pátek 13. února 2015

Lanýžový makeup Dermacol

O tomto makeupu se píše již nějaký ten pátek. Nyní bych troškou do mlýna chtěla přispět i já. Lanýžový makeup od Dermacol si vysloužil mnoho pozornosti. A to jak na poli pozitivním, tak i tom negativním. U mě to bylo jako na houpačce. Nejdříve jsem byla unešená z odstínu, poté jsem s ním trochu bojovala, ale nakonec jsem našla způsob, jak ho zkrotit. 


Já a makeupy od Dermacol, to je na dlouhé povídání. Jejich makeup chci vyzkoušet již hrozně dlouho, protože kdo jiný by měl být větším odborníkem na makeup, než právě Dermacol. Jenže jsem dosud nebyla schopna v jejich nabídce najít něco, co by mi vyhovovalo. Kapitolou samy pro sebe jsou odstíny. Jejich jedničky jsou sice světlé, ale s výrazným podtónem do růžova a nesedí mi. Dvojky jsou zase až moc tmavé. Slavný Imperial mi na obličeji vytváří těžký nános a pocit masky...prostě to nešlo. 

Od novinky Truffle jsem nečekala nic, o to více jsem byla překvapená. Konečně je odstín číslo 2 uspokojivě světlý. O to líp, že pro bledulky s růžovým podtónem je tady ještě jednička. Byť, kdybych byla velký hnidopich, tak bych tu dvojku potřebovala ještě o půl chlupu světlejší, ale dá se s tím pracovat i tak. 


Balení je krásné, elegantní i plně funkční. Lahvička je ze skla a pumpička je pro makeup ta nejlepší volba. 

Makeup jsem začala nosit na podzim, někdy na přelomu září a října. Líbil se mi jeho efekt ihned po nanesení. Krytí by se dalo označit za střední. Pleť je hezky sjednocená, všechny nedokonalosti jsou pryč a přesto vše působí docela přirozeně. Bohužel tedy během dne mě začal vždy zlobit. Hodně jsem se po něm leskla, uměl se srážet a vytvářet šupinky. Proto jsem ho brzy uklidila do šuplíku a řekla jsem si, že to s ním zkusím, až nastanou kruté mrazy.


Vytáhla jsem ho tedy počátkem ledna a začala to s ním zkoušet znovu. Ano, makeup je hydratační, takže u něj platí úměra, že čím sušší pleť máte, tím lépe vám sedne. To, že však dokáže sednout i pleti smíšené, ukázala Mademoiselle M. Její hypotéza u mě sice neplatila, ale našla jsem na makeup jinou zbraň. Nikča mluví o tom, že záleží na podkladu. Já jsem však na podzim měla lehký matující krém a na tom to sjíždělo a nyní mám mastný krém od Avonu (viz příspěvek níže) a na něm drží skvěle. Nicméně to rozhodně stojí za zmínku a je to jedna z možností, jak makeup zkrotit.

Já jsem na něj vyzrála vlastně úplně náhodou, a to změnou štětce, kterým ho nanáším. Obecně mám nejraději flap top, jenže Truffle makeup si daleko lépe sedí s tím naprosto klasickým makeupovým štětcem. Tím úzkým s hrubějšími štětinkami. Konkrétně mám tenhle od Elf. Dlouho jsem si o tom štětci myslela, že je nanic, ale nakonec mě vlastně zachránil. Sáhla jsem po něm v nejvyšší nouzi, protože všechny ostatní štětce byly zrovna špinavé a nestačila jsem se divit. Makeup najednou vypadal daleko přirozeněji a co je důležité, skvěle držel celý den. Najednou se neroztékal, nesrážel se a nedělal mapy. Pořád se s ním musím častěji pudrovat, ale to nemůžu mít hydratačnímu makeupu za zlé. 


Nakonec jsem za tenhle makeup v posledních týdnech jen ráda. Mám s ním pocit, že mě skutečně chrání před mrazy, na pleti vypadá hezky a hlavně drží po celý den. Také se mi osvědčilo nanášet jen slabší vrstvu. Sice s tím snižuji jeho krytí na nižší střední, ale to mi tolik nevadí. 


Jsem ráda, že se mi konečně podařilo u Dermacol najít makeup, který sedne i mé pleti. Chválím odstín, textura je střední hutnosti, takže to chce vychytat ten správný způsob nanášení, ale pokud na něj vyzrajete, tak se na pleti roztírá velmi dobře, kryje středně a nabízí přirozený finiš. Výdrž je celodenní, i když musím hodně pudrovat. Pokud máte smíšenou pleť, pozor dávejte na flekatění, případě roztékání během dne. Za sebe doporučuji nanášet jen velmi malou vrstvu, případně můžete popřemýšlet o změně podkladového krému. Nicméně si myslím, že v zimních měsících ho právě i smíšená pleť snese bez problému. Tento makeup určitě stojí za vaši pozornost a doporučuji se na něj v drogerii minimálně podívat.

Cena se pohybuje kolem 300 Kč za 30 ml, ale nezapomeňte vyhlížet různé akce, na Dermacol je čas od času i 40 % sleva. 

Za poskytnutí makeupu k recenzi děkuji zastoupení Dermacol.

Máte doma nějaký makeup od Dermacol? Vyhovuje vám?

13 komentářů:

  1. Docela me laka, s odstiny problem nemam. Od Dermacolu jsem mela 24control, ten je fajn, ale moji sussi plet mel obcas tendence vysusovat. Jeste mam v zasobe kaviarovy a botocell, ale ten je nejsvetlejsi, takze ten mi asi nesedne.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Lanýžka mám a musím říct, že jsem si vybrala nejsvětlejší odstín a je to na mě moc světlé, tak si make-upy míchám a je to ok :). Mám suchou pleť, hodně suchou a pod make-up si dávám Dermacolí bázi a nemám problém s žádným flekatěním ani ničím podobným. Jen make-up musím zapudrovat, aby něco vydržel a navíc se i na mě leskne, což nechápu :). Ale jinak jsem spokojená a řekla bych, že nemám poslední balení.

    OdpovědětVymazat
  3. Make-up od Dermacol jsem jeste nezkousela. Tenhle nevypada spatne, mozna se po nem podivam, zajimalo by me, zda by mi sedl s mou smisenou pleti, no hlavne ze je hydratacni protoze radsi budu pres den prepudrovavat nez se rozcilovat, ze mi zvyraznuje suchou kuzi :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Také se po něm chci po čase mrknout :) Já mám moc ráda make-upy od Dermacolu ale někdy to s odstíny není žádná sranda. Který mi od nich ale vůbec nesedl je Matt Control který je naprosto otřesný :/

    OdpovědětVymazat
  5. Na mojí pleť by asi nebyl, nemám chuť ani čas zkoušet na jakém podkladu a s jakým štětcem či pudrem by šel dohromady.

    OdpovědětVymazat
  6. Koupila jsem si ho s velkým očekáváním, ale bohužel, pro mou pleť ne. Mám smíšenou a po pár hodinách Truffle vypadá velmi, velmi zle.

    OdpovědětVymazat
  7. Mě taky dělá neplechu, ještě zkusím jiný podkladový krém (i když už jsem zkoušela asi tři, no, všechny spíš mastnější než matující), a plochý štětec a potom už to s ním asi definitivně vzdám. Škoda, no...

    OdpovědětVymazat
  8. Strašně moc jsem si ho chtěla koupit, tak jsem si vyčíhala akci a byl můj, ale když jsem ho použila poprvé a pak se za nějakou dobu podívala do zrcadla, tak jsem byla vyloženě zděšená, což bylo asi typem pleti (mám ji smíšenou). Od té doby mi jen leží v šuplíku. Ale mohla bych ještě zkusit vyměnit ten podkladový krém, za pokus nic nedám:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Od Dermacolu žádný makeup nemám, ale chtěla bych zkusit ten Imperial, protože je prý dobrý, tak uvidíme :D

    OdpovědětVymazat
  10. Tento makeup me I docela laka, vypada dobre.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Mám pár make-upů od Dermacolu, protože jsem vždycky tuhle značku měla ráda, jenže jak stárnu a mám sušší pleť, tak mi najednou jejich make-upy hodně šupinkovatí a sráží se, nejhorší je nos. Našla jsem po dlouhém hledání náhradu, která fakt stojí za zmínku, a to make-up od Miss Sporty Multi-action: concealer+foundation+highlighter, který mě fakt nadchl (ač jsem tuto značku neměla nikdy moc ráda), perfektně se nanáší, pěkně pleť rozzáří, nedělá masku. Za cenu 100 Kč super objev. :)
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
  12. Dermacol "objevuju" asi jen rok, nikdy mě ta jejich polička v drogerii moc nezaujala a ani nevím, co mě nakonec přesvědčilo si od nich něco koupit. Nemohla jsem si je vynachválit do chvíle, kdy jsem sáhla po make-upu... Koupila jsem si ten z řady Matt Control, protože podkladová báze z téhle řady mi moc vyhovuje, ale s make-upem jsem se zatím stále neskamarádila :( Snad se mi podobně jako tobě podaří na něj nějaký fígl.
    Jinak tato varianta jistě nebude pro mě, se smíšenou pletí by asi hydratační make-up nadělal pěknou paseku!

    OdpovědětVymazat
  13. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat