neděle 25. ledna 2015

TAG: 30 kosmetických otázek

Tag už tady dlouhou dobu nebyl, a tak je pravý čas to napravit. Mia z Kissbook započala v českém blogovém rybníčku tag: 30 kosmetických otázek, které se mi líbily, a tak jsem se je rozhodla přetransformovat i ke mně na blog. Tady jsou.

1. Vzpomínáš si na svůj první kosmetický produkt?
Co se dekorativní kosmetiky týče, tak to byl určitě zářivý fuchsiový lak no name značky. Bylo mi asi jedenáct a koupila jsem si ho, když jsem byla na táboře. Mamka mi pak ale ještě dlouho zakazovala nosit ho do školy. :-)

2. Specifikuj perfektní řasenku. Už jsi takovou objevila?
Miluji roztodivné kartáčky, takže určitě by musela mít plastové štětinky různých velikostí, které by se natáčely do všech stran. Mám ráda řasenky, které řasy prodlouží a natočí až do nebes. Naopak objem příliš nevyhledávám. Jestli už jsem tu pravou našla? To nevím, je ještě spousta těch, které jsem nevyzkoušela. Rozhodně nejblíž k ní však má False Lash Wings od Loreal.



3. Jaké krytí preferuješ u makeupu?
Za mě jednoznačně nižší krytí. Na prvním místě je pro mě přirozenost, takže raději nechám prosvítat jeden pupínek, než abych měla na obličeji masku. 

4. Oblíbená high - end značka?
To je docela složitá otázka, protože ty dražší kousky nemám prozkoušeny natolik, abych si dokázala oblíbit jen jednu značku. Ale asi nejblíže mám k Benefitu, který mám i nejvíce prozkoumaný.

5. Jakou kosmetickou značku jsi vždycky chtěla vyzkoušet, ale ještě nikdy ses k ní nedostala?
Těch je spousta. Dokáží se nadchnout pro cokoliv kosmetického a všechno hned toužím vyzkoušet. Jenže mám nejen omezený rozpočet, ale především jen jeden obličej a nestíhám experimentovat tak rychle, jak bych si přála. Ale jako první mě napadl Mac. Značka je mi sympatická, byla jsem v prodejně stokrát, mám i vybrané konkrétní produkty, ale stále doma nic nemám. Z těch levnějších je to třeba NYX. 

6. Oblíbená značka z drogerie?
To je o něco lehčí otázka, ale stejně to asi ani tady nemám tolik vyhraněné. Každá značka umí prostě určité produkty a jiné zase ne. Ale když jsem tak nejvíce projela svoji sbírku, nejblíže mi je pravděpodobné Maybelline.


7. Nosíš umělé řasy?
Ne a nikdy jsem to nezkoušela. Jsem vcelku spokojená se svými řasami, takže nemám úplně potřebu ještě něco lepit. Tím spíš, že to nikdy nebude vypadat přirozeně a půjde to poznat.

8. Je některý druh kosmetiky, bez kterého nevyjdeš z domu?
Pokud by to musela být jen jedna věc, tak je to balzám na rty. Ten mi skutečně nechybí, a to i tehdy, když se rozhodnu makeup zcela ignorovat. Jinak takové mé minimalistické líčení, když jdu třeba jen pro rohlíky do nejbližšího obchodu a zase zpátky domů,  je pudr, tvářenka a balzám na rty. 

9. Jakého produktu si nejvíce ceníš a opatruješ ho?
Většinou je to nějaký dražší kousek a vždy asi ten nejnovější. Aktuálně by to byla asi paletka Lorac. Tu bych nikomu nedala. :-)


10. Jak často nakupuješ kosmetiku? Líbí se ti nakupovat makeup po jednom nebo jít jednou za čas na větší nákup?
Z tohoto se asi nevykecám a mé statistiky mluví za vše. Kosmetiku nakupuji tak nějak pořád. Spíše po jednotlivých kouscích, ale zato několikrát za měsíc. Všude je pořád tolik novinek, limitek, slev, tomu se prostě nedá odolat. A hlavně to potřebuji, že ano. :-D

11. Máš kosmetický rozpočet nebo utrácíš jak se ti zachce?
Vyloženě pevnou částku danou nemám, ale spolu se statistikou, kterou ukazuji i vám, si soukromě zapisuji, kolik to všechno stojí a musím říct, že se průměrně držím podobné částky, kterou přesahuji jen výjimečně. Takže jisté mantinely mám, i když ne příliš pevné.

12. Používáš při nákupu kosmetiky kupóny, slevy a věrnostní kartičky? Ovlivňují tě různé akce k nákupu kosmetiky, kterou vlastně nepotřebuješ?
Jak už bylo řečeno výše, ano dělám to. Ale myslím si, že v našich končinách to je prostě tak nastaveno, že potřebujeme to slovo sleva, a tak nám obchody vycházejí vstříc a mají to nastřelené tak, aby na to mohli dát slevu. Koupit třeba něco v Sephoře bez 20% slevy či v Yves Rocher bez 40% slevy mi přijde jako holý nesmysl, protože právě tenhle bonus tam můžete mít 350 z 356 dnů v roce. Stejně tak v drogerii, všechny věci jsou v jistou chvíli někde v akci, tak proč je nakupovat za plnou cenu. 


13. Jaký typ kosmetiky nakupuješ nejčastěji?
Z pečující kosmetiky jsou to asi sprchové gely, protože ty tak člověk nejrychleji spotřebovává, takže potřebuje neustále další. Z dekorativní části to jsou určitě věci na rty. Ne že ty by se spotřebovávaly nějak rychle, ale existuje tolik milionů barev a konzistencí, že je člověk prostě potřebuje všechny. :-)

14. Existuje značka, kterou nemůžeš ani vystát?
Stejně jako nedokáži říct jednoznačného favorita, nemám ani jednoho jediného nepřítele. Zastávám názor, že každá značka má své dobré i špatné produkty. Někde však roli hrají sympatie a ty mé nejsou přítomny u některých Ladyboxem provařených značek. Jedna za všechny - Palmers.

15. Snažíš se vyhnout určitým složkám ve složení?
Moc dobře víte, že nejsem vyznavačem hysterie kolem silikonů, parabenů dalších populárních složek. Snažím se řídit selským rozumem a pokud mi kosmetika sedí, není důvod ji kvůli jednomu parabenu vyklízet z mých kosmetických zásob. 

Jediná výjimka, kde můj rozum nespolupracuje, je kafr (camphor). Chytré poučky mluví o tom, že ve větších dávkách je jedovatý. 2 gramy způsobují vážnou otravu a 4 gramy jsou smrtelné. Vím, že takové dávky v jednotlivé lahvičce s kosmetikou nejsou a přežila bych to, i kdybych ji vypila najednou, ale prostě mi to vadí. Kafr je hojně zastoupený v průhledných bázích a top coatech. Když jsem si postavila hlavu a chtěla průhledný lak bez kafru, musela jsem dlouho hledat a taky si připlatit. V drogerii ho nenajdete. Co mi však přijde ještě horší, tak kafr se běžně používá v balzámech na rty a to už mi přijde hodně ujeté. Najdete ho třeba ve všemi milovaném Carmexu.

16. Máš oblíbené místo, kde nakupuješ kosmetiku?
Vyloženě jedno konkrétní místo asi ne. Ráda si dělám takovou beauty tour a projdu těch obchodů několik. Nejčastěji mě potkáte v Rossmannu, DM a Sephoře.

17. Péče o pleť: Zkoušíš ráda nové značky a výrobky nebo si ráda uchováváš svoji rutinu?
V této oblasti jsem velmi nestála a neustále zkouším nové typy odličovačů i krémů. S postupem věku mi to ale má pleť vrací a občas dává nenápadné signály, abych se trochu ustálila. V poslední době jsem se tedy trochu umírnila v odličování, kde se mi podařilo objevit způsob, který mé pleti vyhovuje nejvíce. Na poli krémů je to horší, protože jsem stále neobjevila ten pravý a kdybych se teď musela vrátit k jednomu, který jsem už někdy měla, nevěděla bych si rady. 

18. Oblíbená ,,bath and body" značka?
Opět velmi těžké, protože sprcháče a mazadla jsou věci, které prostě střídám a mít jednu lahvičku dvakrát mě hrozně nudí. Kdybych ale musela něco zmínit, tak jsou to asi sprchové gely Johnsons a tělová mléka Nivea.

19. Kdybys mohla odteď používat jen jednu značku, která by to byla?
Tak to bych asi nepřežila. :-D Z dekorativky bych se asi uchýlila k výše zmiňované Maybelline. Tam mám hodně oblíbenců a dalo by se s tím vyžít. Na poli péče bych šla asi k nějaké klasice, která má v rámci svých řad velký výběr, takže by to nebyla zase až tak velká nuda. Takže asi Nivea. 

20. Jaká značka má podle tebe nejhezčí obaly?
Opět si nemyslím, že by se dalo konkretizovat. Jedna značka má lepší obal u toho a jiná zase u onoho. Stejně tak někdy preferuji čisté elegantní linie a kvalitní černý obal a někdy se dokáži rozplývat nad barvičkami a obrázky. Jednu značku říct opravdu nedokážu.

21. Jaká celebrita má vždy skvělý makeup?
Přiznám se, že svět celebrit sleduji v poslední době velmi sporadicky a asi nedokáži určit jasného favorita. Zůstanu tedy asi u své dlouholeté oblíbenkyně, která je s každým dalším rokem krásnější a krásnější a nějaký ten makeup v tom také bude mít prsty. Je to Jennifer Lopez.


22. Na jakém eshopu nejčastěji nakupuješ kosmetiku?
Určitě na parfums.cz, protože mají snad všechno a výdejní místo je nebezpečně blízko.

23. Pět tvých oblíbených youtube gurus?
Těch je spousta. Beauty videa sleduji pravidelně již téměř rok a pořád mě to baví. Jen kdyby to nežralo tolik času. :-D Nejraději mám Essie Button, Tati, Amelia Liana, Fleur de Force a emilynoel83.

24. Máš ráda multifunkční produkty jako jsou stainy, lips and cheeks, shimmer bricks a jiné?
Nejsem velkým zastáncem multifunkčních produktů, protože když se to snaží umět všechno, ve finále to neumí nic pořádně. Takže spíše ne.

25. Jsi v nějaké fázi líčení nemotora?
Jestli je něco, co bych měla pilovat, tak jsou to linky. Jsem na ně líná a když je dlouho nedělám, tak mi to zase chvíli nejde, ale je těžké se ráno k tomu donutit. I bez nich se líčím docela dlouho. 

26. Používáš primer pod oční stíny?
Určitě ano. Bez něj už stíny ani nezkouším, protože nejenže se s nimi hůře manipuluje, tak na mém oku prostě nedrží ani pořádně dvě hodiny. Báze je pro mě nutnost.

27. Kolik vlasových produktů použiješ během jednoho obyčejného dne?
Přemýšlela jsem  o tom a mým minimem jsou tři produkty, které používám striktně při každém mytí, což je tedy obden, nikoliv denně. Je to šampón, rozčesávátko Gliss Kur Hair Repair a lak na vlasy.


28. Co použiješ první - korektor nebo makeup?
Dělám to docela zvláštně. Začínám korektorem pod oči, poté dělám makeup a nakonec dávám korektor na pupínky a další nedokonalosti.

29. Zvažovala jsi někdy navštívit makeup kurz?
Zvažuji ho už docela dlouho a stále odkládám. Láká mě to moc, ale není to pro mě zase tak důležité, abych tomu obětovala takovou finanční částku.

30. Co na makeupu miluješ obecně?
Pro mě je to zábava a způsob, jak člověk může podpořit své přednosti a maskovat nedokonalosti. Makeupem můžete okolí sdělit hodně o sobě, můžete se pomocí něj vyjádřit i beze slov. Můžete být každý den někým trochu jiným a přesto v něm realizovat sami sebe. 

To je ode mě vše. Pokud se vám tag líbil a máte chuť šířit ho dál, budu jedině ráda a určitě potom můžete poslat odkaz na ten váš.

8 komentářů:

  1. Jéé, LORAC bych hrozně chtěla taky :). Musím se podívat, kde se dá objednat. Jinak v sephoře už taky nekupuju jen s 20% slevou, ikdyž je pravda, že už tam nechodím tak často jako dřív :)

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasně zpracované, skvěle jsem si početla:-)

    OdpovědětVymazat
  3. moc pěkný TAG! ten během týdne určitě udělám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Většinu TAGů moc nemusím, ale tenhle mi přijde informačně přínosný :-)
    K otázce 17: mám to stejně - mám oblíbené pečující výrobky všech druhů kromě denního krému. Pořád nemůžu najít ten pravý. Zatím mi jako ten "nej" přišel hydratační od Mixy, ale pořád to není ono, po tom ideálním stále pátrám!

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám z těch levných drogérkových značek nejradši asi Rimmel London, na druhém místě asi Essence, když už bych měla nějaké vybrat. V pečující kosmetice rozhodně neexperimentuju, vždycky se snažím najít ty výrobky, co mi vyhovují a těch se držet. Dřív jsem experimentovala se šampony, ale už to nedělám. Na to se mám moc ráda, abych ze sebe dělala pokusného králíka, co toho chce zkusit co nejvíc a riskuje, že mu to nesedne. :D Experimentuju v podstatě jen s řasenkami, laky na nehty, BB krémy a rtěnkami. U ostatních výrobků se držím osvědčené klasiky. Nepřemýšlela jsem nad tím, která celebrita má nejlepší make-up, podle mě skoro všechny celebrity jsou hezky nalíčené (a občas se najdou i přešlapy, kdy vizážista šlápne vedle). Kdybych nějakou měla vybrat, tak asi Taylor Swift, ta má make-up skoro pokaždé super, zdá se mi, že je i trochu podobný typ jako já (taky jí spíš sluší výrazné rty než oči) a Miranda Kerr.

    Tou odpovědí u poslední otázky jsi mě dost inspirovala, protože budu psát bakalářku o neverbální komunikaci a až ted' (u čtení tohoto tagu) mě napadlo, že bych tam mohla zařadit i make-up, protože nejen oblečením, ale i make-upem můžeme vyjádřit některé věci. Hezky o tom mluvila GetTheLouk v jednom videu (Pohodový Pátek: Jak na výrazný make-up - tohle video doporučuju, i když ne se vším souhlasím).

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem se u Tebe nakonec inspirovala a sepsala tag taky :)
    Obecně tagy moc nemusím, ale tenhle je moc fajn.

    článek s tagem : http://www.makeupmania.cz/node/6

    OdpovědětVymazat