neděle 15. února 2015

Tvářenkový tag aneb má sbírka tvářenek

Na tenhle tag se chystám asi půl roku, ale nikdy jsem se prostě nedokopala k tomu, abych všechny tvářenky vyndala a nafotila. Před pár týdny se ale konečně zadařilo, a tak vám dnes můžu ukázat moji tvářenkovou sbírku.

Otázky jsem čerpala od An., ale trochu jsem to zkrátila. I tak se připravte na dlouhé čtení.



1) Kolik máš tvářenek?
Když spočítám i ty, co mám v paletkách, plus tu, co mám u rodičů, tak je to dohromady 14 kousků. 

2) První tvářenka, kterou jsi měla?
Byla od Oriflame a byla součástí multifunkční paletky. Do té doby jsem tvářenky vůbec nepoužívala, ale když tak hezká neutrální barva ležela vedle stínů, které jsem hojně používala, prostě jsem to s ní začala zkoušet. Raději nechtějte vědět, jakými způsoby a kam všude jsem jí nanášela. :-D Ale každý nějak začíná a na konci těchto pokusů se začala rodit láska ke tvářenkám. 

3) První tvářenka, kterou sis koupila?
Byla opět od Oriflame. Byla to malinká 2 gramová krabička s názvem Sweet Coral. Barevně svému názvu příliš neodpovídala a byla to jednoduše růžová. Tvářenku jsem milovala a dlouho to byl můj jediný kousek ve sbírce. Moji nesmělou recenzi najdete tady.

Tvářenka byla fakt pidi a jelikož jsem ji používala fakt hojně, tak se asi po roce roztříštila na milion kousíčků. Bylo mi to hrozně líto, a tak jsem si okamžitě objednala novou. Jenže mezitím jsem si stihla pořídit jiné kousky, trošku jsem se posunula ve způsobu nanášení a byť to jsou již pomalu dva roky, tvářenka mi dodnes leží doma netknutá. Fotka níže je toho důkazem. Bojím se toho, že kdybych ji vyzkoušela s dnešními zkušenostmi, už by nebyla tak dobrá, jako je v mých vzpomínkách. A já si ji chci v mysli uchovat jako tu první skvělou tvářenku. Takže ji čas od času vytáhnu, pokochám se její nedotčenou krásou a zase ji schovám.



4) Jakou tvářenku jsi nejvíce unosila?
V poslední době je tak střídám, že je těžké určit jednu. Ale tak rok zpátky, kdy jsem jich ještě neměla tolik, tak jsem pravidelně střídala dvě - Essence z limitky Home Sweet Home a Hervanu od Benefitu. A své okolí jsem vždy bavila historkou o mých dvou milovaných tvářenkách. Jedné za 80 Kč, druhé za tisícovku, ale obou stejně úžasných. 

5) Nejoblíbenější tvářenka?
Jednoznačně Essence z limitky Home Sweet Home, která byla dostupná přesně před dvěma lety. Je to neuvěřitelný kousek, tím spíše, že tvářenky Essence z klasické kolekce ani jiné limitkové vůbec ráda nemám. Tahle je však po všech stránkách dokonalá. Dobře se nanáší, i když decentně práší. Barva mi sedne jako ulítá a drží spolehlivě celý den. A dokonce dobře si vede i obal samotný. Podívejte se, jak je písmo stále v dobrém stavu, a to se se mnou tvářenka již něco nacestovala. 

V zimě je to moje nejpoužívanější tvářenka, v létě mám sice jiné favority, ale úplně na ni nezapomínám. Nedávno se mi podařilo prodřít se až na dno, ale i tak si myslím, že spolu ještě nějakou chvíli pobudeme. Tím spíše, že se už dávno nedá sehnat. 


6) Poslední tvářenka, kterou sis koupila?
Dlouho jsem ji vyhlížela, ale konečně je v naších drogeriích, a je to tvářenka Catrice z limitky Viennart. Mám ji sotva týden, takže se zatím seznamujeme, ale vypadá to dobře. Je to moc hezká barva, dobře se nanáší. Výdrž ještě nemám otestovanou, ale věřím, že to bude v pořádku. Mám v přípravě samostatnou recenzi na konec příštího týdne, abyste ji případně ještě v obchodech stihli. Myslím si, že se tam dlouho neohřeje.


7) Po které tvářence teď nejvíc toužíš?
Já toužím pořád po nějaké. Miluji obhlížení tvářenek, tím spíše, že se často vyznačují úžasnými baleními a vzory. Na druhou stranu, spotřebovat tvářenku je téměř nemožné, a tak se krotím, co to dá. Nicméně, můj tvářenkový wishlist by vypadal asi takhle - konečně už nějaká tvářenka Mac, po které toužím snad věky. Nejnověji mě nadchla tvářenka z aktuální limitky Kiko a mlsně chodím také kolem Frat Boy od TheBalm.


8) Od jaké značky máš nejvíce kousků?
Tak tohle není otázka úplně tak pro mě. Značky ráda střídám a stále hledám další a další. Ze zvědavosti mi stačí od každé značky tvářenka jedna. Kdybych ale musela něco označit, tak jak jinak, než Oriflame. 


9) Oblíbená neutrální tvářenka?
Bude to asi Dermacol v odstínu 03. Dlouho jsem té tvářence nemohla přijít na chuť, možná právě proto, že je tolik neutrální. Ale někdy jsou dny, kdy je potřeba trochu odpoutat od líček pozornost, a tohle je dobrá volba.


10) Nejoblíbenější meruňková tvářenka?
Nevím, jestli jsou to přímo meruňky, ale budu to brát jako oranžové tvářenky, které mám přesně dvě. Jsou to Sleek Rose Gold a Elf Peachy Cheeky a mám je v docela hodně podobném odstínů. Nosím je především v létě, na zimní období mi vůbec nesedí. A asi raději mám Elf. Vypadá krásně přirozeně, dá se vrstvit, tak s ní v létě supluji i bronzer a skvěle drží. Sleek obsahuje docela dost třpytek a navíc se umí během dne vytrácet.



11) Oblíbená zářivá růžová tvářenka?
Tak nejzářivější je určitě Wow! od Makeup Revolution. S tvářenkou se musí opatrně, protože práší a jde to s ní snadno přehnat, ale když se zadaří, vypadá na tvářích moc hezky. Nosím ji však pouze na večer nebo pod umělé osvětlení.


12) Nejoblíbenější barva tvářenky?
To je asi docela jasné podle té mé sbírky. Je to růžová a ideálně s načervenalým podtónem.

13) Nejhezčí obal tvářenky?
Tak tady asi nemůžu jinak, než označit Hervanu od Benefit. Ta je jednoduše božská, a to nejen díky svému obalu.


14) Nejhorší obal tvářenky?
Bohužel Oriflame a tvářenka z kolekce Giordani Gold. Nikdy jsem o ní nepsala, protože byla ve výprodejovém katalogu asi před rokem a už asi těžko bude k sehnání. Samotná tvářenka je boží. Má krásný design, příjemnou barvu, která se díky teplému podtónu hodí na léto a taky voní po malinách! Bohužel ten obal je děsný šunt. Kousek levného plastu, který drží silou vůle. Celkově to tak kazí dojem z jinak dobré tvářenky.


15) Nejlevnější tvářenka, kterou máš?
Makeup Revolution, která vychází do padesáti korun.

16) Nejdražší tvářenka, kterou máš?
Kdybych brala v potaz oficiální ceny, tak je to Hervana od Benefit, ale tu jsem kupovala s výraznou slevou, takže reálně jsem více zaplatila za Diffused Heat od Hourglass.


17) Unáhlená koupě?
To je Blush Exclusif od Bourjois. Byla jako dárek v jednom časopisu a já jsem jak blázen jezdila dva dny po celé Praze a hledala jsem trafiku, kde ji ještě mají. Jenže ta tvářenka je takový brak, že nestála ani za to běhání, ani za těch 60 Kč, co stál ten časopis. Je to krémová tvářenka, která je v univerzálním odstínu, který se vám přizpůsobí. A je to úplně naprd. Na tvář nejde přenést pořádně nic, zato prst, kterým to nanášíte, budete mít růžový ještě dva dny. Tohle je prostě katastrofa.


Tohle je představení mé tvářenkové sbírky. Teď už jen, aby ubývaly rychleji a mohla bych si pořídit další a další. :-)


Co vy a tvářenky? Kolik jich doma máte a jaká je vaše nejoblíbenější?

27 komentářů:

  1. Doma mám 8, ale poohlížím se stále po dalších :). Také jsem tvářenkám (a ještě paletkám očních stínů) totálně propadla a přesně jak píšeš ty, přeju si, aby se rychleji spotřebovávaly a já mohla dokupovat další :D. Mou nejlepší tvářenkou je NARS a KIKO :). Kiko mě velmi překvapilo a brousím si zuby přesně na tuto tvářenku z limitky, co jsi dnes ukazovala, za tu cenu super produkt :). Také bych chtěla vyzkoušet nějakou tvářenku od Benefitu, drogérkové tvářenky mě už vůbec nelákají, protože na tváři skoro nic nevydrží.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj já mám doma 5 tvářenek a moje nejoblíbenější je ted od essence z te limitky Good Bad girl a velmi uvažuji o tvářence od Benefitu, ale nevím jestli Hervanu, Dallas nebo Rocketeur :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jak zase tolik tvářenek nemám, řekla bych, že tak 8. Mám nějaké od MAC, jsou super, tak určitě nějakou vyzkoušej. Mám také hodně ráda. Milani tvářenky

    OdpovědětVymazat
  4. No, já jich mám kolem 40 :D. Což je naprosto nelidský a úplně se bojím ten tag také udělat...:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A o to by byl zajímavější :-) Určitě se do něj pusť.

      Vymazat
  5. Krásná sbírka, také bych mohla tag vyplnit. Essence Home sweet home mám také, akorát tu oranžovou a je strašná, tedy ta barva mi vůbec nesedí.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  6. No tak ty ich máš teda riadne. Ja mám asi 3 a úplne mi to stačí :DD. Tá od Benefitu je nádherná. Možno by som si predsa mohla kúpiť ešte jednu :DDDD. Inak, keď by ste chceli, príďte sa pozrieť na môj blog. Prebieha tam zaujímavá GIVEAWAY. Tak neváhajte!! :)
    Stronger2getherGiveaway

    OdpovědětVymazat
  7. tvařenek není nikdy dost :D - jako všeho makeupu :D
    makeup-challenges.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Krásna zbierka, dve z tvojej zbierky vlastním aj ja :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám 7 tvářenek, přičemž u mně vévodí značka Essence a Catrice. Ale teď mám v merku tvářenky od Milani, takže se chystám maličko rozšířit sbírku:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkná sbírka. Giordani gold tvářenka mě docela překvapila, v tak hnusném obalu bych asi pěknou tvářenku úplně nečekala. :)
    Taky bych ty své nejraději spotřebovávala rychleji, ale co nadělám. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Tento clanok ma naozaj potesil :) Rada by som si precitala aj o inych tvojich " collections" napr. Lipstick collection atd.
    Ja mam cca 10 liceniek, ale viem, ze coskoro pribudnu dalsie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Připravuji podobný článek o paletkách očních stínů. Snad tak do měsíce, ale ještě to nemám nafocené.
      Rtěnky jsem dělala loni, ale je pravda, že se toho hodně změnilo, tak možná na jaro připravím menší update.

      Vymazat
  12. Ja jsem prave jeste v tom obdobi, kdy jsem je nezacala pouzivat ale uz po nich pokukuji. Zatim jsem si zadnou nekoupila jen kvuli tomu, ze si nejdriv chci poridit stetce. No ale trochu se obavam, abych si je potom taky nezamilovala az moc, protoze u nich casto opravdu delaji krasna baleni :-) Uplne mi staci, ze mam tuhle zavislost u rtenek :-D Jinak moc hezky tag :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Moc hezký článek. Tvářenky mám opravdu moc ráda a mám jich taky dost. Ta od essence mě překvapila a líbí se mi ta od Elfu. Já mám nejoblíbenější od MACu a Milani. Taky ráda nosím krémové, hlavně teď v zimě. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  14. Hourglass si přeju také :) jinak super tag, na tvářenky jsem "ujetá" :D

    OdpovědětVymazat
  15. Tu novou od Catrice mám také , hned jak jsem ji viděla na tvém Instagramu , hned jsem pro ni běžela :-D ! Má nejoblíbenější tvářenka je je momentálně srdíčková od Makeup Revolution. Jinak mám také celkem hezkou sbírku a jsem ráda, že nejsem sama kdo je blázen do tvářenek.

    OdpovědětVymazat
  16. Tvářenky jsem nepočítala, ale mám jich tolik, že je za celý život nespotřebuju :-) Moje srdce ale prahne po vyzkoušení tvářenek od MAC, Benefit a Milani...pro začátek :-) Jinak moc hezký tag, možná se budu inspirovat. A btw. závidím tvářenku od Hourglass.

    OdpovědětVymazat
  17. Pěkná sbírka, závidím ti tu Hourglass a Hervanu...ty jsou<3 Jinak já mám tvářenek podobné množství, miluju zapečené od Milani, Jordana tvářenky a Makeup revolution, ty jsou v poměru kvalita cena fakt super. Na druhou stranu mě ale šíleně zklamala MAC tvářenka, ale tak pořád si říkám že mam blbej odstín takže dám šanci jiným ...:D

    OdpovědětVymazat
  18. mne úplne stačia moje 3 lícenky :) a najobľúbenejšia je od MUR v odtieni sugar :) ale veľmi sa mi páčia aj tie srdiečkové, tak možno raz sa ich dočkám :)

    OdpovědětVymazat
  19. Pěkná sbírka tvářenek, ta od Benefitu mám fakt nejhezčí obal :). Já mám doma 1 :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  20. Ahojky, promin ze se ptak zrovna podctimhle prispevkem uplne mimo misu, ale chtela jsem se zeptat, kde jsi prosim koupila ten EOS balzam ktery byl v te give away? Ja uz objednala ze 3 ruznych eshopu a vzdy mi prisel fejk, uz jsem bezradna... :-(

    OdpovědětVymazat
  21. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat