středa 11. března 2015

Netradiční tonikum Yves Rocher

Po novém roce jsem sháněla nějaké nové tonikum. Ne že bych neměla již řádku oblíbenců, ale znáte to, prostě jsem chtěla zkusit zase něco nového. Tonikum od Yves Rocher mě zaujalo na první pohled, protože je po všech stránkách netradiční, a tak vzbudilo moji zvědavost.

Oficiálně jde o tonizující pleťovou vodu s výtažky ze tří druhů čajů a bio výtažku z máty a heřmánku. Tonikum by mělo pleť dočistit, rozzářit a zbavit známek únavy.



Tonikum má na první pohled zvláštní konzistenci. Je to někde na pomezí vody a gelu. Prostě to není klasicky tekuté, ale gel to také není. Je to docela vtipné a ukázalo se to především praktické. Velmi pohodlně se dávkuje a navíc ubývá velmi pomalu. Já tonika používám dost hojně a jsem schopná 200 ml balení vypotřebovat za měsíc. Tento kousek od Yves Rocher mám bez mála dva měsíce a stále mi tam něco málo zbývá. 



Druhým výrazným bodem je parfemace, která je dost silná,ale já ji miluji. Zelený čaj to v sobě rozhodně nezapře, ale zároveň je v tom něco navíc. Přirovnala bych to k zeleným čajům s nějakou příchutí. Třeba broskvový nebo mě napadá můj oblíbený kaktusový od Teekanne. Vůně je pozitivní, plná energie, lehce nasládlá. Při odličování jde cítit hodně, ale později už si na ni nevzpomenete. Asi to nebude úplně pro každého, ale mně se to líbí dost.


Na první zkoušení jsem byla hodně zvědavá. Sice mi byl produkt sympatický, ale trochu jsem se bála, že by mohl pleť zatěžovat. Přece jen mluví mimo jiné o hydratačním a anti age účinku. Naštěstí se mé obavy nenaplnily. Byť tedy první dny byly krušné, protože tonikum výrazně lepí. Nejdříve jsem z toho byla špatná, protože to bylo fakt výrazné a měla jsem pocit, že to musím okamžitě ještě něčím přetřít. Nicméně, aktuálně už mě to tolik netrápí. Byť se tedy nedokáži rozhodnout, zda si časem pleť zvykla a tonikum lepí méně nebo jsem to přestala řešit a zvykla jsem si. Ta lepivost tam stále trochu je, ale ničemu to nepřekáží. Ihned na to aplikuji krém a ráno i makeup a s žádným dalším produktem to nemá problém. Nic se nedrolí, makeup drží. 


Tonikum plní svoji klasickou funkci. Hezky stáhne zbytky nečistot, které zanechají předchozí čisticí produkty. K pleti je šetrné a když přejedu přes oči, tak neštípe. Byť primárně k odličování očí ho nepoužívám. Pouze mi není příjemné na rtech. Je dost hořké a přijde mi, že rtům nesvědčí. 

Co je skvělé, tak tonikum prokazatelně stahuje póry. Ano, to dělá každé tonikum, ale tady vidíte ten rozdíl na první pohled. Ihned po použití je pleť matnější a póry menší. A zároveň s tím vším je ještě pleť dostatečně hydratovaná a tedy bohužel, lehce lepí. Hydratace a stažení pórů v jednom kroku? Ano, i zázraky se dějí. 

Z dlouhodobějšího hlediska taktéž nenastal žádný problém. Tonikum pleť nezatěžuje a určitě se mi nedělá více černých teček. 


Celkově jsem s tonikem velmi spokojená. Líbí se mi, že je prostě jiné, uživatelský velmi příjemné a přitom plně funkční. Tonikum má netradiční hutnější konzistenci, díky které se skvěle dávkuje a pomalu ubývá. Tonikum hezky, byť výrazně voní, ale já to beru jako plus. Pleť dokáže uspokojivě dočistit a nedráždí ji. Prokazatelně stahuje póry, zmatňuje pleť, ale zároveň jsou pozorovatelné hydratační účinky. Menší výtku bych měla pouze k lepivosti, která však nemá žádný negativní dopad na použití dalších produktů. I z dlouhodobého hlediska mi tonikum vyhovuje. Určitě vám ho doporučuji k vyzkoušení s tím, že více asi sedne pleti suché/ normální. Čím více se budete pohybovat k hranici smíšená/mastná, tím větší bude pocit lepivosti. 

200 ml vyjde na 235 Kč s tím, že když použijete obligátní 40% slevu, dostanete se na přijatelnou cenovou hladinu. Tím spíše, že tonikum opravdu dlouho vydrží. 

Jaké tonikum aktuálně používáte vy?

13 komentářů:

  1. Osobně mi tohle tonikum nevyhovovalo. Sice krásně vonělo, ale cítila jsem se po použití dost ulepeně a to mi vadilo...

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem měla tonikum z řady Pure system a konzistencí bylo hodně podobné což mi zrovna nevyhovovalo, zanechávalo dost lepivý pocit :/

    OdpovědětVymazat
  3. Veľmi zaujímavý produkt :) Už len kvôli tej vôni by som mu lepivosť odpustila :) Ja momentálne používam ružovú vodu :)
    MORE than FASHION

    OdpovědětVymazat
  4. Zaujalo mě, ale mám spíš smíšenou pleť a nejsem si jistá, zda bych se s tou lepivostí popasovala :/.

    OdpovědětVymazat
  5. Vidím toto tonikum poprvé. Nejdříve jsi mě nalákala vůní zeleného čaje, kterou miluju a potom odradila tím, že lepí. To by mi asi dost vadilo. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  6. Bojím se té ulepenosti, ale jinak se mi líbí a nejspíš vyzkouším! :) hlavně ta konzistence mě zaujala! A v neposlední řadě mám ráda vůni čaje :)

    my-makeupstore.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Docela jsi mně navnadila tím, že stahuje póry a zmatňuje pleť - to je něco, co bych ocenila. Na druhou stranu bych se asi nedokázala popasovat s tím lepivým pocitem.

    OdpovědětVymazat
  8. Tonikum má pěkný obal, ale kvůli té lepivosti po něm nesáhnu, navíc tu mám zásoby na hodně dlouho...

    OdpovědětVymazat
  9. Škoda, že lepí. Jinak bych si ho asi pořídila :))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Díky za tip, po čem sáhnout v YR příště, až nebudu vědět, co vzít, když budu chtít využít nějakou lákavou kuponovou nabídku. :-) Tohle tonikum jsem doteď v jejich nabídce nějak přehlížela, ale měla jsem z téhle řady micelárku a ta byla super. Měla jsem ji už kdysi dávno, když micelárkový boom teprve začínal a právě tahle byla moje první. Tonikum momentálně používám od Avonu z řady Naturals Herbal a je překvapivě skvělé! Předtím jsem měla Nonique anti-aging tonikum a to krásně vonělo, ale 100ml za 130 Kč a to avonové v akci stejné množství za 39 a účinky řekla bych stejné.

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  12. Odrazuje mě ta lepivost, jinak tonikum vypadá dobře.

    OdpovědětVymazat
  13. Super článek, krásně jsi to napsala. Já mám slabost pro kosmetiku od YR.

    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat