středa 25. února 2015

Drážďanské nákupy

Minulý týden jsem byla vůbec poprvé v Drážďanech. A bylo to také po opravdu hodně dlouhé době, kdy jsem měla možnost prohlédnout zahraniční drogerie. Takže to samozřejmě nemohlo dopadnout jinak, než pěknou kosmetickou hromádkou. Ne že bych tedy nebyla zatáhnuta i do obchodů s oblečením a ano, Primark jsem neminula, ale rozhodně mě to tolik nelákalo a má hlavní útrata se odehrála úplně někde jinde. 



Dnes to bude opět především o fotkách. Zatím si věci jen osahávám a ne všechny jsem stihla vyzkoušet, takže recenze na některé z produktů budou někdy v budoucnu.

První a nejvytouženější zastávkou bylo Kiko. Konečně jsem si mohla sama osahat tuto slavnou kosmetiku. A samozřejmě také hezky nakoupit. Obchod je to příjemný a možná menší, než jsem si představovala. Ale i tak skýtal mnoho lákadel a mile mě překvapilo, že za řeč stály i slevové stojany. Ty já u nás obvykle míjím, protože už tam není nic použitelného, ale tady se i ve slevách vybíralo skvěle.


A můžu si odškrtnout tvářenku ze svého wishlistu. Při letmém zkoušení na ruku sice vypadala málo pigmentovaně, ale jsem zpětně ráda, že jsem se rozhodla pro ten nejsvětlejší odstín. Na tvářích už působí úplně jinak a pigmentace je na mě akorát. Jen mě ve finále trochu překvapilo, že je možná až trošku moc do červena. Ale zatím mi to radost nekazí. Ten obal a vzor je prostě boží.


Největší radost mám z tohoto balzámu na rty. Má úžasnou máslovou texturu, je na rtech příjemný a chutná i voní po malinách. 


Nějak jsem zrovna měla náladu na nude laky, takže jsem vybrala jeden Kiko a druhý později u stojanu P2. A třpytky byly ve výprodeji za euro, to jsem tam nemohla nechat.


Další úlovky z výprodejového stojanu. Tint na rty má krásnou barvu a vyšel jen na dvě eura. Zlaté linky jsou jen takový pokus, ale třeba se budou v létě hodit.


Další zastávkou byl Müller, kde mají snad úplně všechno, ale mě přirozeně zajímala ta sekce s kosmetikou. Cíleně jsem si tam šla pro lak Essie, ale nakonec jsem odcházela s o něco plnější taškou.

Lakem Essie jsem porušila svoji zásadu nekupovat laky dražší než za stovku, ale prostě jsem tomu zase dala šanci a uvidíme, jak si tenhle věhlasný kousek povede. 

A když už jsem měla tu rozhazovačnou náladu, přihodila jsem další Colour Elixir od Maybelline. Ty jsou docela hříšné drahé. Přece jen 10 euro za lesk od Maybelline je trošku mimo, ale jsou opravdu úžasné. Ta cena je ale možná důvod, proč je stále nemáme i u nás. Nicméně jsem ráda, že jsem do něj šla. Doma mám už jeden z Ameriky a naskýtá se nám tak prostor pro porovnávání té samé věci, ale vyráběné pro jiný trh. Rozdíly jsou patrné na první pohled. Recenze určitě bude.

Barevné ladění je čistě náhodné. Sama jsem byla překvapená, že jsem se takhle shodla. Asi už jde na mě jaro. :-)


Značka Fruttiny vypadala na první pohled lákavě. Nabízela samé voňavé věci, spoustu variant a cenu kolem eura a půl. Nejraději bych si odnesla celý regál, ale nakonec jsem zvolila tělová sprej s vůní tropického ovoce a hruškový krém na ruce.


V Müllerovi také exkluzivně seženete paletky od Essence. Vlastně jsem je vůbec kupovat nechtěla, ale byla jsem zvědavá, jak vypadají. Zkoušení testerů ale rozhodlo, že jedny stíny potřebuji. Nakonec jsem sáhla po neutrálnější verzi, ale příště beru i tu druhou. Je to pro mě největší překvapení. Stíny Essence obecně nejsou žádné velké terno, ale mám podezření, že tohle má s Essence shodný jen název. Stíny jsou krásně máslové, pigmentované a zatím jsem z nich nadšená. Musela jsem vám přidat fotku swatchů už sem, abyste věřili, co tohle dokáže.




Drogerie DM byla také velkým lákadlem a skončilo to jak jinak, než plným košíkem. Kupovala jsem tam mimochodem i odličovací tampónky, které jsou nejlepší na světě a v Německu vyjdou až o desetikorunu levněji než u nás. A to se při mé obří spotřebě vyplatí.

Má nová závislost se jmenuje Treacle Moon. Krásné vtipné obaly, příjemné vůně, mnoho variací a fajn cena. U miniatur jsem pobrala všechno, co bylo. Nechala jsem tam jen zázvorovou variaci, protože ta mě nenadchla. A nakonec jsem přibalila a obří sprchový gel.


Něco z řady Nude Magique od Loreal sice známe, ale tyhle pudry nám zůstaly zapovězeny. Je to škoda, protože je krásně jemňoučký a sbírá jen ty nejlepší recenze. Těším se, až ho vyzkouším.


Jediným zklamáním byla drogerie Rossmann. Paradoxně u nás tam chodím nejraději, ale v Německu nenabízí nic navíc, než co máme u nás. Tedy když odpočítám dvě odlišné verze Labella a stojan Manhattan. Dokonce cenově mi přišlo příznivější DM. 

Byť se může zdát, že jsme se z nákupního centra nehnuly, není tomu tak. Poctivě jsme se prošly i historickým centrem města.


Byl to úžasný výlet a zautrácela jsem si opravdu dosyta. Jo, únorové šetření se tak nějak nekonalo. Nevadí, to přesouvám na březen. Plus si tedy začínám psát seznam, co si pořídím příště. Kosmetiky není nikdy dost. :-)

Která novinka vás zaujala nejvíce, u čeho si mám pospíšit s recenzí?

27 komentářů:

  1. Tak mě z Treacle moon právě nejvíc oslovila ta zázvorová vůně :) Jinak by mě hodně zajímaly ty věci od Fruttini

    OdpovědětVymazat
  2. Jak bych moc chtěla recenzi na Kiko produkty. :) hodně mě ta značka láká, a chtěla bych něco od nich vyzkoušet, tak budu ráda za tipy!

    OdpovědětVymazat
  3. Super nákupy - hlavně teda to Kiko závidím :-) jinak Fruttini znám z Douglasu - před pár lety jsem si několik věcí koupila a byla jsem vždycky moc spokojená, hlavně teda ta vůně je epesní :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Povedený nákupy! :) to Kiko bych u nás tak uvítala..a je pravda že treacle moon má super obaly, dost podobné značce I love...z Douglasu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Kiko je moc fajn,kupovala jsem neco ve spanelsku.. a p2 jim závidím,to bych tady teda brala!

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné nákupy :) mě nejvíce zaujal Tvůj nákup kosmetiky Kiko a Treacle moon :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné, nevím, co obdivovat dřív:-) Ty výrobky Fruttiny vypadají dobře, stejně jako nákup Kiko:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ten lak Essie je krásný, úplně ve mně vyvolává léto. Fruttini mají fajn produkty, škoda, že už u nás nejsou v drogerii k dostání, pokud vím. Přivítala bych recenzi na paletku Essence, protože jejich stíny mají hroznou pověst, zatím jsem u nás v drogerii viděla jen podobnou papírovou paletku na obočí.

    OdpovědětVymazat
  9. Ta Essence paletka vypadá fakt dobře. "Nehrozí" náhodou, že by byla i u nás? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kéž by,ale myslím si, že v dohledné době to nebude. I v Německu se to neprodává úplně plošně. Ale přitom je to škoda, protože to ani cenou nijak nevybočuje z řady Essence a myslím si, že by se to skvěle chytilo i u nás.

      Vymazat
  10. Moc hezký článek. Laky od Essie mě lákají taky, ale nejsem ochotna za ně dávat ty hříšné peníze :). Já jsem si u nás koupila podobnou paletku od Essence, určenou na obočí. Obsahuje dva hnědé stíny a jeden světlý k rozjasnění pod obočí, ale skvělá bude určitě i na přirozené líčení očí. Zatím jsem ji ale nezkoušela, tak nemůžu soudit :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Ta paletka od essence vypada dobre!
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Článek, fotky, text, vše pěkné ale co to všechno sráží, je ten hrozný design, to je takový pokus o něco uměleckého a přitom to patří spíše do grafického odpadu. S tím bych něco udělala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Design stránek? Mně nevadí, jako hrozný bych ho určitě neoznačila. A jako grafický odpad už vůbec ne, na to jsou jiní adepti.
      Od kosmetických blogů očekávám především přínosné články s dobrými fotkami, a to tento blog splňuje.
      Raději jednodušší design a dobré články než vytuněný blog, který se nedá číst ;-)

      Vymazat
    2. Opravdu mne fascinuje, kolik odborníků na grafický design a také videoprodukci se najde mezi anonymními čtenáři. Zvláště, když máme v dnešní době možnost volby mezi milióny blogů atd. Proč má někdo potřebu zvýšit si sebevědomí tím, že setře někoho jiného, kdo tráví desítky hodin svého volného času tím, že vytváří něco pro druhé lidi. Když se design není dle vašeho gusta, nemusíte stránku navštěvovat, jak by bylo vám, kdy vaši práci označil někdo jako "hroznou"??

      Vymazat
    3. A co když je to profík a živí se tím? A opravdu tomu rozumí?

      Vymazat
  13. Super věci, ale fakt mě mrzí, že i u nás není ten BB pudr :(

    OdpovědětVymazat
  14. Ten pudr od Loreal miluju, už mám druhé balení a nemůžu si ho vynachválit :)) akorát koukám, že asi změnili balení, vždycky jsem měla kulaté :))

    OdpovědětVymazat
  15. Wow, tomu říkám luxusní úlovky!! Miluji KIKO a zajímalo by mne jaký je ten pudr od L'Orealu??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím vůbec netuším. Zkoušela jsem ho jen letmo u kamarádky a nadchla mě jeho super jemná textura. ten můj jsem zatím uložila, než spotřebuji jiné kousky.

      Vymazat
  16. Paradne nakupy ;) Snad sa aj mne podari niekde narazit na tie miniatury Treacle Moon. Velmi ma zaujima porovnanie americkej a nemeckej verzie Maybelline Colour Elixir. Ja ho mam z UK.

    OdpovědětVymazat
  17. Balzam Kiko vypada uzasne, to same znacka Fruttiny. Ja se v dubnu chystam do Berlina, uz mam od pritele slibeno, ze se mnou pretrpi Primark, tak snad zvladne i drogerky a nesekne to s nim az pujdu s plnym kosikem :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  18. Tvářenka i rtěnka mě nadchly :)
    makeup-challenges.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  19. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  20. Balzám od Kiko mě přišel takový nic moc, není ani moc hydratační, ani výživný. Jako údržbový asi ujde, ale ja jsem tajně doufala, že budu mít perfektní balzám a ještě navíc takhle hezký :) Co ale od Kiko můžu fakt doporučit jsou štětce. Koupila jsem si dva na oči když jsem byla na výletě v Miláně a oba jsou perfektní. Teď lituju, že jsem si nekoupila i nějaké další :)
    Small Everyday Joys blog

    OdpovědětVymazat
  21. To sú krásne nákupy!
    Nakupovanie v Nemecku mám rada, hlavne pre tie širšie možnosti výberu. Pár vecí z tvojich nákupov mám vyskúšaných, napr. značka Fruttini bola roky mojou srdcovkou (ešte za čias, keď sa dala kúpiť aj na SVK), Kiko výrobky sú super kvalitné, vedela by som si tam navyberať vecí (mala som aj ten tónovaný balzam, ale jahodový, ktorý bol fajn, ale malinový by sa mi teraz páčil viac), púder L'oréal som mala už dávnejšie, bola som s ním dosť spokojná, akurát ten môj mal okrúhly obal. Treacle Moon sú krásne voňavé vecičky, ktoré si iste užiješ :)

    OdpovědětVymazat
  22. Téda, to sis teda moc hezky nakoupila :-) Já jsem se rozhodla tyto Vánoce vyřešit kompletně online a raději to pokoušet nějakým nákupem v Drážďanech rozhodně nebudu... Co tedy budu chtít určitě vyzkoušet tyto Vánoce je stránká slevovy kupon , protože mi to doporučila známá a prý tam mají veliké množství slev všeho druhu... Tak uvidíme.

    OdpovědětVymazat