úterý 13. ledna 2015

Luxe limitovaná edice Avon

S touhle recenzí si záměrně chci pospíšit. Jedná se totiž o limitovanou nabídku. Snažila jsem se zjistit, do kdy bude možné ji sehnat, nedostala jsem však jednoznačnou odpověď. Prý záleží na mnoha okolnostech. Každopádně poprvé se produkty objevily ve vánočním katalogu, tak předpokládám, že ještě k dostání budou. Minimálně na internetu. 

Mluvit dnes budeme o paletce stínů a řasence z řady Luxe od Avonu. Ta obsahuje spoustu makeupových variací, tento typ řasenky a barevná variace stínů jsou však pouze limitka.


Paletka očních stínů je v odstínu Luxurious Nude a nabízí pět vskutku povedených stínů. Když jsem je viděla, zamilovala jsem se na první pohled. Jsou to přesně ty barvy, které mám ráda a využiji je úplně všechny. 

Začneme menším negativem a tím je samotné balení, které je na můj vkus zbytečně veliké a zabírá moc místa. Pro někoho, kdo má jen jednu paletku a bude ji mít někde vystavenou, tak asi ano. Ale pro kosmetické maniaky, kteří mají kosmetiku úplně všude a šetří každý centimetr čtvereční, tahle paletka zabírá zbytečně moc místa. Stejně tak štěteček je úplně zbytečný. Je stejně nanic, jako všechny ostatní, které se v takových paletkách nacházejí.



Vraťme se však ke stínům samotným, které jsou naopak vyvedené. Všechny jsou hezky pigmentované. Tři tmavší naprosto bez debat. U dvou světlejších se může zdát, že to není úplná sláva, ale s bází na víčku to není problém. Tím spíš, že ten růžový používám jen na rozjasnění, tam ta jeho intenzita naprosto stačí. Když už jsme u toho prostředního růžového čtverečku, tento stín jsem si zamilovala úplně nejvíc. Moc hezky projasní vnější koutek a jde aplikovat i pod obočí. Naučila jsem se ho používat i v kombinaci s jinými paletkami. Jinak jako základ obvyklé dám zlatou a dostínuji tmavě hnědou, která v sobě má decentní třpytky. Matnou hnědou a černou nevyužiji tak často, ale neztratí se. Níže na oku dokonce uvidíte všechny barvy v rámci jednoho líčení. 

Stíny lehce práší, ale není to nic tragického. Na oko se nanášejí hezky v rovnoměrné vrstvě. Jdou i slušně rozblendit a barvy přitom neztrácejí na své intenzitě, jak to některé levnější kousky mívají ve zvyku. Výdrž u mě zcela standardní čilo v kombinaci s bází tak 8 hodin. Nijak to nevybočuje z řady jiných stínů. 



Cena paletky je 299 Kč za 9 gramů, ale naposled byla v akci za 199 Kč. Za tu nižší cenu je to více než dobrá koupě. Stíny k sobě barevně ladí, dobře se s nimi pracuje, výdrž je slušná. Pokud vás barevná variace zaujala, směle můžete jít do ní. 


Přejděme k řasence, u které už to tak slavné není. Byl to jediný kousek, který mě příliš nelákal už u prvního seznámení. Řasenka Volume Extravagance nabízí ten nejklasičtější možný kartáček, který slibuje především objem. To je u mě kámen úrazu, protože své řasy mám husté dost a tyto řasenky mi je spíše slepují. Řasenka je hodně mokrá, ale kupodivu se s ní nepracuje špatně. Pokud na ni jdete lehce, vytvoří decentní zvýraznění řas. Trošičku je prodlouží, trošičku zahustí. Pokud si s ní hraji více a chci řasy více podtrhnout, tak má tendenci řasy slepovat a vytvářet pavoučí nožičky. Přesně, jak jsem předpokládala. Jinak kvalita samotné náplně je v pořádku. Řasenka se nerozmazává, neopadává pod oko a zvládne i vlhčí počasí. Večer je stále co odličovat.


Asi nejsem k řasence úplně férová, protože to prostě není můj typ a mým řasám úplně nesedí. Věřím, že třeba na řídké řasy prahnoucí po objemu bude o chlup lepší. Za mě ale ne a jelikož i sám Avon umí lepší a paradoxně levnější řasenky, tak vám ji spíše nedoporučuji. Cena je 249 Kč, v akci 159 Kč.

Líčení se všemi barvami stínů z paletky a řasenka bez natočení kleštičkami. Normálně je používám, ale chtěla jsem vám ukázat, co řasenka (ne)umí bez nich.


Radost mám hlavně z paletky. Sice pořád nevím, kam ji uložím a válí se mi na stole, ale její obsah je fajn. Stíny jsou barevně přesně podle mého gusta, jsou pigmentované, dá se s nimi na oku pracovat, neopadávají a dobře drží. Když je seženete v akci, tak jsou i za super cenu. Řasenka u mě bohužel neobstála. Není to můj šálek kávy a celkově mi přijde čistě průměrná. Raději se podívejte po nějaké jiné.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji zastoupení Avon.

Zkoušeli jste někdy nějaké stíny Luxe? Mají obecně vyvedené odstíny.

11 komentářů:

  1. Paletka má pěkné stíny, to mě by zase to velké balení nevadilo :)

    OdpovědětVymazat
  2. já jsem s řasenkou spokojená, nepřijde mi moc mokrá, ani při vrstvení neslepuje a dělá celkem slušný objem. ale já mám teda řasy dlouhé a husté i tak... akorát mám odstín burgundy, který mi vůbec nesluší :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si to u tebe na instagramu četla a dokonce i na té fotce to vypadalo dobře. Jsem si říkala, že to snad ani není možné. :-) Ale je samozřejmě pravda, že každá máme jiné řasy a taky třeba ta jiná barevná formule může mít jinou texturu.

      Vymazat
  3. Paletku mám, sice v jiných odstínech (do fialova), který myslím nejsou limitka, ale jsem s ní moc spokojená:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Balení a odstínově vypadá fakt dobře :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  6. Avon kozmetiku vôbec nepoužívam, ale v poslednom čase ma zaujíma ich dekoratívka a laky. Aj paletka vyzerá veľmi pekne, samotné tiene majú skvelé nositeľné farby na každý deň, ale pre mňa by to bola už zbytočnosť, pretože podobých mám skoro nekonečno :) Nie, zas tak veľa nie :D

    OdpovědětVymazat