úterý 27. ledna 2015

Nová gelová rtěnka Avon

V aktuálním katalogu Avon se objevila dlouho očekávaná novinka - gelové rtěnka. Já jsem ji dostala již před Vánoci, a tak je nejvyšší čas vám o ní něco říct.

Rtěnka je zvláštní v tom, že je založena na gelové nikoliv voskové bází. Díky tomu má nejen hydratovat, ale je i lehká a sametově hebká.


Rtěnku můžete sehnat hned ve dvaceti odstínech, takže je opravdu z čeho vybírat. Já jsem sáhla po  růžové - Petal Pink. Ve slabší vrstvě je velmi nenápadná, v silnější jde až trochu do barbínkovsky růžové, ale stále se mi líbí. V tomhle směru jsem spokojená.


Další věc, která se mi na rtěnce líbí, je balení. Je trochu jiné, než stará známá klasika. Je skladné, funkční i elegantní. Je to tedy trošku na úkor velikosti a rtěnky jsou jen 3 gramy.

Rtěnka výrazně sladce voní. Připomíná mi to bonbónky Tutti Frutti. Asi to není pro každého, ale mně se to líbí. 


Bohužel, teď už se přesuneme k té horší části. Zkoušela jsem to se rtěnkou fakt dlouho a dávala jí několik šancí, ale nesedí mi. Ta inovační textura je skutečně zvláštní a opravdu jsem se s ní dříve nesetkala. Nemůžu ale souhlasit s tím, že je lehká a sametová. Přijde mi naopak docela těžká a ze všeho nejvíc mi připomíná voskovku. Je to hutné, docela lepí a nedokáže si to na rty pořádně sednout. Pořád cítíte takovou lepivou hmotu na jejich povrchu. 

Pokud dáte jen jednu vrstvu, nedočkáte se skoro žádné barvy. Je potřeba ji navrstvit. Jenže když to navrstvíte, začne to dělat hroznou neplechu. Rtěnka zalézá do vrásek a žmolkuje. Následná fotka mluví za vše.


Co je však průser největší, tak mi rty vysušuje a několikrát mi je dokázala docela odrovnat. Pokud mé rty byly v pořádku, tak první aplikace brzy ráno dopadla dobře. Jenže po svačince už je potřeba rtěnku opravit a ouha, už mi vůbec nejde nanést rovnoměrná vrstva. Na mých rtech je to samá šupinka. Tady jsem většinou končila a musela namísto rtěnky vytáhnout balzám. Jednou jedinkrát jsem se dostala ke třetí aplikaci během jednoho dne. Jenže to byla už opravdu katastrofa a já léčila rty další dva dny. 


Rtěnky z Avonu mám obecně ráda a novinka se jevila velmi sympaticky. Bohužel mi vůbec nesedla. Textura je zvláštní, hodně hutná a lepivá. Se rty si to nerozumí, zalézá do vrásek, žmolkuje a především vysušuje. Pokud jsou vaše rty v pořádku, první pokus bude ok, ale s každou další aplikací během jednoho dne to bude horší a horší a pokud jste dosud měli rty bez šupinek, tato rtěnka je spolehlivě přivolá. Za sebe vám ji nemůžu doporučit.

Za poskytnutí rtěnky k recenzi děkuji PR Avon.

Už jste stihli tuto novinku vyzkoušet? Jak sedla vám?

26 komentářů:

  1. Mě docela láká, i když tahle recenze je spíše negativní, ale tolik krásných odstínů a vůně :)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. No, koukala jsem na ni v katalogu, ale bez předchozího vyzkoušení vzorku už rtěnky od Avonu neobjednávám, nemám s tím dobré zkušenosti. Odstíny většinou katalogu fakt neodpovídají, takže možnost objednání vzorků je opravdu super věc. Moc jsi mě teda recenzí nenalákala, ale aspoň vzoreček vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna včera jsem na ni koukala v katalogu a přemýšlela, jestli ji mám zkusit nebo ne. Po tvé recenzi už mě neláká, vůbec se mi nelíbí, jaký efekt dělá na rtech :/

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Jejda, no vážně to nevypadá moc dobře :/ já mám doma jednu rtěnku avon a je docela v pohodě.. Navíc já nemám ráda ani takový tvar rtěnky.

    OdpovědětVymazat
  5. Výsledný efekt teda nevypadá nejlépe :( nijak mě neláká..

    OdpovědětVymazat
  6. to je otřesný ta rtěnka...

    OdpovědětVymazat
  7. Vážně to nevypadá dobře. Já ještě gelové rtěnky nezkoušela, ale chtěla bych zkusit tu z Inglotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. můžu doporučit třeba gelové rtěnky Catrice, ty jsou úžasné.

      Vymazat
  8. Tak nadpis mě nalákal, že třeba..... a nakonec ušetřím. Díky za recenzi ;)
    I podle té fotky tedy na rtech zlobí opravdu hodně....

    OdpovědětVymazat
  9. hmm... tak to jsem možná ráda, že jsem ji nedostala, to fakt vypadá blbě :( škoda! možná to ale bude odstín od odstínu, zatím jsem o ní četla jen u tebe

    OdpovědětVymazat
  10. Chtěla jsem si ji pořídit, ale tohle nebudu riskovat. Škoda, ty odstíny vypadají hezky.

    OdpovědětVymazat
  11. Tuto rtěnku jsem nezkoušela, obecně rtěnky od Avonu nevyhledávám, ale povedlo se mi najít dva kousky, které mi vyhovují - řada Extra lasting a překvapivě rtěnka z řady Color Trend, která je krémová a dlouho vydrží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám od Avonu více rtěnek a zatím jsem vždy byla spokojená. tohle je první, která mi nesedla.

      Vymazat
  12. Ja mam styri odtiene a pomalicky ich uz skusam a mne sa zatial teda zdaju celkom fajn ruže, uvidime neskor.ale zatial celkom spokojnost na to,že to je Avon..

    OdpovědětVymazat
  13. Naprostý souhlas! Já navíc cítím ještě takovou divnou pachuť v puse a vůbec se mi to nelíbí :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ta chuť mi přijde podobná té vůni samotné, prostě taková nasládlá. ale to mi nevadí. nicméně i tak už rtěnku dále používat nebudu. :-/

      Vymazat
  14. No jako na obrazku v katalogu vypada bozsky, ale realne hnus.
    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Na tvých rtech vypadá hrozně, je to škoda, protože barvička je to pěkná a obal vypadá elegantně, takové mám ráda.

    OdpovědětVymazat
  16. To je skutečně hrozný výsledek, čekala jsem mnohem lepší vlastnosti, fakt škoda :(

    OdpovědětVymazat
  17. Nelíbí se mi, jak vypadá na rtech, škoda, protože jinak mě takhle na první pohled zaujala
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  18. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  19. Na první pohled vypadá fakt dobře, ale ten efekt je hrozný! :/

    OdpovědětVymazat
  20. škoda ji, ale nebudu si ji kupovat jen kvůli hezkému obrázku v katalogu...i když v tomto případě tiše dodám: bohužel

    OdpovědětVymazat
  21. Takto zožmolkovaný rúž som ešte nevidela. So šupinkami mávam občas problém, je to dosť nepríjemné, keď chcem použiť nejaký suchší rúž...

    OdpovědětVymazat