobrou a odstín je moc pěkný. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Od Essie žádný lak na nehty nemám, ale tahle barva se mi líbí moc:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Několik laků od Essie doma mám a jsou super. Taky si myslím, že jsou lepší než třeba OPI.

    OdpovědětVymazat
  7. Ten je nádherný! Od Essie jsem lak bohužel ještě nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
  8. Ten lak je super, vždycky mě lákali tyhle laky od Essie:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Perfektná farba! Ja mám od Essie 2 laky, rada ich používam, lebo sa výborne lakujú a majú super výdrž :)

    OdpovědětVymazat
  10. krasavec :) laky Essie jsou moje oblíbené stálice!

    OdpovědětVymazat
  11. já jsem ostuda, protože od Essie zatím žádný lak nemám :D teda vlastně jo, jeden v mini velikosti, ale zatím jsem nelakovala :(

    OdpovědětVymazat