středa 4. března 2015

Mix recenzí aneb úklid v archivu

Dnes to bude tak trošku úklid mého blogového archivu. Vždycky vše jako nové fotím a poté fotky čekají na svoji příležitost. Některé sotva pár dnů, jiné týdnů a některé nekonečně dlouho. Rekord dělá i něco přes dva roky. A jelikož mi archiv neustále narůstá a zdá se být nekonečný, rozhodla jsem se pro úklid.

Dnes bych vám chtěla představit několik takových ležáků. Jsou to věci, na které je samostatná recenze zbytečná. Některé mám fakt dlouho, jiné nedokáži adekvátně posoudit a některé z nich mě jednoduše vůbec nebaví. Tak snad mi to nebudete mít za zlé a třeba se,  i přes to všechno, něco zajímavého dozvíte. 


Artdeco lak na nehty

Tento lak jsem kupovala někdy loni na jaře, ihned potom, co jsem si vzala do hlavy, že nebudu používat nic s kafrem. Jenže najít nějaký podkladový lak bez něj, je pomalu nemožné. Minimálně v těch levnějších vodách taková alternativa neexistuje. A tak jsem si musela připlatit. Artdeco v sobě kafr nemá, takže jsem spokojená. Oficiálně slibuje x funkcí, ale ve finále to tak horké.není. Používám ho jako podklad, kde funguje výborně. Dobře se lakuje, rychle schne a nehty poté nejsou zabarvené od barevného laku. Takže jsem vlastně spokojená. Údajně se dá použít i jako nadlak, ale to se mi nikdy neosvědčil a rozhodně neprodlužuje výdrž laku. Stejně tak nemůžu souhlasit s nějakou výživou pro nehty. Používám ho už bezmála rok, ale nehty se mi třepí pořád stejně. Byť jsem tedy spokojená, protože lak splňuje moji vizi podkladu bez kafru, ale nejsem si úplně jistá, jestli ho můžu doporučovat. Je to prostě obyčejný průhledný lak, který ale stojí ke třem stovkám za 10 ml. Takže asi tak.

Batiste suchý šampón

Batiste suché šampóny mnozí označují za ty nejlepší na trhu. Je tedy pravda, že já nemám ty největší zkušenosti se suchými šampóny, ale Batiste mě nenadchl. Používala jsem jen tu malou lahvičku, tu větší jsem raději poslala dál. U těchto suchých šampónů mi přijde špatně snad úplně všechno. Už jen ten způsob nanášení mi přijde brutální. Oblaka štiplavého prachu zamoří spolehlivě každou koupelnu, a to už po prvním letmém stříknutí. Fakt je mi to nepříjemné, a to i přesto, že se to snaží o sladkou květinovou vůní. A efekt na vlasech? Nula nula nic. Na tmavé vlasy to fakt není. Šampón zanechává opravdu výrazný šedivý povlak, který se hodně špatně vyčesává. Ve finále nad tím strávím spoustu času, málem se přiotravím a výsledek stejně není uspokojivý. Za tu dobu jsem už dávno mohla mýt umytou hlavu. Takže za mě ne. 

Catrice balzám na rty


Tyto příjemné balzámky se ve stojanech Catrice objevily loni na podzim. Ihned jsem si jeden musela koupit, protože působily opravdu sympaticky. Mám odstín 030 Cake Pop, ale vlastně je to docela jedno, protože všechny dostupné odstíny jsou hodně nenápadné. Balzám sám o sobě je velmi příjemný. Nelepí, ale přesto dobře drží a rty po něm nejsou vysušené. Proto jsem ze začátku byla opravdu spokojená. Nejdříve mi přišlo super i balení. Ta houbička byla super jemná a nanášení s ní byla radost. Jenže právě ona zapříčinila to, že po několika měsících už tolik nadšená nejsem. Když balzám nějaký čas nepoužíváte, tak mi přijde, že se ta barva, co zůstane v houbičce, zkazí. No, prostě ne zrovna příjemně voní. Několikrát jsem kvůli tomu houbičku poctivě vytírala kapesníkem, ale přijde mi to stále horší a v poslední době se až štítím balzám používat a myslím si, že brzy skončí v koši. Fakt mě to mrzí, ale tenhle způsob balení se mi zdá být nešťastný.

Loreal gelové linky


Jsou to moje vůbec první gelové linky, proto si netroufám říct, jak si vedou v kontextu svých kolegů od jiných značek. Učila jsem se s nimi dělat linky, takže se mi i těžko posuzuje, jak lehce/těžce se s nimi pracuje. Mé začátky byly opravdu těžké, ale asi za to nebudou moct ty linky. Co jsem však vyřadila, tak je štěteček, který je k linkám přibalený. Tím se mi tenká linka nepodařila udělat ani jednou a linky byly použitelné až díky jinému štětečku. Ale i to bude otázkou preferencí, protože na štěteček najdete hodně kladných ohlasů. Jinak linkám nemám co vytknout. Na oku hezky drží celý den a nemažou se. Budu je mít už pomalu dva roky, takže se pomalu začíná měnit jejich struktura a vysychají, ale myslím si, že za tu dobu už na to mají právo. Celkově mi nepřijdou marné a myslím si, že se v našich drogeriích neztratí. 

(za poskytnutí linek k recenzi děkuji zastoupení Loreal)

Shiseido stíny



Stíny Shiseido jsou tak trochu šílenost, ale kupovala jsem je ve výprodeji za celých 15 Kč. A za ty peníze, to jako sranda, stálo. To, že mi nesluší zelená, moc dobře vím. Ale říkala jsem si, že aspoň ta růžová půjde využít. Jenže ve finále se moc nezadařilo. Stíny jsou opravdu špatně pigmentované. Když pomyslím na to, jak věhlasná značka to je, tak je to k pláči. Na oku s tím nejde vytvořit vůbec nic, protože to prostě nejde vidět. Zelená mi maximálně vytvoří nezdravý nádech, žlutá splyne s pletí a růžová se vytratí do ztracena. Za ty peníze mě to nemrzí, ale rozhodně mě neláká tuto značku dále prozkoumávat. 

Dove maska na vlasy


Tento kousek už mi leží v koupelně sakra dlouho. Možná tak rok a půl. I když pravda, už se mu pomalu dostávám na dno. Je to takový hybrid mezi maskou a kondicionérem. Prostě jemnější než maska, ale silnější než kondicionér. Já ho používám opravdu příležitostně a právě namísto masky. Mým jemným vlasům to bohatě stačí. Líbí se mi doba působení, která trvá pouhou jednu minutu. Konzistenčně je to takový hutnější kondicionér a voní totožně jako cokoliv jiného od Dove. Účinky jsou vesměs průměrné. Vlasy jsou jemnější, uhlazenější a líp se rozčesávají. A to je asi tak všechno. Plus se mi tedy zdá, že vlasy mírně zatěžuje. Není to žádná tragédie, ale zmastí se mi vždy o něco dříve, než když produkt nepoužiji. Typově mi nejvíce připomíná slavný 3 Minute Miracle od Aussie s tím, že Aussie je o třídu lepší. Snad se té tubičce někdy dopracuji na dno, ale spíše ji nedoporučuji.

Snad jsem vás dnes neunudila k smrti. Tím spíš, že jsem svůj archiv nevyčerpala a v dohledné době si podobný článek ještě zopakujeme. 

Znáte některý z těchto produktů? Jak sedí vám?

12 komentářů:

  1. Obdivuji, ze vse fotis na zacatku. To ja nejsem schopna a pak uz si rikam, ze brzy nebudu mit co nafotit, jen prazdny obal :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už mám na to takovou úchylku, že na danou věc prostě nesáhnu, dokud ji nevyfotím. :-D

      Vymazat
  2. Ty stíny Shiseido jsou vtip? :D Také bych mohla prohrabat archiv a něco podobného sesmolit, beztak mám tunu podobných věciček v záloze :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. Suchý šampon doporučuji od Schaumy. Narozdíl od jiných (je ale pravda, že jsem jich zas tolik nevyzkoušela) nezanechává na vlasech povlak a hlavně - nezmatní vlasy, pořád se lesknou. Vlasy jsou po něm fakt super, dokonce je i trochu pozvedne :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já nedám naopak na suché šampony Batiste dopustit. Na rozdíl od ostatních se jimi nedusím a nedělají mi ve vlasech a na pokožce hlavy neplechu. Je to ale asi dost individuální :) Navíc jsme blondýna, takže i bílé stopy tolik neřeším...

    OdpovědětVymazat
  5. Také neuznávám suché šampony, vždycky je výsledný efekt horší než před aplikací. Moc pěkný článek ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem používala suchý šampon od Syosu ve spreji. Příjemně voněl a i odmastil vlasy, ale jen na chvíli. Stíny mají pěkné barvičky, ale asi bych je nevyužila. :-D
    http://www.vmemzivote.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. Suchým šamponům moc neholduji, doma sice vždycky nějaký mám, pro případ, že ho budu potřebovat, ale vystačím si s tím od Schaumy, který mi vyhovuje.

    OdpovědětVymazat
  8. Batiste suchy sampon je moj velky oblubenec :)
    Ostatne veci ma vobec nelakaju ani nezaujimaju.
    Pri pohlade na zlozenie Dove kondicioneru/masky sa mi zatmelo pred ocami: silikony, petrolatum, paraffinum liquidum .... no ty kokso :( To by som si na vlady nedala, ani keby mi za to zaplatili.

    OdpovědětVymazat
  9. Batiste šampon je nejlepší ten úplně obyčený, original. A ten růžový na objem je perfektní na nacuchané vlasy/culíky/drdoly. Všechny ostatní jsou k ničemu :)

    Small Everyday Joys blog

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat