pondělí 9. března 2015

Třpytivé laky na nehty

Třpytky na nehtech, to je moje klasika a nosím je téměř pořád. Mám je ráda zejména proto, že obvykle lépe drží, nejde na nich vidět každá nedokonalost a kolikrát dokáží odpoutat pozornost od ošoupaných špiček. V poslední době jsem používala následující tři oblíbence.


Takhle to umí rozbalit v silnější vrstvě a na sluníčku.

Dnes asi nebudu hodnotit laky z hlediska výdrže, protože je obvykle nosím v kombinaci s jiným lakem a myslím si, že to záleží právě na tom podkladu. Stejně tak mi přijdou obdobné konzistenčně i způsobem lakování. Dnes půjde především o ten třpytivý efekt.

Rimmel Glitter Bomb 018 Disco Fever

Třpytivá kolekce Rimmel vtrhla do našich drogerií na sklonku roku a já jsem se hned zamilovala. Pod vánočním stromečkem jsem nakonec našla průhledný lak s hranatými stříbrnými třpytkami. 

Samotný ho nenosím, daleko více to dokáže rozbalit na barevném základu. Asi nejvíce se mi líbí v kombinaci se světlou barvou, ale zajímavě působí i na tmavé. Taktéž se mi osvědčilo dávat spíše jemnější vrstvu. Třpytek je v laku sice dost, ale když se to přežene, působí to až moc diskotékově. V nenápadné vrstvě je to sice originální, ale stále decentní manikúra. Třpytky jdou nanést hezky jedním tahem, jen občas je potřeba je trošku uspořádat, ať jich není moc na hromadě. 

Výtku bych měla jen jedinou, a to, že postupem času jednotlivé třpytky upadávají. Není to samozřejmě žádná tragédie a nikdo si absence jedné třpytky nevšimne, ale za pár dní už to začíná být znát. I přesto ho ale mám moc ráda, protože vypadá fakt skvěle.

Jelikož vám k odlakování už vlastně téměř žádné třpytky nezbudou, není to vůbec žádný problém a obejdete si i bez alobalové metody.



Essence Effect nail polish 16 lovely, maybe

Efektové laky od Essence mám hodně ráda. Nabízí množství barevných i efektových variací a na rozdíl od jejich kolegů z klasické kolekce, dobře drží. Do tohoto růžového kousku jsem se ihned zamilovala. 

Jako jediný ho nosím samostatně. Má vcelku dobré krycí schopnosti a tak mi pod něj další barva úplně nesedí. Nanáším ho tedy ve dvou silnějších vrstvách. Lakuje se i schne skvěle. 

Výdrž je lepší průměr. Lak zvládne 3 - 4 dny, poté se začne docela výrazně v plátech olupovat. I přesto po laku sahám ráda právě ve chvílích, kdy nehty čeká nějaká zátěž. I když se totiž špičky ošoupají, nikdo nic nepozná. 

Dolů už jde trochu hůř a obvykle sahám po alobalu. Je to tak rychlejší.



Sally Hansen Complete Salon Manicure 590 Blush Over Hue

Sally Hansen jsem dostala jako dárek k Vánocům. Sama bych si ho asi nekoupila, protože je dost drahý. Jako dárek ale velmi potěšil. Byť by se mohlo zdát, že je barevně velmi podobný Essence, není tomu tak. Essence dokáže více krýt sám o sobě. Sally Hansen je průhledné tekutina, která obsahuje malé a velké růžové třpytky. 

Třpytek je v laku opravdu hodně, takže s ním jde docílit rozdílného efekt. Já osobně ho mám nejraději v co nejtenčí vrstvě na barevný podklad. Lakuje se i schne opět velmi dobře. 

Texturou je hutnější, ale díky tomu se třpytky dobře korigují a nanášejí rovnoměrně. 

S výdrží problém nemám, záleží hodně na tom, co je pod ním. Dolů ho dávám obvykle pomocí alobalu. 



Rimmel a Essence seženete v každé drogerii cca kolem 60 Kč. Sally Hansen se prodává v DM a vyjde na 200 Kč. 

Máte taky rádi třpytivé laky nebo nemáte nervy na to následné odlakování? 

7 komentářů:

  1. Já mám moc ráda tyhle trpytkate efektní laky......odlkování je ovšem horor. Krásný je fialový Oh my gem od miss sporty.většina těchto laku se mi ale libi jen s barevným základem

    OdpovědětVymazat
  2. Patřím do druhé skupiny - nemám nervy na odlakování :) Ale když už, tak bych se přikláněla spíš k "celotřpytivým" lakům (pískové laky apod.). Na druhou stranu na nehtech na rukách ale nesnesu výraznější barvy (tělové zdar), takže nemám co řešit :D

    http://my-makeupstore.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem milovníkem laků od Sally Hansen, ale ten od Essence vypadá úžasně, asi se po něm poohlídnu. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se třpytivé laky líbí hodně, pár jich ve sbírce mám, ale pravda je, že po nich sahám minimálně, kámen úrazu je pro mně potom právě to odlakování.

    OdpovědětVymazat
  5. Musím říct, že se mi líbí všechny tři :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám ty třpytivé úplně nejradši :) Sice to odlakování je někdy děs, ale tak přežiju to :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat