pondělí 19. ledna 2015

První letošní kosmetické novinky

Tato rubrika tady dlouho nebyla. Před Vánoci bylo vše spíše zaměřeno na dárky, začátkem ledna zase na výprodeje a novinek nebylo tolik. Nyní už se ale začínají rojit jako houby po dešti a zde jsou ty, které mě zaujaly nejvíce a na které se těším.

Lancome Miracle Cushion

Moje miniatura a odstín číslo 2 vyfocený na ruce.

Začneme luxusnějším kouskem, ale o to víc si svoji pozornost zaslouží. Makeup v houbičce, to v našich končinách není úplně obvyklé. A asi bych se vůbec nedivila, kdyby se nám během roku objevila tato novinka hned u několika značek. Prvenství si ale drží Lancome, který makeup přináší na náš trh právě v těchto dnech. 

Samotnou mě docela nadchl a byla jsem moc ráda, když jsem od zastoupení Lancome získala jeho miniaturku. U nás bude dostupný ve čtyřech odstínech a musím říct, že jsem spokojená. Byť se houbičky tváři tmavě, tak makeup samotný je vždy světlejší. Dvojka je o chlup oranžovější, než bych potřebovala, ale na obličeji se to zapracovat dá. A co víc, jednička je úplně božská a sedět mi bude jako ulitá. Takže i bledulky si přijdou na své, byť tedy všechny odstíny mají spíše žlutý podtón. Makeup je velmi lehoučký a jde údajně vrstvit. Já jsem zatím zkoušela jen lehčí tenkou vrstvu, kdy pleť sjednotí a kryje jen slabě. Pleť je i lehce zmatněná a vypadá to prostě hezky přirozeně. Budu určitě testovat dál a vážně přemýšlím o plném balení. Cena v Sephoře je 1250 Kč.

Long Lasting Lip Colour Dermacol

Další velkou chystanou novinkou jsou Long Lasting Lip Colour od Dermacol. Na pultech by se měly objevit ještě v průběhu ledna. Na jednom konci tyčinky máte barvu, kterou necháte minutu zaschnout a poté vše zafixujete bezbarvým leskem z druhém části. Jeden z devíti chystaných odstínů už mám doma a musím říct, že ta výdrž je skutečně neuvěřitelná. I když pravda, je to na úkor pohodlnosti. Barevný základ je docela suchý a musím se přiznat, že jsem to vydržela asi 8 hodin a potom už jsem to chtě nechtě musela dát dolů, protože jsem cítila, jak pod tím rty trpí. Věřím ale, že si to své zastánce najde. Cena bude lehce přes 200 Kč. 

Balzámy Rimmel 

O těchto barevných balzámcích už jsem jednou psala, ale nyní je potřeba je znovu připomenout. Keep Calm balzámy oficiálně míří do českých drogerií. Objevit  by se měly v průběhu ledna až února a dostupné budou jen v těch rozšířených větších Rimmel stojanech. Taktéž nás čeká omezení na poli barev. Nedostane se k nám, na obrázku prostřední, fialová varianta v modrém balení. Což mě docela mrzí, protože opět odstřelili ten nejhezčí odstín, který bych brala a rozhodně mi přijde použitelnější než třeba ta krajní fialová. Cena bude 59 Kč. Sice se na ně dočtete nejednu negativní recenzi, ale má zvědavost je větší. Určitě si jeden koupím a vy můžete čekat velké srovnání Maybelline vs. Dermacol vs. Rimmel.

Balzámy na rty Yves Rocher
Zdroj: tisková zpráva Yves Rocher

Pro změnu něco dalšího na rty. :-) Yves Rocher připravil nové verze svých balzámů na rty. Těšit se můžeme na sedm lákavých variací - makadámie, jahoda, vanilka, karité, malina, kokos a třešeň. Balzámy jsou z 82% přírodní a slibují o rty pečovat tak, že se budou cítit jako v bavlnce. Cena je na YR překvapivě nízká a 4,8 gramu balzámu vyjde na 49 Kč. V prodeji by měli být od konce minulého týdne, ale ještě jsem je nestihla zajít zkontrolovat.

Čisticí řada Vichy
Zdroj: tisková zpráva L'oréal

Vichy chystá na únor kompletní odličovací řadu Pureté Thermale. Ta bude nabízet 8 různých odličovacích připravků. Každý z nich má jinou texturu i jiný způsobo aplikace. Vybrat by si tak měla každá žena, dle toho, jaký způsob odličování preferuje. Najdete zde odličovací pěnu, čisticí gel, odličovací mléko 3v1, micelární vodu, micelární olej, duo odličovací mléko a tonikum a nakonec odličovač očí. Moc se mi ta myšlenka líbí a myslím si, že se tady dá dát oficiálnímu stanovisku za pravdu. Z tohoto si opravdu musí vybrat každá z nás. Já osobně bych nejvíce preferovala právě mléko a tonikum a určitě bych šla i do očního odličovače. A micelární olej zní zajímavě, to by asi taky stálo za vyzkoušení. Jediné, co mi trošku dělá vrásky, tak tvrzení, že všechny produkty jsou obohaceny o delikátní ženskou vůní. Tak snad to ve Vichy s tou parfemací moc nepřeženou. 

Laky na nehty Essence

Pravidelný update ve stojanech Essence již klepe na dveře a proběhnout by měl zhruba za měsíc. Informací je tentokrát více než dost a dokonce nezahálí ani české stránky. Kompletní seznam novinek si tedy můžete prohlédnout zde. Co si však zaslouží zvýšenou pozornost, tak to jsou nové laky na nehty. Mám tuto informaci již nějaký ten pátek a jsem ráda, že je konečně oficiální. Stávající laky Colour and Go definitivně mizí a nastupují nové The Gel Nail Polish. S těmi stávajícími laky byl docela kříž. Byly moc tekuté, špatně se lakovaly a hlavně nic nevydržely. Jsem tedy moc zvědavá, kam se to nyní posune a doufám, že k lepšímu. Nabídka barev je úchvatná.

Která z novinek nejvíce zaujala vás? 

16 komentářů:

  1. Tak já rozhodně vyzkouším tu rtěnku/lesk od Dermacolu, protože vypadá naprosto suprově! A také balzámy od Yves Rocher, protože s těmi starými mám dobrou zkušnost. Možná i balzámy Rimmel, čistě kvůli obalu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Som rada, ze vdaka tebe viem o novinkach, ale nezaujala ma ziadna z nich. Aspon usetrim ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Balzámy YR ještě v prodeji nejsou, ptala jsem se čistě náhodou v pátek v prodejně a prý budou od 23.1. Akorát teda netuším, kterej si vyberu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten lip stain od dermacolu mi silně připomíná Provocalips od Rimmelu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo a myslím si, že to letos nebudou jediné kousky tohoto typu. něco podobného má teď jako novinku i Loreal, akorát zatím jen v USA.

      Vymazat
  5. Air cushion pochazi opet z Asie, korejske firmy uz ho nejakou tu dobu vyrabi. Ten odstin od Lancome je docela strasidelnej :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Noo, ty balzámy Rimmel, ty vypadají dobře, minimálně jeden bude muset být můj:-) A určitě omrknu i novinku od Dermacolu.

    OdpovědětVymazat
  7. Ta rtěnka od dermacolu mě dost zaujala. Mám ráda dlouhodžící produkty

    OdpovědětVymazat
  8. Taky mě štve, že se ten prostřední odstín balzámu na rty od Rimmel nedostane a zrovna je to ta nejpoužitelnější barva :/

    OdpovědětVymazat
  9. Zaujal mě ten dermacol :) jak prijedu do česka tak si nějaký odstín koupím :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Tu rtěnku od Dermacolu mám ráda, mně tenhle koncept hrozně vyhovuje a naštěstí mi na rtech nevadí.

    OdpovědětVymazat
  11. Hned bych brala všechny laky od Essence a balzámy od YR :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  12. Mňa tieto novinky tiež nechávajú chladnou, i keď viem, že nové laky Essence určite v drogérii pekne poprezerám. Mejkap ma najskôr zaujal (keď som ho prvýkrát videla na webe), ale teraz si nie som istá, či by som ho chcela aj vyskúšať. Na druhej strane Od Lancôme zbožňujem Teint Miracle, tak by ani táto srandička nemusela byť zlá :D

    OdpovědětVymazat
  13. Určitě si koupím balzámy Yves Rocher, cena je přijatelná (na rozdíl od některých dřívějších balzámů té značky) a vypadají lákavě. Taky mě zaujala ta barva na rty od Dermacolu, ale já asi stejně zůstanu u klasických rtěnek a klasických lesků. Navíc se bojím všeho dlouhotrvajícího, že to rty bude asi dost vysušovat a nepůjde to umýt...

    OdpovědětVymazat
  14. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  15. Ty Rimmel balzamky vypadaji opravdu krasne, uvidime jestli budou mit takovy uspech jako Baby lips :D I kdyz ja hlavne doufam ze budou mit taky lepsi funkcnost :)

    OdpovědětVymazat