středa 1. dubna 2015

Kosmetická statistika (březen)

Dokázala jsem to. Konečně nezůstalo jen u planých slibů a březen byl ve znamení kosmetického půstu. A ne, opravdu se nejedné o aprílový žert. Údaje níže mluví jasně. Statistiku vedu již dva a půl roku a následující číslo je historické minimum. Kosmetických novinek se mi doma sešlo 12. K tomu jsem hezkých 17 věcí spotřebovala a dostala se do minusových hodnot. 

Novinky

Pouhých dvanáct věcí, a to včetně takové nudy jako jsou dvě ústní vody nebo mýdlo na ruce. Kapku marnotratnosti najdete tentokrát pouze v lacích na nehty Loreal a malém nákupu v Yves Rocher. Peeling od Dermacol a mléko od Avonu jsem dostala a zbytek jsou jen drobnosti. Hlavně jsem ráda, že jsem úplně vypustila dekorativku. Té to jedině prospělo a konečně jsem se mohla věnovat tomu, co už doma mám.

Spotřebováno

Tady je to naprostá klasika. Tak nějak lehce pod dvacítkou jsem téměř pokaždé. Hromadně mě začaly opouštět odličovače, opět to byly nějaké jednorázové masky a loučím se i s mým oblíbeným parfémem. Navíc příští měsíc toho bude asi kopa, protože mi u hodně věcí zůstala troška na dně a dojdou mi v prvních dubnových dnech. 

1) Vlasový balzám Thermal - Jedna z nejlepších věcí, kterou jsem kdy na vlasy použila. Krásně zklidní pokožku hlavy, spolehlivě zabrání svědění a zároveň jsou vlasy lesklejší, uhlazenější a na první pohled zdravější (více zde). Ještě mám v zásobě jedno balení a časem si určitě pořídím další.

2) Sprchový gel Anatomicals - Těmi nás Ladybox uměl zásobit statečně. Voněl dost výrazně. I díky praktické pumpičce jsem ho používala jako mýdlo na ruce. Asi nemám potřebu kupovat ho znovu.

3) Odličovač očí Yves Rocher - Moje stálice. Rovnou jsem přešla na další balení.

4) Tonikum Yves Rocher - Docela zvláštní věc netypické textury, ale fungovala skvěle. Nebylo to nejlepší tonikum na světě, ale bylo příjemné a možná se k němu časem vrátím.

5) Sprchový olej Yves Rocher - Miluji jeho vůni, která mi vždy připomene horké letní dny. Na pokožce vytváří jemnou pěnu a celkově je fajn. Je trochu dražší, takže vždy číhám na slevy, ale určitě ho budu používat i nadále. Minimálně jedno balení mám ještě v zásobě.

6) Ústní voda Colgate - Nechala jsem se utáhnout na med ve složení, ale byla jsem zklamaná. Ta chuť je hnusná a sladká nebo medová fakt není. Raději se vrátím k oblíbenějším Max White.

7) Maska Missha - Plátýnka mě stále baví. Aloe Vera bylo příjemně uklidňující a hezky pleť vyživilo. Určitě si pořídím znovu tuto i další variace.

8) Maska HM - Tyto masky mám doma hrozně dlouho, ale konečně jsem se odhodlala je začít zpracovávat. Recenze ještě bude, až spotřebuji všechny. Zatím můžu říct, že jsou fajn, ale štve mě to pytlíčkové balení.

9) Vůně Christina Aguilera - Miluji její vůně a Unforgettable patří k těm nej. Je to krásná hřejivá zimní vůně. Kdybych ji sehnala trochu levněji, koupím si ji znovu.

10) Odlakovač Dermacol - Další moje stálice. I když tady se mi stala malá nehoda a asi polovinu tohoto balení jsem si vylila. :-( Ale už jsem ho nahradila novým kouskem.

11) Gel na nohy Varixinal - Moc mě nenadchnul. Můj oblíbený Ryor zvládne nohám ulevit více.

12) Pleťový krém Vichy - Trošku mě štvala květinová parfemace, ale jinak to byl příjemný krém, který moji pleť dostatečně hydratoval po celou zimu. Byl dobrý, ale stále to není ten pravý krém, u kterého bych chtěla zůstat navždy.

13) Oční krém Vichy - Do toho jsem se zamilovala. Není nic lepšího na ranní péči. Decentně hydratuje, je lehoučký, prozáří pohled a ulehčí práci korektoru. Plynule jsem přešla na další balení.

14) Řasenka Luxe Avon - Čistě průměrná. Řasy lehce prodloužila i zahustila, ale nic dramatického. Znovu ji nepotřebuji.

15) Sérum Skin and Co - Pozůstatky z Ladyboxu. Vůbec mi nesedlo a vlastně jsem ho ani nedodělala, protože mi přišlo, že ucpává póry.

16) Antibakteriální gel Merci Handy - Příjemný a funkční. Akorát v tuhle chvíli u nás těžko sehnatelný, ale jinak bych si ho klidně pořídila znovu.

17) Tělový krém Garnier - Funkční, příjemný, ale zcela průměrný. Jedno balení mi stačilo a je nejvyšší čas zkusit zase něco nového.

Březen byl ve znamení šetření a alespoň částečně bych to chtěla převést i do dubna. I když už teď vím, že to nevyjde. Je na cestě o něco více spolupráci a také bych si chtěla koupit nějaké svěží jarní kousky. Ale tak dejme tomu, že bychom se mohli vejít do dvacítky.

Co vy a březen? Začali jste skupovat jarní novinky nebo odoláváte?

19 komentářů:

  1. Ty H&M masky mě vždycky zajímaly. Hlavně malinová, na kterou jsem četla super ohlasy. Ale sama jsem je pořád nevyzkoušela, tak jsem zvědavá na recenzi :)

    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
  2. Nákupům dekorativky jsem odolávala v březnu a myslím, že už to déle nevydržím :-) Vidím, že snad všechny máme z Ladyboxu zásobu minimálně na rok :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, věci z Ladyboxu budu spotřebovávat ještě hodně dlouho.

      Vymazat
  3. Tos me fakt prekvapila, ja toho mam zas docela dost :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. No, já jsem se s nákupy celý březen celkem držela, ale před pár dny jsem byla v dm a dopadlo to jak jinak než velkým nákupem:-D

    OdpovědětVymazat
  5. Docela mě potěšilo, že jsi spokojená s YR. Akorát čekám na svou první objednávku a doufám, že se mi produkty zalíbí. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já YR miluji a chodím k nim nakupovat skoro každý měsíc. Samozřejmě ne všechno se jim povede, ale celkově jsem s nimi spokojená.

      Vymazat
  6. Hezké novinky i spotřeba. Zajímal by mě ten peeling od Dermacolu :). Moji kosmetickou statistiku najdeš tady:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2015/04/spotrebovano-novinky-v-breznu.html

    OdpovědětVymazat
  7. Hezká spotřeba.:) A samozřejmě i novinky, nad Eosem už nějakou dobu pokukuji a dermacolí peeling mě láká taky.:)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak gratuluji k záporné statistice :) Jaký máš ten Dermacol peeling? Zatím jsem u bloggerek viděla jen melounový, jsou už na trhu i jiné? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám jahoda a rebarbora a poté je ještě verze hrozny a limetka.

      Vymazat
  9. Tak to je super spotřeba :-) Já zrovna udělala trochu větší nákup kosmetiky, ale zase po delší době, takže je to celkem ok :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Eos chci take vyzkouset, tak doufam, ze se dockam recenze jaky je. :)
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Eos už jsem krátce psala v článcích níže. Na ten nový samostatný článek neplánuji, zase tak zásadní rozdíl v nich není.
      http://navlastnikuzi.blogspot.cz/2015/01/mix-mini-recenzi-aneb-zimni-kosmeticke.html
      http://navlastnikuzi.blogspot.cz/2014/11/americke-new-in.html

      Vymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  12. Ty toho máš. Já toho za pouhý měsíc tolik nevypotřebuji

    OdpovědětVymazat
  13. Gratuluji k minimálním nákupům, já to musím konečně zvládnout tento měsíc! Slibuju si to už jak dlouho, tak to musím konečně vydržet, protože moje kosmetické zásoby už se začínají dostávat do neúnosných mezí. :-D Zaujal mě ten YR sprej, co to je zač? Podle obalu to na mě působí jak něco po opalování. :-) Ten sprchový olej od YR mi neskutečně smrdí, dělá se mi z té vůně až špatně (ale podle ostatních ohlasů jsem asi jediná). Měla jsem ho už 2x jako dárek k nákupu a vždycky šel o dům dál. Taková teplá vůně připomínající čaj rooibos, který nemůžu ani cítit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to suchý tělový olej. zatím jsem ho nezkoušela, ale docela dost výrazně květinovo - letně voní. myslím si, že pokud se ti nelíbí ten sprchový olej, tak tohle voní trošku podobně.

      Vymazat
  14. MIcelární vodu Eucerin mám také z katalogu a Balea limitované mýdlo také :-))
    Krásný článek.
    Zvu Tě na můj blog
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat