pátek 13. března 2015

Vlasová péče Sebamed

Já a šampóny, to je věčný příběh a dnes si dáme další kapitolu. Do nového roku jsem šla s novým předsevzetím vybírat si primárně takovou vlasovou péči, která bude co nejjemnější k vlasové pokožce a v ideálním případě, aby zabránila věčnému svědění. 

Šampóny Sebamed sice nejsou přírodní, ale i tak jsou rozhodně šetrnější, než konvence, a tak mi jejich testování přišlo vhod. Dostala jsem šampón na poškozené vlasy balzám na vlasy. 


Vlasová péče Sebamed je bez přidaných barviv, 100% bez mýdla a alkalických složek.

Docela zajímavé je, že šampónů najdete v nabídce celkem pět (na poškozené vlasy, proti lupům, pro každodenní mytí, proti vypadávání vlasů, pro barvené vlasy), ale kondicionér je jen jeden. 



Šampón je pro mě příjemné překvapení. Uživatelsky je velmi příjemný. Má velmi neutrální a neurčitou vůni. Je to taková ta miminkovská parfemace. Šampón velmi dobře pění, ale je to trochu jiná pěna, než jak jsem zvyklá. Je hodně jemná, jako kdyby krémová. Je však bohatá a vlasy se myjí pohodlně. Vymýt jde taktéž bez problémů. 

Co na tom šampónu mám nejraději, tak to, že si vystačí samostatně a nemusím již používat žádné další přípravky. Vlasy jdou dobře rozčesat, jsou jemné, uhlazené. Trochu jsem se bála, že bude vlasy zatěžovat, ale nestalo se tak. Vydrží v dobrém stavu dva dny, což je můj standard. 


Jak to dopadlo se svědivou pokožkou? Asi tak padesát na padesát. Šampón svědivost nezhoršuje, ale ani ji nedokáže vyléčit. V tomto směru je na tom obdobně jako třeba Sensitive šampón Alverde. Když se mi pokožka fakt zblázní, tak prostě potřebuji něco trochu jiného, ale pro udržování stavu je tento šampón fajn a  svědění dokáže ukočírovat v přijatelné rovině.



Kondicionér dopadl obdobně jako desítky předchůdců. Já kondicionéry obecně používám velmi sporadicky, často namísto masky, protože při pravidelném používání mi vlasy zatěžují. 

Kondicionér Sebamed voní obdobně jako šampón, jen možná o něco výrazněji. Má příjemnou krémovou texturu a dobře se nanáší. 


Vlasy jsou po jeho použití ještě o stupeň jemnější a lesklejší. Není to žádná tragédie, ale bohužel pozoruji, že se vlasy zmastí o něco rychleji. Proto kondicionér používám spíše výjimečně. Přesně, jak se dalo předpokládat.


Celkově mi produkty přijdou povedené a určitě u nich jde pozorovat, že jsou k vlasům i vlasové pokožce šetrnější než konvence. Uživatelsky jsou velmi příjemné. Decentně voní, dobře se nanášejí a vymývají. Vlasy jsou jemné a uhlazenější. Osobně jsem nadšenější z šampónu, u kterého mi vyhovuje, že dokáže vlasy výrazně zkrotit sám o sobě a přitom je nezatíží. Kondicionér už mi tolik nesedí, ale je to spíše o mém typu vlasů než o tom, že by byl špatný. 

Produkty určitě doporučuji k vyzkoušení, ale vycházejte z toho, jaké jsou vaše vlasy. Pokud je máte spíše jemnější, bohatě vám postačí jen šampón. Pokud máte vlasy husté a hrubé a obecně se bez kondicionéru neobejdete, určitě se nemusíte bát ani tohoto.

Seženete na internetu a myslím, že jsem je zahlédla i v DM drogerii. Cena se pohybuje v rozmezí 200 - 250 Kč za 200 ml produktu.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji zastoupení eshopu www.kupkosmetiku.cz

Potkali jste již tyto šampóny?

8 komentářů:

  1. Pro mě by to moc nebylo, složení není zrovna ideál a já musím docela dávat pozor, co si na hlavu dám. Taky mám problém se svěděním apod. :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Já takový problém naštěstí nemám a tento šampon vidím poprvé.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám nejraději šampony od alpy :) rychle mi po nich rostou vlasy a jsou zdravější

    OdpovědětVymazat
  4. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  5. Nejake vyrobky od Sebamed u me take cekaji na vyzkouseni, sampon ani kondicioner nevypadaji spatne, ale cena je na muj vkus dost vysoka :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Měla jsem pár výrobků od Sebamedu pro mimčo a ačkoli voněly jen jemně, něco mi na té vůni strašně vadilo. Proti výrobkům jako takovým nemůžu říct vůbec nic, ale ta vůně mě prostě iritovala a zanevřela jsem proto na celou tuto značku. I když k jejich "dospěláckým" výrobkům jsem si nikdy nečichala, ale jsem už vůči nim prostě předpojatá. :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den, tak jsem si taky koupila šampon Sebamed na vypadávání vlasů a chtěla bych varovat-pozorně čtěte příbalový letáček. Nikdy jsem na nic alergická nebyla,ale po prvním použití mám spálenou půlku obličeje a krk.

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den, tak jsem si taky koupila šampon Sebamed na vypadávání vlasů a chtěla bych varovat-pozorně čtěte příbalový letáček. Nikdy jsem na nic alergická nebyla,ale po prvním použití mám spálenou půlku obličeje a krk.

    OdpovědětVymazat