pondělí 2. února 2015

Kosmetická statistika (leden)

Dva novinkově silné měsíce jsou za námi a než se pustíme do toho slibovaného šetření, je potřeba spočítat lednové resty. Novinek je nad očekávání. Hodně jsem nakupovala a k tomu něco dostala. Celkem to dělá 38 kousků. Ve spotřebovánu jsem se také činila a je to rovných 23 věcí.

Novinky 

Mám opravdu dost nové pečující kosmetiky. Za poslední dva měsíce jsem tomu dala, takže teď mám zásoby zase až do Vánoc. :-) Dekorativka je dlouhodobě průser, tam už toho dávno mám více než jsem schopna spotřebovat. Na mé poměry toho však zase tolik nového není. Hned v úvodu ledna jsem vtrhla do Yves Rocher a nechala tam pěkný balík peněz. :-) Ne zrovna málo stál také legendární krém Elizabeth Arden. Ale na poličce vypadá skvěle, ne že ne. K tomu mi došlo pár mých nutností jako je oční krém Vichy, ústní voda, mýdlo, odlakovač. Něco málo je z Ladyboxu a pár kousků mám od Mark Distri (Catrice, Sebamed). 

Spotřebováno

Jde vidět, že je zima, protože se mi podařilo udolat hned tři krémy na ruce. K tomu pár dalších mazadel. Docela jsem nezahálela ani v dekorativní kosmetice. Prostě se to zase naskládalo, ani člověk neví jak.

1) Krém na ruce Sebamed - Miniatura je fajn do kabelky, jinak je to průměrnější krém. Plné balení bych nechtěla, ale další miniatury bych v kabelce unosila.

2) Krém na ruce Laidbare - Velmi příjemný a hodně hydratační krém. Navíc přírodní. Měla jsem ho ráda a dokázal mi vždy dát suché ruce do pořádku. Jeho nákup do budoucna nezavrhuji.

3) Krém na ruce Essence - Ještě předloňské zásoby. Krémy Essence mi sedí, mám je ráda a mám jich doma hodně. Tenhle byl stejně fajn jako všechny ostatní.

4) Odlakovač Dermacol - Loňský objev a zatím neplánuji hledat žádný jiný odlakovač. Tohle bylo druhé balení a třetí jste mohli zahlédnout v novinkách.

5) Čisticí pásky Nivea - Myslím, že není potřeba nic dodávat.

6) Sprchový olej Eucerin - Jedna malá příšernost. Smrdělo to neuvěřitelným způsobem. Silně květinově, jako skříň po prapraprababičce. Nakonec jsem to používala jen na ruce, protože na celé tělo se to nedalo vydržet. Nikdy víc.

7) Tonikum Ryor - Měla jsem ho už asi před dvěma lety a tehdy mě nadchlo. Nyní jsme se ale asi nepotkali ve správnou dobu. Moc mi nevonělo a přišlo mi, že trošku vysušovalo. Přesto svoji funkci plnilo dobře, takže jsem ho bez problémů dodělala, ale víckrát už se asi nepotkáme.

8) Ústní voda Colgate - Moje klasika a vůbec nejoblíbenější ústní voda. Je jemná a má příjemnou chuť, což u ústních vod vůbec není samozřejmost. Určitě si ji koupím znovu.

9) Tělový krém Avon - Měla jsem ho ráda. Hydratace i aplikace byla na jedničku. Výrazná byla vůně, která se mi hodně líbila. Ovšem pravda, že ke konci už mi trochu lezla na nervy a jsem docela ráda, že jsem to již vymazala. 

10) Plátýnková maska Essence - Taková průměrná, ale přesto stále příjemná. Navíc za fajn cenu. Možná si ji časem pořídím znovu.

11) Plátýnková maska Missha - Moje nová závislost. Miluji je a slibuji, že pořádná recenze bude již brzy.

12) Mátový gel Ryor - Můj svatý grál, bez kterého mé unavené nohy nikdy neusnou. Musím si co nejrychleji pořídit další balení.

13) Univerzální krém Nivea - Nepoužívám ho často, ale přesto jsem ráda, když ho doma najdu. Nikdy nevíte, kdy a na co se bude hodit. Určitě si zase nějaké pidi balení pořídím.

14) Řasenka Essence - Vcelku sympatická. Na oku držela dobře, nerozmazávala se. Efekt na mých řasech spíše průměrný. Nebyla špatná, ale znovu do ní asi nepůjdu.

15) Linka ve fixe Miss Sporty - Tenhle fix mě naučil dělat linky a určitě ho můžu doporučit všem začátečníkům. Přesný hrot, spíše světlejší černá ( která skryje nedostatky), dobrá výdrž. Měla jsem dvě balení a byla jsem spokojená. Nyní už jsem ale přece jen o kousek dál a přednost dávám jiným linkovačům. 

16) Minerální sprej Elf - Nikdy jsem se nedokopala k pořádné recenzi, protože jsem prostě nepřišla na to, jestli to něco dělalo nebo ne. Minimálně to nedělalo nic špatného. Používala jsem ho po odlíčení, před krémem a nemůžu si stěžovat. Ovšem ani ne chválit. Znovu si to nepořídím, mám v oblibě jiná ,,stříkátka".

17) Aloe vera gel - Taková moje nutnost, která se hodí na všechny škrábance, popáleniny, modřiny, suchou kůži a veškerou možnou neplechu, co se na kůži může objevit. Určitě si zase nějaký pořídím.

18) BB krém Maybelline - Dnes se to tady mými svatými grály jenom hemží. Tohle je můj naprostý miláček. Je pravda, že v zimě ho nepoužívám zase tolik často, ale přesto už je v šuplíku připravené další balení.

19) Pasta na zuby Colgate - Pasty moc neřeším, ale tahle byla tak strašná, že jsem ji udolávala snad rok. Byla modrá, což znamenalo, že modré bylo všechno, co se kolem pasty jenom mihlo. Přišla mi agresivní a slibovaný bělící efekt stejně nikde. Nikdy víc.

20) Oční krém Nonique - Můj oblíbenec. Velmi příjemný krém, rychle se vstřebá, kolem očí nepálí a naprosto skvěle hydratuje. Tohle bylo druhé balení a určitě si pořídím další.

21) Lesk na rty Yves Rocher - Bohužel se mi zkazil. Byl to příjemný lesk. Sladce chutnal, nelepil a je pravda, že tedy ani moc nevydržel. Ale na takové to letmé přejíždění rtů byl fajn. Bohužel se po třech letech musíme rozloučit.

22) Sprchový gel Original Sprout - Příjemný. Nulová parfemace, velmi jemný k pokožce. Fungoval i jako šampón. Nevadil mi, ale peníze za plné balení bych asi nedala.

23) Šampón Original Sprout - Tohle byla vyšší liga. Naprosto jsem se zamilovala. Uživatelsky je tedy na zabití, protože nepění, ale s vlasy a hlavně vlasovou pokožkou umí zázraky. Vlasy jsou krásně nadýchané, mají větší objem, nemastí se a hlavně mě přestala svědit vlasová pokožka. Po plném balení pokukuji.

Leden je definitivně za námi a nyní přichází období půstu. Dva roky zpátky byl pro mě únor tím novinkově nejslabším měsícem, tak doufám, že to dodržím i letos. Ovšem, stůjme nohama na zemi. Žádnou nulu vám neslibuji. Budu spokojená, pokud se vejdu pod číslo dvacet.

Co vy a leden? Nechali jste se zlákat výprodeji?

11 komentářů:

  1. Pěkná spotřeba :) Já jsem dostala tolik kosmetiky na Vánoce, že teď budu jen spotřebovávat a žádné nákupy :D.
    Ten odlakovač od Dermacolu mám a je fakt super
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Tvoje statistiky mám prostě nejradši, Stáni! :) Se vždycky pokochám novinkama a pak zazářím nad spotřebou, protože aspoň nejsem jedinej šílenec, co toho má vždy tolik! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já teda v lednu moc nenakupovala, jen pár potřebností. No a neodolala jsem a koupila si nový makeup, tak jsem zvědavá, kdy se k němu dostanu :). Ten BB od Maybelline mám taky, jenže jsem si koupila hodně tmavý odstín a ani v létě nejsem takhle tmavá..

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrá statistika! Kde jsi koupila ten aloe vera gel? Díky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na parfums.cz
      http://www.parfums.cz/diet-esthetic/aloe-vera-gel-saloe-vera/

      Vymazat
  5. Prosím tě, kde kupuješ ty krémy na ruce Essence? V drogerii jsem ho ještě nepotkala, zkoušela jsem i parfumerku, kde Essence mají (asi Douglas? docela mě překvapilo, že tam prodávají zrovna tuhle kosmetiku), ale taky jsem neuspěla. Docela ráda bych ho vyzkoušela, ale vážně na něj nemám štěstí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to vždycky limitky, takže jsou v drogerii jen chvíli. Zkus ale třeba www.kupkosmetiku.cz, tam pár krémů mají pořád.

      Vymazat
  6. Kosmetické statistiky u Tebe zbožňuji:-) Já jsem měla v plánu v lednu kosmetiku pokud možno nakupovat jen poskrovnu, protože mám opravdu velké zásoby, ale zase se to jaksi úplně nepovedlo a přibyla pořádná hromádka nové kosmetiky. Tak aspoň v tom nejsem sama:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Kosmetiku laidbare zkousim a kremy na ruce od essence naprosto miluji.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat