neděle 24. května 2015

Tipy na (nejen) beauty videa

Neděle je dnem odpočinku, a tak vás dnes nebudu zahrnovat textem, ale předám vám několik tipů na videa. Asi před rokem jsem dělala článek o mých youtube oblíbencích. Stále se na tom nic nezměnilo. Když mám večer čas jen sama pro sebe, obvykle ho strávím s beauty videy. Činím tak už více než rok a stále mě to baví. Co se kosmeticky týče, jsem prostě blázen po všech směrech. :-) Na druhou stranu, vůbec nesleduji televizi a v mém hledáčku je jen jeden jediný seriál, takže na kosmetická videa je prostě v mém životě prostor. 

Dnešní článek bude vycházet z toho loňského. Někteří oblíbenci mi prostě zůstali, ale tentokrát vás rovnou odkáži na konkrétní zábavné nebo inspirativní video, které mě u nich v poslední době zaujalo. A přidám samozřejmě pár nových tipů. 

essiebutton

Essie je i po roce stále mojí youtube královnou. Je přirozená, vtipná, inspirativní a pořád přichází s něčím novým. Stále je také jediná, u které sleduji i vlogy, u jiných je přeskakuji. Za poslední dobu mě absolutně dostalo video s její babičkou, kde právě tato šarmantní dáma ukazuje světu, co nosí v kabelce. Je to vtipné a zároveň dojemné video. I sama Essie později řekla, že je to její video s nejvíce like vůbec. Babča vás prostě dostane.

Amelia Liana

Amelia je velkou kamarádkou Essie a často je potkáte ve videu spolu. Právě takhle jsem se k ní dostala. Nejdříve mi přišla nesympatická, ale brzy se to změnilo. Líbí se mi na ní, že je nadpozemsky krásná, vždy upravená, ale přesto naprosto normální holka. Když si to tak zpětně procházím, Amelia mě hodně inspiruje. Právě díky ní jsem se naučila dělat efektní kočičí oči pomocí izolepy nebo aktuálně testuji jí opěvované laky Maybelline, které se u nás v drogerii hromadně přehlíží. Taktéž se mi líbí, že bravurně kombinuje drogérkové a luxusní produkty. 

Emily Noel


Emily je úplně jiná, než ten klasický americký prototyp beauty youtuberky. Je o něco starší, rozumnější, klidnější. Možná právě proto nemá miliony odběratelů a statisíce zhlédnutí. Někdy mi to přijde až líto, že ji sleduje tak málo lidí. Je to škoda, protože budete hledat jen těžko někoho, kdo má v kosmetice tak obrovský přehled. Schválně jsem vám přidala i starší video, kde ukazuje svoji sbírku. To je prostě něco. Díky Emily se mi hodně plní seznam toho, co nutně potřebuji z amerických drogérek. Neustále porovnává nějaké novinky se staršími osvědčenými kousky. Moc se mi také líbí, jak si umí nalíčit oči. Jako bonus jsem přidala její video o představení bláznivých rtěnek Nyx, u kterého se budete zaručeně bavit nejen díky neuvěřitelným barevným kreacím, ale i lehkosti, se kterou je Emily předvádí.

Tati

Tati sleduji již dlouho a mluvila jsem o ní už v loňském článku. Líbí se mi, že přidává videa pětkrát týdně, nikdy nesklouznou k půl hodině kecání o ničem a mají prostě spád. Tati zkouší jednu novinku za druhou, ať už z drogerie či parfumerie a když jde něco nového na trh, obvykle se to nejdříve dozvídám právě od ní. V poslední době mě nejvíce baví videa, kdy zkouší něco nového a poté to proloží ještě několik vstupy z celého dne a průběžně informuje, jak vše drží. A právě i díky ní nutně potřebuji nové Loreal paletky. 

Nicole Guerriero

Nicole je uragán. Je divoká, šílená, nekontrolovatelná. Na jednu stranu, taková ta typická upištěná američanka, které moc nemusím, ale přece jen s kapkou výjimečnosti, která mě nutí se na ni neustále dívat. Tahle holka je mistr v extravagantním líčení. Schválně jsem sáhla do jejího archívu a vytáhla video z Halloweenu. V době tohoto amerického svátku je to jeden strašidelný tutoriál za druhým, ale Nicole v nich jasně vyniká. Je až neuvěřitelné, jak se dokáže proměnit. Nejvíce ji obdivuji za to, jak bravurně zvládne vykonturovat obličej, což se u takto přehnaných videí sleduje nejlépe. 

Elle Andish

Elle je bezednou studnicí nápadů pro všechny milovnice nail art. Vlastně jsem nikdy podle ní nic se svými nehty neprováděla, ale dívat se na ni, mě hrozně baví. Videa mají spád a obvykle se vejdou do pěti minut. Jsou bravurně zpracovaná, Elle má příjemný hlas a vždy vám podá vyčerpávající návod, jak lehce vytvořit netradiční manikúru. 

Přesuneme se k českým videím. Byť nové kanály rostou jako houby po dešti, nějak se mi v záplavě těch náctiletých hvězdiček nedaří nelézt inspiraci. Pravděpodobně nejsem jejich cílová skupina. Proto u mě vede klasická česká trojka PetraLovelyHair, GetTheLouk a BeautyLife by Aja. Přesto všechno mám pro vás dva další tipy.

A cup of style


Lucku a Nicole asi není třeba představovat. Myslím si, že na české blogové scéně nikdo úspěšnější není. Dlouho jsem je však nesledovala, protože fashion mě jednoduše nebaví. Vše se zlomilo loni v létě, kdy Lucka odjela do USA a začala pravidelně točit vlogy. Ty měly velký úspěch, a tak holky natáčí vlogy dodnes ze svých každodenních životů. Byť vlogy u jiných sleduji výjimečně, tyhle mě prostě baví. Holky se skvěle poslouchají, neustále cestují nebo dělají něco zajímavého. K tomu všemu umí videa skvěle sestříhat. I proto přidávám nedávné video, kdy Nikča jela za Luckou do Anglie a naprosto bravurně vlog sestříhaly z obou pohledů. A samozřejmě nesmí chybět jedno vzpomínkové video na USA. 

Zuza

Mým nedávným objevem a vlastně naprostým youtube nováčkem je Zuzka. Konečně krásná česká slečna s rozumnými názory a naprostou přirozeností. A to i přesto, že má za sebou opravdu jen pár videí. O to více se však těším na její vývoj a věřím, že se brzy dostane do většího povědomí. 

Znáte všechny tyto youtuberky a jak jinak, máte tip na další zajímavé tváře?

16 komentářů:

  1. Díky za tip, budu muset Zuzku pořádně očíhnout :) Poslední dobou jsem začala videa zase sledovat a hrozně mě to baví!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem hlavně moc ráda, že jsi se do videí pustila ty. Ty mám taky hodně ráda.

      Vymazat
  2. To video od Essie je skvělé, dobře jsem se pobavila a také lituju že jsem nestihla něco takového natočit s mojí babičkou :( A s Cupofstyle to mám úpln stejně :D
    Lenny Mali i Danmark

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek, velmi mě zaujala Emily Noel :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek, velmi mě zaujala Emily Noel :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nicole G. mám moc ráda, ale mojí jedničkou je Carli Bybel :)

    OdpovědětVymazat
  6. Emily neznám a stejně tak jsem neměla šajnu o Zuzce, určitě na videa obou youtuberek mrknu a třeba najdu další favoritky:-) Mám to jako Ty, televizi skoro nemusím, ale beauty videa u mně jedou téměř každý večer:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Kromě Elle znám všechny slečny a souhlasím s tebou, Emily je pro mě jednička :)

    OdpovědětVymazat
  8. Z uvedených youtuberek mám nejraději Essie. Amelia a Tati mi nějak nepřirostly k srdci. Ještě mám hooodně ráda videa Makeupbytiffanyd. Těším se na každé její video

    OdpovědětVymazat
  9. Všechny české holky, co jsi vypsala moc ráda sleduji a jejich videa mě baví. Zahraniční youtuberky neznám vůbec

    OdpovědětVymazat
  10. Super clanok Essie mam tiez rada, super videa a velmi dobre sa na nu pozera, ostatne blogerky sledujem tiez poslednu Zuzku som si tiez pridala a tesim sa na jej videa

    OdpovědětVymazat
  11. Ze zahraničních se shodneme a skoro všechny znám a mám ráda. Naopak u těch českých tolik ne. I když Petru, Lou i si semtam pustím. Mám raději ty s méně odběry, takové Pod lupou od BeautyBarbblog, ač to není prototyp krásné blgerky, podle mě v ČR nemá konkurenci. Ono záleží, co člověk od videa chce, jestli informace a fakt něco přínosného nebo jen koukat na hezkou tvář a vpodstatě prázdný obsah (což není teď proti nikomu konkrétnímu). Taky mě baví Svět podle Lu, dlouhá videa při nějaké činnosti jsou fajn. Mondbergvienna je taky fajn, poctivá youtuberka. Zuzku neznám, mrknu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svět podle LU mám taky ráda. Nepouštím si všechna videa, ale nějaká ta její povídací nebo kosmetická jsou fajn.

      Vymazat
  12. Moc vám všem děkuji za komentáře a zajímavé tipy.

    OdpovědětVymazat
  13. Videa takmer nesledujem a poznám len Zuzku, keďže sledujem jej blog. Tej inšpirácie je na YT veľa, len času ju čerpať pomenej ;)

    OdpovědětVymazat