pátek 2. ledna 2015

Kosmetická statistika (prosinec)

Dnešním článkem uděláme poslední tečku za předešlým rokem. Prosincová statistika bývá tradičně početná. I když se nemůžu zbavit pocitu, že je to číslo na mé poměry vcelku normální a nikoho tím nešokuji. :-) Nových věcí je rovných 50 a rozloučila jsem se se 17 kousky.

Novinky

Prosinec je čistě o dárcích. Ve svých nákupech jsem se překvapivě držela. Koupila jsem si krém na ruce Essence a čtyři laky z Německa. Všechno ostatní jsou dárky. Asi z poloviny od rodiny a přátel. O další várku se postaraly kosmetické společnosti, které tyto Vánoce byly velmi štědré a poslaly mnoho balíčků. Co se tělové a pleťové kosmetiky týče, vše je v pořádku. Za poslední dobu jsem si ve skříňce, kde tyto poklady skladuji, udělala docela místo, a tak jsem ho nyní akorát opět zaskládala. Trošku na štíru jsem s tělovými mazadly, kterých mám na rok dopředu, ale u všeho ostatního mám zdravé zásoby. Horší je to s dekorativní kosmetikou, která také měla v dárcích prim. Ano, 9 laků na nehty a 7 produktů na rty, to už moc normální není. :-) Mám co testovat po celý dlouhý rok.

Spotřebováno

V prosinci jsem týden trávila mimo Prahu, kde jsem používala buď cizí kosmetiku nebo převážně pytlíčkové vzorečky. Na konečném součtu se to ale zase tolik nepodepsalo. 17 kusů je docela dost, i když samozřejmě jsou tam nějaká malá balení a jednorázové masky. 

1) Pleťový krém Amie - Měla jsem podezření, že je bezedný, ale díky bohu, snad po roce jsem se mu podívala na dno. Byl to zcela průměrný krém. Průměrně hydratoval, hezky voněl, pleti neublížil. Slibované matující účinky se nekonaly. Na krému není nic, co by mě nutilo pořídit si ho znovu.

2) Tekuté mýdlo Balea - Tohle je speciální do kuchyně. Kromě antibakteriální složky neutralizuje pachy třeba po cibuli nebo rybách. Je to skvělá věc a určitě si brzy zajdu koupit další balení.

3) Tonikum Bourjois - Má loňská hvězda a velký objev. Výborné tonikum, které plní svoji funkci a zároveň sjednocuje tón pleti. Určitě si koupím další balení.

4) Šampón Alverde - Tento přírodní a čistý šampón mi sice nepomohl od mých problémů se svědivou pokožkou hlavy, nicméně byl fajn. Vlasy dokázaly umýt a nezatěžoval je. Na každodenní používání to sice moc není, protože vlasy jsou potom moc zacuchané, ale myslím si, že je dobré takový čistý šampón vlastnit a občas vlasům ulevit od všech těch konvenčních zlepšováků. Určitě si ho koupím znovu.

5) Antiperspirant Bourjois - Docela překvapení, protože to je první antiperspirant ve spreji, který mi vyhovoval. Hezky voněl, jednoduše se aplikovat a fungoval nadprůměrně. Určitě si ho koupím znovu.

6) Sprchový gel Dermacol - Aroma Ritual zkrátka nikdy nezklame.Tento sprchový gel byl krásně hřejivý a voněl nejen po kávě, ale také karamelu. Znovu bych se mu nebránila. 

7) Čisticí pásky Nivea - Málo co u mě vídáte takhle často. Ano, opět a znovu, miluji je a neobejdu se bez nich.

8) 9) Plátýnkové masky Missha - Můj nedávný objev, do kterého jsem se zamilovala. Recenze bude, ale až vyzkouším více variant. Jsou jednoduše boží.

10) Sprchová pěna Rituals - Líbí se mi ta idea, že to dokáže samo napěnit. Je to skvělá věc především na cesty, protože bez bohaté pěny se umýt neumím a tahat s sebou houbičku není moc praktické. Ráda si časem pořídím další kousek.

11) Krém na nohy Balea - To nejlepší, co svým nohám můžete dopřát. Určitě si ho koupím znovu.

12) Makeup Gabriella Salvete - Tohle byl můj vůbec první makeup. A i když měl svoje mouchy (na suché pleti zvýrazňoval šupinky, průměrná výdrž), měla jsem ho ráda. Skvělý byl odstín, který byl stoprocentně pro mě a vždy jsem ho používala jako prototyp mého odstínů a podle něj srovnávala jiné makeupy. Znovu si ho asi teď kupovat nebudu, ale kdybych někdy akutně potřebovala levný makeup, vím, po čem sáhnout.

13) Micelární voda Avéne - Prostě dobrá micelární klasika, která nijak nevybočuje z řady. Plné balení by mi nevadilo, ale ani ho nebudu vyhledávat.

14) Odličovač očí Douglas - Samotná recenze ještě zpětně bude, ale už teď vám prozradím, že to bylo pěkné šlápnutí vedle a jeden z nejhorších odličovačů, co jsem kdy zkusila.

15) Bi - Oil - Tento slavný olej mě bohužel o svých zázračných účincích nepřesvědčil. Hezky voněl a byl příjemný na promazání celého těla, ale s jizvami si poradit nedokázal. Znovu už se asi neuvidíme.

16) Kokosový olej - Na ten jsem si naopak zvykla. Používám ho sice jen občas, takže mi bohatě postačí menší balení, ale stává se mojí nedílnou součástí. Nové balení už je dávno doma.

17) Řasenka Dermacol - Jedna z těch lepších řasenek, která mě v minulém roce potkala. Hezky řasy prodlouží i zahustí. Mám však i oblíbenější řasenky a především nepočítaně těch, které chci ještě vyzkoušet, takže k Party Mania se zatím vracet nebudu.

Tohle byla tučná čísla za prosinec a před námi je další kritický měsíc. Už dnes vyrážím na výprodejový lov a plánuji pár dalších maličkostí. Šetřit se bude až v únoru.

Co vy a prosincová bilance? Byl Ježíšek kosmeticky štědrý?

15 komentářů:

  1. Na tuhle statistiku jsem se fakt tesila, pekne novinky :) Hlavne se mi libi YR a Avon.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. No popravde me ten kokosovy olej tak nejak nesedl. Krasne novinky
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Ježíšek byl u mě kosmeticky štědrý, hlavně tedy na sprchové gely, ale ty se naštěstí vypotřebovávají nejrychleji. Díky za tip na krém na nohy od Balei a ty čisticí pásky od Nivei, musím po nich mrknout :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem si letos žádnou dekorativku nepřála, protože musím začít konečně trošku spotřebovávat :). Jediná kosmetická věc, co jsem dostala je parfém a štětce RT :)
    ChickFlickCherryBlog

    OdpovědětVymazat
  5. Velká hromádka novinek:-) U mně té nové kosmetiky za prosinec bylo taky víc než obvykle:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Na Vánoce jsem dostala nějakou kosmetiku, ale jinak jsem si naštěstí nic moc nekupovala. Jen takové ty potřebnosti, které si kupuju pořád - zubní pasta, řasenka, deodorant. Radost jsem si ale udělala skvělou tužkou na rty od MAC :).

    OdpovědětVymazat
  7. Láká mě tahle řasenka od Dermacolu. Já k Vánocům dostala tu sadu od Rimmelu a je tam lak Saloon Pro, na který jsi jednou psala recenzi, a ta recenze mě trochu odradila. :D

    OdpovědětVymazat
  8. To mýdlo Balea je super tip, ráda budu nevonět po rybách:)

    OdpovědětVymazat
  9. Novinek i spotřebovaných máš teda hodně :)) Já vždycky než něco vypotřebuju...:D Kokosový olej jsem si teď pořídila, zkouším ho na kruhy pod očima, tak uvidíme :))

    OdpovědětVymazat
  10. Parádní článek :)
    Děkuji za tip na mýdlo do kuchyně od Balea, já mám zrovna v kuchyni mýdlo od Palmolive a to teda děsně smrdí :(
    .. a small miracle CZ

    OdpovědětVymazat
  11. Také jsem si pořídila to mini tělové mléko cinnamon nights a krásně vánočně voní :)

    OdpovědětVymazat
  12. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  13. ahoj na tvém blogu jsem poprvé a moc se mi tu líbí zavítám častěji ale to až dýl až si dám dohromady blog a nové blogy které začnu pravidelně sledovat .
    Jinak mám moc ráda takovéto články
    sprchové gely od dermacolu jsou božský mám doma třešňový

    OdpovědětVymazat