pátek 24. dubna 2015

Longlasting Lip Colour od Dermacol

Zase trošku s křížkem po funuse, ale nemohla jsem se k této recenzi prostě rozhoupat. Respektive, moc mě nebavilo barvu na rty nosit, takže to testování šlo ztuha. Ale po téměř čtyřech měsících už je opravdu nejvyšší čas.

Longlasting Lip Colour od Dermacol vtrhly do našich drogerií v úvodu roku a už jste o nich jistě slyšeli ze všech stran. Jde o dvoufázovou aplikaci, kdy v prvním kroku nanesete barvu, tu necháte minutku zaschnout a poté vše přetřete balzámem.


Hodně se mluví o tom, že se odstín od odstínu liší docela zásadním způsobem. A možná i proto jsou recenze tolik rozporuplné. Někdo je miluje a někdo nenávidí. Musím říct, že já se řadím spíše do té druhé skupiny. Nejsem úplně cílové skupina dlouhotrvajících produktů a navíc jsem s největší pravděpodobností schytala ten méně vyvedený odstín. Ten má číslo 04 a naprosto stejnou zkušenost má Klárka i Rendy



S barevnou části se musí pracovat precizně a hodně rychle. Naštěstí aplikátor je docela fajn, takže to není velký problém. Barva se do rtů vpije, zaschne a nic s ní nehne, takže i případné opravy nejsou úplně možné. Poté už se jen nanese balzám a je hotovo.

Musím říct, že v prvních chvílích je to na rtech docela příjemné. Já jsem obecně spíše balzámová a sušší textury nevyhledávám, ale opravdu to není nic zlého. Minimálně do té doby, než zmizí balzám. Barva sama o sobě už sušší je. Proto mi také přijde divné to rozložení - barva i balzám mají stejnou velikost, ale zatímco barvu použijete jednou za den, tak balzám je potřeba hned několikrát. 


Byla jsem opravdu zvědavá, jak to bude s výdrží a je tedy pravda, že je rozhodně nadstandardní. S klasickou rtěnkou se to nedá srovnat. Nějaké pití nebo i lehčí svačinka barvu vůbec nerozhází. Klasický otisk rtů si na hrneček neuděláte. Jen tu a tam se oddrolí malá částečka barvy. Což zprvu není takový problém, ale časem to začne být znát. 

S větším jidlem (a hlavně nějakým mastnějším) už nastane menší problém. Barva tedy stále drží hodně dobře, ale ne stoprocentně. A jelikož mám výrazný odstín, tak to prostě jde vidět a je potřeba to upravit. Což už tedy není úplně jednoduché. Pokud barvu přidáváte již na nabarvené rty, umí to dělat cucky a hlavně rty jsou s postupem dne sušší a sušší a moc se jim to nelíbí. 

Na první fotce čerstvě naneseno. Na druhé fotce asi po pěti hodinách a hlavním jídle.



Kompletně barvu sundat také není úplně jednoduché. Chce to ideálně dvoufázový odličovač (který je mně osobně na rtech dost nepříjemný) nebo aspoň micelárku, na kterou je zase potřeba přitlačit. A prostě mít na rtech celý den suchou rtěnku a ještě je večer dřít odličovačem, to pro mě prostě není na každodenní nošení. 


Závěrem je především to, že já nejsem cílová skupina tohoto produktu. Přijde mi jako ideální volba na mimořádnou událost, kdy chci sytou barvu a nadprůměrnou výdrž. Na každodenní nošení mi to přijde jako naprosto zbytečná zátěž pro rty. Tím spíš, že se to přes den musí také hlídat a opravovat. A to už je mnohem jednodušší obyčejný balzám.

Jak už jsem tedy řekla, já to vidím jako věc pro speciální příležitosti nebo minimálně pro někoho, komu nevadí sušší textura a potrpí si na vysokou výdrž. A ještě doporučuji projít recenze a zvolit jen určité odstíny. 04 prostě trochu zlobí a drolí se více než jiné barvy.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji PR Dermacol.

Co vy a Longlasting Lip Colour, baví vás či nikoliv?

15 komentářů:

  1. Měla jsem stejný druh rtěnky asi před 5-6 lety od Manhattanu a podle tvého popisu se chovala úplně stejně. To drolení mi taky vadilo.

    OdpovědětVymazat
  2. Pro mě je největším problémem to, že bych si z odstínů nevybrala :) Takže nemám ani touhu jej zkoušet.. plus pro mě :D
    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
  3. Ja chci vyzkouset jeden odstin, tak snad se mi to podari. :)
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Líbí se mi odstín a ihned po nanešení vypadají tvoje rty krásně. Nicméně výrobek, který přes den vyžaduje tolik péče není nic pro mně. Asi by mě stresovalo to pořád hlídat

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám jedničku, to není zas tak výrazný odstín, a jsem spokojená, nejsem ten typ, který by s sebou tahal rtěnku a celý den nebo večer si jí opravoval, tohle je pro mě ideální.

    OdpovědětVymazat
  6. Okukovala jsem odstíny, ale přiznám se, že mně ani jeden nezaujal natolik, abych si ho pořídila. Tím spíš, když mám patlátek na rty víc než dost, ty sice většinou nejsou dlouhotrvající, ale na běžné líčení si zkrátka vystačím i s nimi:-)

    OdpovědětVymazat
  7. A já už jsem definitivně rozhodnutá, že půjdu do Rimmelky, s tou má většina lidí mnohem lepší zkušenosti :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný článek, já si včera stejný produkt pořídila, zatím tedy testuji.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Ráda bych nějaký odstín vyzkoušela. Ale po 5-ti hodinách na rtech vypadá hrozně.
    giveaway

    OdpovědětVymazat
  10. Ja teraz neviem. Aj ho chcem vyskúšať, ale odtiene ma až tak nezaujali. Hlavne nechápem tie perleťové či trblietkové :(

    OdpovědětVymazat
  11. to drolení, mě na tom hodně mrzí. Když 16 hodin lepí na vše co jde, tak by to měli dodržet.. ale to se bohužel málokdy stane.. :(

    http://wormake.blogspot.cz/2015/04/kokosova-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  12. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  13. Segra si koupila podobnou vec od Rimmel a je moc spokojena, vydrzi to dele nez MAC rtenky :D Dermacol mam rada, hlavne jejich obyc rtenky jsou za tu cenu super :)
    LENNY MALI .com

    OdpovědětVymazat
  14. Já je mám ráda. Mám odstín 04 a 07 a obě dvě miluji. miluji ten krásný krvavý odstín!. Barva mi drží pěkně celý den, jen trošku ve vnitřní kraji se odrolí, ale nic drastického. Nevadí mi, že mám rty potom trošku sušší. Pravda je, že když si dám nějaké hodně mastné jídlo, tak má rtěnka větší tendence se drolit, ale furt to po jídle vypadá mnohem líp, než klasická rtěnka.Musím ale podotknout, že ač nerada, tak to není produkt na každodenní používání. Důvod je ten, že čím víc používám jeden produkt, tím víc se do leskové části míchá barva a připadá mi, že pak nemá už takovou výdrž a má větší tendence se drolit. To nemluvím o tom, že produkt vypadá docela nechutně ....

    OdpovědětVymazat
  15. Já zatím odolávám a spíše ani tento produkt nevyzkouším, ale ta výdrž je parádní :)

    OdpovědětVymazat