pondělí 25. května 2015

Pudr od The Balm

Dnes si povíme o jednom z nejslavnějších pudrů poslední doby. Sexy Mama od The Balm sbírá jednu pozitivní recenzi za druhou. I mě nadchla myšlenka skvělého zmatnění. Vyčkávala jsem pouze na nějakou výhodnou akci. Ta se vyskytla na parfums.cz, kde jsem pudr získala zdarma k objednávce The Balm produktů nad 1000 Kč. 



Roztomilé balení, to je pro The Balm typické, takže nechybí ani u pudru. Mně se líbí především to, že je malé, skladné a díky tomu, že je z papíru, tak i velmi lehké. Plus obsahuje ještě zrcátko. Ideální pomocník na cesty. V balení na vás čeká 7 gramů produktu.

Nejdříve jsem se trochu lekla barvy. Ta se totiž tváři docela tmavě, ale po letmém vyzkoušení je jasné, že je to pěkný lhář. Ve skutečnosti je totiž transparentní a vhodný naprosto pro jakýkoliv barevný typ pleti. Zkoušela jsem to fotit na ruce, ale neviditelný prášek prostě nezachytíte. :-)


Aplikace pudru je rychlá a příjemná. Pudr je velmi jemně namletý, ale při nanášení vůbec nepráší. Pleť obstojně zmatní a co je jeho největší předností, je neuvěřitelně přirozený. Nezvýrazní jedinou šupinku, nevytvoří nános, prostě jakoby tam vůbec nebyl.

Svojí lehkostí se mi hodí právě teď na léto, kdy dokáži odpustit to, že ve tvářích zůstane trocha lesku, ale hlavně, že na pleti není žádný těžký nános čehokoliv.


Bohužel to má i jeden háček. Pudr sice v prvním okamžiku zmatní, ale efekt vydrží jen krátce. Je tedy pravda, že já se hodně lesknu a musím pudrovat několikrát denně, ať už použiji naprosto jakýkoliv pudr. Nicméně, The Balm je na mě opravdu slabý. Stačí hodinka a už se mi leskne nos a během další hodinky už se lesknu celá a musím to opravit. Přijde mi, že se pudr nejpozději do dvou hodin někam stoprocentně vypaří. Díky tomu je to pro mě prostě průměrný pudr a leckterý kousek z drogerie za třetinovou cenu mi udělá lepší službu.


Závěr je takový, že Sexy Mama je uživatelsky velmi příjemný pudr. Díky své transparentnosti se hodí naprosto pro každého. Dobře se nanáší a vypadá přirozeně. Bohužel jeho zmatňující efekt je velmi průměrný a pokud vás lesklá pleť obecně hodně trápí, tohle bude slabý kalibr. Pudr bych doporučila převážně těm, kteří potřebují jen letmé zmatnění a zároveň nesnáší těžkou vrstvu prachu na svém obličeji nebo hodně trpí na šupinky. Tento pudru decentně odvede svoji práci, ale na pleti nepůjde nic vidět. Já osobně si pudr však podruhé nekoupím.

Seženete na parfums.cz za cca 450 Kč, ale určitě vyhlížejte slevy a akce. Stejně tak, pokud máte cestu kolem výdejen parfums.cz v Praze či Brně, skočte si pudr vyzkoušet osobně. Najdete tam celý stojan s The Balm produkty. 

Už jste tento slavný pudr zkoušeli? Jak sedí vám?

17 komentářů:

  1. Původně jsem tento pudr chtěla taky, ale čím dál častěji čtu, že to vlastně žádná sláva není.. takže další položka z wishlistu vyškrtnutá :)
    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem ho a mně tedy úplně transparentní nepřišel, řekla bych, že pro úplné bledule to nebude. Co se týče zmatnění, jsem na tom úplně stejně, musela jsem přes den stejně přepudrovat. Já nevidím rozdíl mezi tímto a nějakým za stovku z drogerky, takže už si ho určitě nekoupím.

    OdpovědětVymazat
  3. To jeho balení je tak nádherné :)))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  4. The Balm miluju, ale zase nemusím mít úplně všechno. Můj nos se leskne a pokud Hot mama nepomůže aspoň na 8 hodin, pak to pro mně nemá cenu. Momentálně používám pudr od Dermacolu, matuje docela dobře, ale vysušuje, takže stále hledám.

    OdpovědětVymazat
  5. Lesknoucí se pleť mně docela trápí, hlavně během léta, takže to asi nebude nic pro mě. Ale obal má úžasný:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to jsem ráda, že jsem si ho s mou smíšenou, na nose mastnou pletí, nekoupila. Ráda zůstanu u svých oblíbených pudrů od Dermacolu a Rimmelu ;-)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Tohle už je druhá ne-tak-úplně-nadšená recenze za pár dnů, takže mám jasno - tenhle pudr vynechám. Díky za recenzi!

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  8. Balení je nádherné, jen škoda té výdrže.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  9. Taky jsem o něm nedávno psala na blogu. A souhlasím s tím, že vypadá velice přirozeně, ale taky dle mého moc nematuje. Rozhodně jsem od něj čekala více.

    Radu - Soutěž o KupKosmetiku Box

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám jedinej osvědčenej pudr od NYC, je toho kýbl v absolutně odporným balení, tak jsem ho přesypala do balení od Dermacolu (jo, zaflákala jsem tím půlku bytu) a prostě funguje. Mám ho dva roky a vyplácala jsem půl balení, je ho totiž fakt kýbl...
    A ještě bych ráda dodala, že mně nesedí žádnej pudr, mám mastnou pleť a prostě se za dvě hodiny lesknu, ať si na obličej dám co chci... A tohle je volba nejmenšího zla...

    A ještě miluju Bourjois rejžovej <3

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře a tipy na další pudry.

    OdpovědětVymazat
  12. Já používám od rimmelu stay mate a jsem spokojená ,jinak balní je vážně rozkošný ale tolik peněz za pudr bych asi nedala:-D

    OdpovědětVymazat
  13. No tak jsem opět ušetřila :-) ale ten obal....hmmmm

    OdpovědětVymazat
  14. Také mě zklamal a navíc mi spadl na zem a hned se celý rozlámal a rozdrobil na kousky. :( Takže jediné jeho využití u mě najde v tom, že na něm udělám video, jak opravit rozbitý pudr. Jinak je mi k ničemu, i kdyby se nevysypal. :D

    OdpovědětVymazat