středa 18. března 2015

Zázračný krém Elizabeth Arden

Dnes to bude něco ze soudku impulsivních nákupů. Někdy se to prostě tak stane, že má člověk potřebu koupit něco hned, bez zbytečného přemýšlení. Někdy to vyjde, někdy ne. S krémem Elizabeth Arden to dopadlo tak nějak na půl.

Eight Hour Cream od Elizabeth Arden má ve světě velký věhlas a často je označován i slovíčkem legendární. Údajně je oblíbený u celebrit i vizážistů. Jeho použití je velmi všestranné. Je vhodný na suchou a popraskanou kůži včetně rtů, urychluje hojení drobných ran, popálenin, zklidňuje podrážděnou kůži, změkčuje ji. Prostě zázrak.


Proč jsem si ho koupila já? Celou zimu mě trápila suchá kůže až ekzém mezi prsty. Dohánělo mě to k šílenství. Nejenže to nevypadá hezky, ale často kůže až praskala a bolelo to. A jednoho dne jsem se prostě naštvala, že to nebudu mazat žádnou blbou Indulonou a potřebuji něco pořádného. A už to bylo. Krém za čtyři stovky byl doma.

Ehm...ne že by se to od složení Indulony nějak zásadně lišilo. :-D


Podle složení je asi jasné, co na vás v tubičce čeká. Je to hodně hutná vazelína. Opravdu je dobré používat jí jen minimální množství, protože jinak budete čekat dalších sto let, než se to vstřebá. Tak jako tak, je to ideální aplikovat přes noc, kdy mastné ruce tolik nevadí.

Co se mi vůbec nelíbí, tak je parfemace, která je docela šílená. Je hodně silná a z pokožky jde cítit ještě dlouho. Nebála bych se říct, že v tom tu ropu cítím. Je to prostě jako benzín, spálená guma nebo tak něco. Do toho se ještě lehce mísí něco nasládlého, ale ve finále je to fakt hodně ošklivý odér. Nejdříve jsem vždy před spaním nevěděla, kam ty ruce dám,abych je necítila, ale nakonec jsem rezignovala a nějak si na to zvykla.


Uživatelsky tedy nic moc, ale co to všechno umí? Když už nic, tak musím uznat, že mi to na ekzém skutečně pomohlo. Stačilo pár dní poctivě mazat a všechno bylo pryč. Samozřejmě s tím, že když jsem na pár dní vysadila, zase to bylo zpátky. Ale tak je dobré mít něco, co dokáže v případě nouze rychle pomoct. 

Zkoušela jsem to i na rty, ale tady jsem nepochodila. Obecně vazelína a mé rty se nemají rádi a vždycky je mám spíše vysušené, než aby to pomohlo.


Pochválit musím aspoň design balení. Ten je opravdu krásný, elegantní, prostě ozdoba poličky. Aspoň něco za ty peníze. :-)

Celkový verdikt je asi takový, že jsem sice spokojená s výsledky a na můj problém krém zabral, nicméně si i nadále stojím za tím, že je to docela drahá sranda. Taková Indulona pro movité. :-D Krém uživatelsky není zrovna příjemný. Smrdí, je hodně hutný, hůře se roztírá a velmi pomalu vstřebává. Naštěstí se suchou a popraskanou kůži si umí poradit, a to velmi rychle. Vše se zlepšuje již po prvním namazání. Pro nějaké takové extrémy je to docela dobrý pomocník. To se mu zase musí nechat.


Kupovala jsem za cca 400 Kč na parfums.cz. Znovu ale už asi nákup opakovat nebudu.

Co vám pomáhá na popraskanou kůži?

10 komentářů:

  1. No :D To je jak u mě. Něco vidím/chci/potřebuji a potom zjistím, že bych se bez toho i obešla :)

    my-makeupstore.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Podobný problém mezi prsty jsem měla asi před třemi roky. Trvalo to skoro celou zimu, občas něco pomohlo a vzápětí se ekzém vrátil. Nakonec jsem se naštvala a šla na kožní. Za pár korun jsem dostala mast, kterou jsem použila asi 3x a bylo po problému. Od té doby se mi ekzém nevrátil.

    OdpovědětVymazat
  3. V jednoduchosti je krasa kdyz tak koukam na slozeni :)

    Small Everyday Joys blog

    OdpovědětVymazat
  4. Po precitani zlozenia som skoro odpadla. To vazne? Za tie peniaze? :(
    "Indulona pro movite", tak to ma poriadne pobavilo a totalne si to vystihla :)
    Ja mam na zimu rada kremy na ruky od Alverde, ktore mi pomahaju. Dolezite je pre mna hlavne kremovat ruky pravidelne.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem o něm silně uvažovala, ale to si asi fakt koupím vazelínu a lanolín a smíchám to dokupy.

    OdpovědětVymazat
  6. Ta cena a ta parfemace me odradi.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Radši si ani nepředstavuju tu "vůni". Myslím, že i indulona bude příjemnější po uživatelské stránce. :-)

    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. Dobre vedieť... Ďakujem, že si tu odfotila zloženie. Priznám sa, že taký mierny zálusk som na krémik mala, ale teraz už vôbec. Ušetrila som :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mockrát děkuju za tvojí recenzi. Doma mám teď toaletní vodu a tělové mléko od Elizabeth Arden s vůní zeleného čaje a to mám oboje moc ráda :) Ale po přečtení tvé recenze vím, že na zimu si koupím radši jen Indulonu a za ušetřené peníze si zajdu s kamarádkami na kafíčko :)

    OdpovědětVymazat