čtvrtek 29. ledna 2015

Original Sprout:Přírodní záchrana pro mé vlasy

Ráda si kosmetiku vybírám sama, ale úplně stejně mám ráda kosmetické dárky, které mi dokážou ukázat něco, čeho bych si sama nevšimla. A tak k vám může zcela nečekaně přijít zázrak, který si zamilujete.

Přesně takhle to bylo se sadou kosmetiky Original Sprout. Dostala jsem ji k Vánocům od eshopu www.beautyville.cz. Sama bych si něčeho takového nikdy nevšimla. Přece jen přírodní kosmetika u mě není na prvním místě a asi by mě odrazovalo i to, že se Original Sprout považuje za rodinnou kosmetiku vhodnou i pro děti. A na to také nejsem cílová skupina. Přesto všechno, některé produkty jsem si zamilovala


Kosmetika Original Sprout pochází z Velké Británie. Je stoprocentně přírodní a dokonce i veganská. Kromě toho, že v ní nenajdete žádné potenciálně nebezpečné chemické látky, vyhýbá se také častým přírodním alergenům jako je med, obilí, ořechy, levandule nebo tea tree. Takže složení je opavdu velmi čisté, vhodné pro citlivou pleť nejen těch nejmenších dětí. I když se tedy nemůžu zbavit pocitu, že tam občas ve složení prolétne nějaký silikon.

V sadě jsem našla čtyři 90 ml lahvičky, které obsahovaly šampón, kondicionér, sprchový gel a multifunkční krém.


Začnu šampónem a kondicionérem, které jsem začala používat ještě před Vánoci a aktuálně už jsem je dodělala. S vlasy mám neustálý problém, to vám nemusím povídat, protože to zmiňuji v každém vlasovém článku. V posledním půl roce jsem neuvěřitelně bojovala se svědivou pokožkou hlavy. Často to bylo úplně příšerné a já jsem si musela mýt hlavu i přesto, že vlasy ještě nebyly úplně mastné. Ale nedalo se to prostě vydržet. Tyto dva kousky od Original Sprout jsem vůbec nepoužívala dlouho. Maličké balení vydrželo asi měsíc. Přesto se svědění dokázalo spolehlivě vytratit. 


Oba produkty mají velmi neutrální vůni. Buď neucítíte vůbec nic nebo jen lehounký závan heřmánkového čaje. Nemám s tím žádný problém, je to příjemné.

Uživatelsky je to typická přírodní vlasová péče, takže se musíte obejít bez pěnění. Vím, že se s tím musím smířit a těžko to takovému produktu můžu vyčítat, ale nebudu vám nalhávat, vytáčelo mě to při každém mytí. Přišlo mi, že ty vlasy fakt neumyji, že se šampón nedostane všude. Ale asi je to opravdu je o tom pocitu. 

Pokud použijete jen samotný šampón, nečeká vás nic moc pěkného. Vlasy jsou super hrubé a zacuchané a nejde se s nimi rozumně domluvit. Naštěstí všechno řeší kondicionér. Ten vlasy hezky uhladí a jdou rozumně učesat. A mimochodem, je to vůbec první kondicionér, který jsem dokázala používat při úplně každém mytí. Obecně kondicionéry moc nemusím. Za prvé mě to s nimi nebaví, protože je to krok navíc a za druhé při pravidelnějším používání mi vlasy zatěžují. Tenhle kondicionér to však nedělal.

Vlasy jsou po použití obou produktů čisté, vzdušné a nadýchané. Kolikrát jsem se až divila, kde jsem vzala takový objem. Přišlo mi, že jak ty vlasy nejsou zatížené žádným chemickým vylepšovákem, tak jsou prostě objemnější samy od sebe. V hezkém stavu poté vydržely dva dny, což je u mě dlouhodobá klasika. 

A především, s každým dalším umytím mě vlasová pokožka svědila čím dál méně. Nebyl to zázrak po prvním umytí, ale během několika málo týdnů to úplně ustálo. Žádné svědění, žádné suché šupinky. Jsem opravdu nadšená. 



Přejděme k dalším dvěma produktům. Ne že by také nebyly skvělé, ale tam už asi nedokáži být tak nadšená. S vlasy mám prostě problém a pokud najdu něco, co ho dokáže alespoň částečně řešit, je to pro mě zázrak. Naopak s pokožku nemám nejmenší potíže a dokáži používat i chemické, aromatické, výrazně barevné krémy a nic mi to nedělá. Proto v této oblasti nedokáži přírodní produkty tolik ocenit. Nicméně, jsou rozhodně fajn, ne že ne.


Vůni mají opět velmi neutrální až lehce heřmánkovou. Nic, co by nějak rušilo. I když pravda, zrovna sprchové gely mám ráda voňavější, takže mi to nepřináší takové potěšení, jak bych si představovala.

Sprchový gel je prostě klasika. Je velmi jemný a na pokožce příjemný. Dokonce vytvoří i decentní pěnu. Gel se může používat i na vlasy. Zkoušela jsem to jednou a není v tom zásadní rozdíl od výše zmiňovaného šampónu. Zvládne plus mínus to samé. 

Krém považuji za takovou přírodní verzi univerzální Nivey. Prostě ho můžete máznout na celé tělo, ruce, obličej, kde je to potřeba. Krém je opět velmi jemný, lehký, dobře se roztírá a lehce se vsákne. Naučila jsem se ho používat po holení, kdy kůži hezky zklidní. Nebála bych se ho také přibalit na cesty, jako jeden krém úplně na všechno. 



Kosmetika Original Sprout mě ve finále nadchla více než bych sama na začátku dokázala připustit. Kosmetika je příjemná, neutrálně voní a k pokožce je velmi jemná. Jak jsem psala výše, osobně jsem nejvíce nadšená ze šampónu a kondicionéru, protože mým problémovým vlasům neuvěřitelně sedly. Nicméně, vřele doporučuji všechny produkty. Pokud máte problém se svědivou, suchou pokožkou, alergiemi či ekzémem, myslím, že můžete být stejně nadšení. 

Produkty jsou trochu dražší, ale záleží už na každém, jestli se mu investice vrátí. Sama bych se nebála koupit šampón a kondicionér a dost možná to tak také dopadne. Naopak třeba za krém bych to nedala. Ale je to o těch osobních preferencích. Cena celé sadičky byla cca 500 Kč. Jinak jednotlivě vyjde šampón (350 ml) na 460 Kč, kondicionér (350 ml) na 500 Kč, krém (240 ml) je za 530 Kč a sprchový gel (350 ml) za 530 Kč. 

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji eshopu www.beautyville.cz.

Znali jste tuto značku již dříve? Zaujala vás?

11 komentářů:

  1. Sampon by nebyl nic pro me, prirodni mi nesedi, ale treba telovka nevypada spatne.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to docela dobře, já ještě přírodní neměla, jedině teda Lush. Chtěla bych těd zkusit více přírodní a veganskou kosmetiku, tak jsem se dívala na ten eshop a zaujalo mě tam docela hodně věcí :).

    OdpovědětVymazat
  3. O této značce čtu poprvé :) Tak to je super, že Ti produkty pomohly se svěděním
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. ten kondicioner som mala v plnom balení, tiež naň nemôžem povedať krivého slova (písala som o ňom aj u mňa na blogu:) )

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavé čtení. O kosmetice jsem ještě neslyšela..ale silicony v kondicionéru a v krému by mě u přírodní kosmetiky štvaly.

    OdpovědětVymazat
  6. Složení vypadá dost dobře, minimálně na prvních místech jsou samé organické složky. Celá ta řada vypadá zajímavě.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. Mohla bych se zeptat po jak dlouhé době blogování ti začli chodit věci k recenzím? Už nad tím přemýšlím delší dobu, jak ty weby a firmy na ten daný blog přijdou a jak je napadne poslat něco zdarma k recenzi.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, pěkný článek.

    OdpovědětVymazat
  10. Čauky, strašně moc mi začaly vypadávat vlasy a ničím to nešlo zastavit, pro jsem podstoupila zahuštění vlasů na této klinice , tam mi bylo doporučeno používání kvalitní vlasovou kosmetiku nejlépe na přírodní bázi. Prosím poraďte . Přeji hezký den.

    OdpovědětVymazat
  11. Mým dětem se v poslední době strašně moc líbí jedna dětská kosmetika ale já teda nevím jestli je vhodné aby 11 letá dcera rozhodovala o tom v čem budu malého koupat. Ona vůbec neví co za škodlivé látky tam ostatní výrobci dávají, víte?

    OdpovědětVymazat