pátek 20. března 2015

Avon: Kolekce Hollywood

Plesová sezóna je pomalu u konce, a tak je nejvyšší čas dohnat poslední zimní resty. Kolekce Hollywood vyšla na sklonku roku a byť ji již v aktuálním katalogu nenajdete, na internetu se ještě nějaké kousky potulují, takže kdyby vás zaujaly, určitě je ještě seženete.


Kolekce se ztotožňuje se svým jménem a působí skutečně luxusním dojmem. Všemu vévodí bytelné obaly a spojení černé a zlaté. Líbí se mi to.

Rozjasňovač

Stěžejním kouskem v kolekci je rozjasňovač. Ten má na první pohled krásnou zlatavou barvu a mnoho třpytivých částeček. Na obličej se bohužel chytají především třpytky, takže tomu chce uzpůsobit i použití. Jako klasický rozjasňovač ho příliš nepodoručuji. Minimálně na tváře tohle fakt nepatří. Je hezký jedině na rozzáření očí, ale jen v případě, že skutečně stojíte o třpytky. Já jsem ho použila třeba na vánoční líčení. A pravda, od té doby mi leží v šuplíku. Opravdu to není na běžné použití a už vůbec to není dobrý rozjasňovač. Takže vám ho spíše nedoporučuji.




Rtěnka

Přejděme však k něčemu veselejšímu a to rovnou k nejlepšímu kousku kolekce. Rtěnku Hollywood Siren jsem si zamilovala na první pohled. Ta barva je skutečně luxusní a je to přesně ten odstín červené, který mi nejvíce sedne. Studená s fialovo modrým podtónem. Dokonce si myslím, že tento odstín krásně podtrhuje světlou pleť. Což spoustu lidí asi vyděsí, ale mně se tento efekt hodně líbí. Není to rtěnka pro úplně každý den, ale přiznám se, že ji neschovávám jen pro slavnostní příležitosti, ale pokud mám chuť na výraznou rtěnku, nosím ji i běžně přes den. 

Kvalitou je velmi dobrá, Avon rtěnky prostě umí. Má příjemnou texturu. Není příliš hutná, takže nezvýrazňuje šupinky ani rty zbytečně nevysušuje. Na druhou stranu ke rtům dobře přilne a nerozpíjí se. Což je u takového odstínu hodně důležité. Výdrž je slušná. Sama od sebe nikam nezmizí a dokonce i lehčí pití zvládne bez ztráty kytičky. Po jídle se už však téměř vypaří a je nutné ji upravit. Tohle pro mě však není překážka, takže za mě spokojenost.



Linky v tužce

Volně přejdeme k jedné menší tragédii. Tyhle linky jsou fakt případ a vůbec mi není jasné, jas se něco takového může dostat do prodeje. Je to jako vyschlý uhlík z hodin výtvarné výchovy. Je to tlusté neforemné kopýtko, které je špatně pigmentované a nejde s tím udělat vůbec nic. Fakt jsem ten produkt nepochopila a podle mě vůbec nejde použít.


První čára je jedno přejetí. Druhou čáru jsem vytvořila asi tak po deseti tazích a takovou silou, kterou na oku nikdy nepoužijete. A nakonec se ještě můžete podívat na výše zmíněný rozjasňovač.


Lak na nehty

Zakončíme to pozitivně. Lak na nehty v odstínu Drive in má naprosto krásnou univerzální barvu. Příjemná nude barvička s nenápadným meruňkovým podtónem. Je to super barva pro bledé ruce. Hodně se mi líbí samostatně, ale je také skvělý jako podklad pod mé oblíbené třpytky. 

Kvalitou se vůbec nijak neliší od Avon klasiky. Takže je hodně řídký a docela špatně se lakuje. V první vrstvě hodně pruhuje a je nutná vrstva druhá a hnidopich bude potřebovat vrstvy tři. Ty já ale ze zásady nedávám, takže s klidem přehlédnu nějakou tu šmouhu. Na fotce vidíte taktéž vrstvy dvě. Na to, jak blbou texturu to má, tak schne překvapivě rychle. Výdrž je spíše nižší průměr. Opravdu hezký vydrží tak dva dny, při větší zátěži i méně. Ale zase je to světlý lak, takže jde ledacos přehlédnout. Není to úplně ideální, ale já mám hodně zničené špičky nehtů, takže ty dva dny nepovažuji za úplnou tragédii. Díky té krásné barvě mi za to stojí.


Bohužel nejsem schopna dohledat přesné ceny, ale vše se pohybuje v maximální hranici 100 - 200 Kč. Osobně jsem nejvíce nadšená z rtěnky, která je kvalitou výborná a pokud se vám líbí odstín, jděte do ní. Úplně marný není lak na nehty. Je opravdu stejný jako všechny jejich laky, takže dokážete dobře odhadnout, jestli vám bude sedět nebo na něj nebudete mít nervy. Naopak příliš nedoporučuji rozjasňovač, který je sice vizuálně nádherný, ale ve finále nenabídne více než jen kupu třpytek. Obloukem se vyhněte linkám, protože to je hračka pro děti, která opravdu není určena pro líčení. 

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR Avon.

Stačili jste kolekci Hollywood zaznamenat? Který produkt se nejvíce líbí vám?

9 komentářů:

  1. Me se libi rozjasnovac, naopak cervene rtenky jsou mimo me.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Avon katalogy prohlížím pravidelně, takže sadu jsem si všimla, ale nijak extra mě nezaujala, že bych si musela něco objednat. Ale lak na nehty a ta rtěnka se mi na živo líbí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pořídila jsem si jen rozjasňovač a ten mně tedy opravdu nenadchnul, je to třpytkaté až hrůza, aspoň tedy na můj vkus.

    OdpovědětVymazat
  4. Libi se mi ta rtenka.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Škoda toho rozjasňovače, desing se docela vyvedl :)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky se mi nejvice libi rtenka, ten odstin je skvely :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. Achjo, proč vůbec do rozjasňovačů ty třpytky dávají..:( Jinak nádherná rtěnka:)

    OdpovědětVymazat