pondělí 4. května 2015

Mix mini recenzí aneb jarní kosmetické radosti

Po pár měsících jsem tady s aktuální verzí tohoto článku. Jaro už je sice v plném proudu, ale stejně, jak pozvolna přicházelo, jsem i já velmi pomalu obměňovala kosmetickou výbavu. Nyní už jsem ale stoprocentně ponořena v jemných pastelových barvách, lehčích texturách a svěžích vůních. 


Chloé Si Belle

S výběrem jarního parfému jsem si dlouho nelámala hlavu. Chloé naprosto miluji a letošní limitka Si Belle si mě naprosto získala. Spojuje v sobě neobvyklé tóny se starou známou klasikou, která je pro Chloé tolik typická. V hlavě i srdci hrají prim tóny pomerančového květu, který naprosto miluji. Ten je však nevšedně protnutý březovými listy a gardénií. To vše se nakonec rozleží do charakteristického pudrového základu, které má na svědomí bílé pižmo. Líbí se mi, že je vůně lehká, svěží, pro mě netradičně květinová, ale ve svém závěru příjemně pudrová tak, jak to k mé kůži sedne nejlépe. Výdrž je výborná, stejně jako u všech Chloé. Jen mě trošku štve, že z toho udělali limitku a všude docela rychle mizí, takže se bojím, že již moc dlouho sehnat nepůjde.

Antiperspirant Fa

Byť se tento článek snažím vždy pojmout co nejpozitivněji, ne vždy to jde bohužel naplánovat. A tak se mi sem zamotal i jeden slabší kousek. Antiperspiranty ve spreji obecně nejsou mé oblíbené, ale po dobré loňské zkušenosti s Bourjois jsem si říkala, že bych jim zase mohla dát šanci. Bohužel mám s nimi stále stejný problém. Není mi příjemná jejich aplikace. Tento sprej má docela zvláštní rozptyl a přijde mi, že se špatně kontroluje, kolik a kam všude se to stříklo. K tomu mi sprej přijde hrozně dusivý. Po pár minutách, kdy už je v místnosti dýchatelno, je to ale vcelku hezká květinová vůně. Výdrž je tak nějak průměrná. Určitě to potu částečně zamezí, ale večer už se necítím úplně nejlépe. A to si myslím, že zrovna já v tomto směru nejsem příliš náročná.

(Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji zastoupení Henkel.)

Sprchový gel Bioderma

Spolu s jarem jsem měla chuť na co nejneutrálnější vůni, a tak jsem ze svých zásob vylovila sprchový gel od Biodermy. Líbí se mi, že má decentní neutrální vůni, která nijak neobtěžuje, ale přesto tam stále je. Gel dostatečně pění, je hodně jemný a pokožku nevysušuje. Je to příjemná změna oproti mým klasickým převoněným sprcháčům. Jediné, co mě vytáčí, tak je balení. Víčko jde hrozně špatně otevřít, tím spíš, že na to přijde vždy ve sprše, kdy má člověk mokré ruce. Odnesl to nejeden nehet. 

Tělové mléko Dermacol

Stejně tak jsem uklidila všechna hutná másla a krémy a vytáhla lehoučké mléko. Aroma Ritual je v tomto směru tou nejlepší volbou. Mléko je hodně tekuté, trochu zlobí při roztírání, ale když dáte jen trošku, dá se to zvládnout. Hezky se vstřebá a hlavně provoní pokožku na dlouhé hodiny. Pistácie jsou jedny z mých nejoblíbenějších parfemací z této řady. Hydratace je tak nějak průměrná. Mně vystačí, ale pro suchou pokožku to není.

Jarní mix lesků

Vyhlásila jsem stop stav veškerých patlátek na rty. Mám jich hrozně moc a brzy chtě nechtě přijde na pořádnou čistku, protože zrovna tyto produkty se rychle kazí a nejdou skladovat věčně. Již dva měsíce se mi daří a nekoupila jsem nic nového, a proto i v dnešním článku pouze připomenu tři skvělé kousky z mé sbírky. V posledních týdnech mě nejvíce baví růžová a texturou u mě vedou hybridní lesko - balzámy - stainy. Tyto požadavky u mě splňuje lesk Loreal Caresse v odstínu 102 Romy, Lancome Lip Lover v odstínu 316 a nejlepší ze všech je Maybelline Colour Elexir odstín 095 Blush Essence. Ten se u nás bohužel stále nedá sehnat, ale věřím, že jednou doputuje i do našich drogerií. 

Vosky Yankee Candle

Ty u mě kralují neustále bez ohledu na roční období. Pouze vystřídám vůně. Výběr letošních jarních novinek je bohatý. Mě nejvíce dostala vůně Shea Butter, která voní totožně jako Dove Purely Pampering. Je to krásná sytá relaxační vůně. Ale i další kousky  jsou skvělé, Yankee prostě nikdy nezklame. 

Nezbývá než se zeptat, co dělá na jaře radost vám? Jaké vůně jste si oblíbili?

14 komentářů:

  1. Ty vosky.. jsou top, miluji je.. :-) Já mám oblíbenou Tullips :-)

    Zvu tě na svůj blog
    http://wormake.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Mně přijde, že deodoranty/antiperspiranty Fa jsou všechny naprosto otřesný, a to používám jen spreje (Dove a Rexona).
    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
  3. Vosky jsou nejlepší :)) Mají nádherné vůně. :)

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
  4. Nejvíc se mi líbí všechny věci na rty :-) yankee candle jsem stále nevyzkoušela, i když jsou už dlouho na mém wishlistu.

    OdpovědětVymazat
  5. Wau, super produkty, hlavně ten pistáciový přípravek na tělo a ty vosky, super článek.
    zvu tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. YC je celoroční závislost, taky jsem s příchodem jara obměnila vůně:-) Když jsi zmínila ten Dermacol, tak já jsem teď měla sprchový gel a s třešní a těším se, až někde narazím na jejich novinky - mandarinku a citron, ty musí být moje:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Jak voní ten Pink Grapefruit, jde tam fakt cítit grep? :) Pistáciový AR na mě teď taky čeká :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Primárně je to prostě citrusová vůně, jen když se člověk hodně zaměří, tak tam je i špetka ,,hořkosti".

      Vymazat
  8. Grapefruitový vosk musí skvěle vonět. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem si v poslední době oblíbila deodoranty od Baley - mají nepřeberné množství parfemací, stojí pár korun a hravě se vyrovnají i dražším produktům. Myslím, že si teď nějaký čas deodoranty od jiných značek kupovat nebudu :)

    OdpovědětVymazat
  10. já mám nejradši Rexonu, ale také teď dodělávám Fa a taky je dusivý.to tělové mléko s pistácií musí vonět krásně

    OdpovědětVymazat
  11. Já používám jen ve spreji a to Adidas..dřív Rexona, ta byla taky dobrá, ale Adidas mi víc vyhovuje vůní. Jinak YC vosky musí vonět krásně. Pořád se na ně chystám.

    OdpovědětVymazat
  12. Pistácie miluju, ten sprcháč musím vyzkoušet
    http://pujckadovyplatybez1kc.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat