pondělí 30. března 2015

Objev roku: Sprej pro rychlejší schnutí laku OPI

Ano, vím, že je teprve březen a ještě mě letos jistě čeká mnoho novinek a překvapení, ale tohle je věc, která významně pohnula s mojí lakovací rutinou a velká slova o objevu roku si zaslouží. 

RapidDry od OPI pro rychlejší zaschnutí laku jsem měla v hledáčku hodně dlouho. Jenže mě odrazovala cena, která není zrovna nejnižší a já obecně nejsem příliš zatížena na podlaky, nadlaky a jiné vylepšováky. Především jsem tedy v tomhle ohledu líná a nejsem schopna aplikovat žádnou vrstvu laku navíc, byť by to prodloužilo výdrž nebo urychlilo schnutí. Jenže jednoho krásného dne, kdy jsem si udělala rýhy do laku, který jsem měla na nehtech dobrých pět hodin, jsem se definitivně naštvala a řekla si, že něco pro rychlejší schnutí prostě potřebuji.



Na OPI jsem dostala dobré reference a líbilo se mi, že se na nehet pouze nastříká a není to další vrstva laku navíc. Dle oficiálních informací jej máte jednoduše nastříkat na každý nehet přesně 45 sekund po nanesení laku. Já osobně to tedy nikdy nepočítám. Prostě dolakuji nehty, vezmu sprej a postupně každý nehet přestříknu.

Uživatelsky je skutečně přívětivý. Uvnitř lahvičky najdete průhlednou tekutinu, která prostě vypadá jako obyčejná voda. Přijde mi téměř bez parfemace. Respektive, při běžné aplikaci necítíte vůbec nic, takže jde v pohodě používat i v uzavřených prostorách a nezadusíte se. Jen když strčím nos do lahvičky, tak cítím lehký puch, trochu jako plíseň. Ale běžní uživatelé k tomu fakt nečichají, takže si klidně můžete poznamenat, že je bez zápachu.

Dále nejsou pozorovatelné žádné vedlejší nežádoucí účinky. Na čerstvém laku to neudělá bublinky, nesrazí se, prostě to s ním ani nehne. Stejně tak okolní kůžička, která je sprejem zasažena, nevykazuje žádný pocit ulepenosti, podráždění či vysušení.

Aplikátor je naprosto přesný a má příjemný rozptyl, který zasáhne nehet jedním stříknutí. Stříkám tak z cca 10 - 15 cm. 


A to nejdůležitější: FUNGUJE!!! Naprosto neuvěřitelně a nekompromisně i na tom nejblbějším laku, který sám o sobě nezaschne ani za dva dny. Nezaznamenala jsem žádný výrazný rozdíl mezi lakem, který by sám od sebe zaschnul třeba do půl hodinky a mezi tím, do kterého si naděláte rýhy i po půl dni. Všechno je téměř okamžitě suché. 

Těžko se mi tady uvádí nějaký konkrétní čas, protože pochopitelně nesedím se stopkami v ruce a nezkouším, zda s lakem pohnu nebo ne, ale je to prostě neuvěřitelně rychlé. Dejme tomu, že takový ten akutní stav, kdy s lakem pohnete i po letmém dotyku s čímkoliv, mizí okamžitě po nastříkání. Po cca pěti minutách už je lak zaschnutý téměř dokonale a můžete jít dělat běžné činnosti a už se s ním nic nestane. A nejpozději do deseti minut můžete štípat dříví nebo jít spát s naprostou jistotou, že ráno na nehtech nenajdete otlačený polštář. 

Jako bonus slibuje tento kousek více lesku, a ano, můžu potvrdit, že to laku pomůže a barva je vždy o něco lesklejší a zářivější. Takže další pozitivní bod. 

Tato lahvička mi zjednodušila můj lakovací život. Už si klidně můžu lakovat nehty v deset večer, což jsem předtím nikdy nedělala. Stejně tak vytahuji ze zásob již dávno zaprášené laky, které jsem nenosila jen proto, že dlouho schnuly a já na ně nikdy neměla čas a náladu. 


Zkrátka a jasně, RapidDry od OPI je zázrak, který potřebujete. Jeho použití je kouzelně jednoduché, funguje na laky všech značek, aplikace vám zabere pět sekund a ušetříte dlouhé minuty a mnohdy i hodiny zbytečného čekání nebo vztekání se nad rýhou v čerstvém laku. 

60 ml vyjde na 350 Kč a jeho výdrž odhaduji při použití dvakrát týdně na zhruba 3 - 4 měsíce. Ale stojí za každou tu korunu. Já jsem kupovala na parfums.cz.

Tak co, nalákala jsem vás nebo ho již dávno znáte?

8 komentářů:

  1. Dobry tip. Ja pouzivam nadlak Poshe radeji nez spreje z jednoho prosteho duvodu - prodluzuje mi vydrz laku na nehtech. Ale obcas kdyz nemam ani na ten nadlak cas, by se takovy sprej mohl hodit :)

    Nový velmi speciální článek na blogu Small Everyday Joys - nálož super barevných fotek s UD Electric Palette

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé, ale moc laků nemám, nechávám si je kousky, které mi vyhovují jak výdrží, tak dobou schnutí, takže bych asi nevyužila :).

    OdpovědětVymazat
  3. Tak přesně tohle potřebuju! S obtisknutými polštáři mám skoro pořád problém... :D díky za skvělý tip!

    OdpovědětVymazat
  4. Používám sprej na rychlé schnutí Essence a jsem spokojená, až na to, že sprej snižuje životnost laku asi na polovinu. Takže myslím, že OPI za 350kč není vůbec špatná investice. Až dopotřebuju Essence, kouknu se po OPI. Přece jen nemám čas čekat, až mi lak uschne a bez takovýchto sprejů bych si nehty ani nemusela lakovat.

    OdpovědětVymazat
  5. Ty rýhy na nehtech velmi dobře poznám. Pěkný přípravek, který stojí za vyzkoušení. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ten vypada opravdu skvele, stava se mi skoro pravidelne, ze si na nehet udelam ryhu nebo si ho o neco obtlacim :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. tohle by se mi hodilo. nehty si moc nelakuji z toho důvodu že mě nebaví čekat než lak zaschne a nemůžete na nic šáhnout jinak vše rozmatláno uplně všude..

    OdpovědětVymazat