neděle 4. ledna 2015

Kapka luxusu: Tvářenka Hourglass

Na první letošní recenzi jsem chtěla vybrat něco čistě pozitivního. To proto, aby byly recenze co nejpozitivnější po celý rok. Tak uvidíme, jestli to zabere. :-)

Takhle drahé kousky u mě nejsou úplně obvyklé a vlastním jich jen pár. Občas se však chci trochu rozmazlit a konkrétně u tvářenky hodně hledím i na vizuální stránku věci a jsem ochotna si připlatit.


Hourglass je lákavý nejen svými produkty, ale v našem případě i nedostupností. Pořídit se dá pouze za velkou louží. Známější jsou jejich pudry. O těch jsem také přemýšlela, ale tam nejsem tolik ochotna platit horentní sumu za něco, co si nemůžu předem vyzkoušet. U tvářenek jsem větší kaskadér, a tak jsem se rozhodla pro ni. 

Ambient Lighting Blush se vyrábí v šesti odstínech a vybrat ten pravý byl pořádný oříšek. Hodiny jsem prohlížela swatche. Poté jsem si na ruku dávala všechny své tvářenky,abych to porovnala. Nakonec jsem se rozhodla zariskovat a sáhla jsem po druhé nejtmavší a celkem neobvyklé Diffused Heat.


Tvářenka dělá čest své pověsti a je do posledního detailu skvělá. Líbí se mi balení, které je kouzelně lehké. Měla jsem ji v ruce tisíckrát, ale vždy mě to dokáže překvapit. Je lehká jako pírko. Možná taky proto, že tvářenky je uvnitř pouhých 4, 2 gramu.

Tvářenka nese v názvu slovíčko rozjasňující, na které je potřeba dávat si pozor. Při prvním zkoumání jsem byla docela rozpačitá, protože těch červených částí je v krabičce hrozně málo a větší část patří neutrální rozjasňující barvě. Červená je naštěstí neuvěřitelně pigmentovaná, takže dohromady to dá pěknou barvičku. I tak bych tvářenky nedoporučila těm, kteří hledají primárně něco hodně pigmentovaného. Já mám druhou nejtmavší verzi, má pleť je porcelánově světlá a tahle barva je na mě tak akorát decentní. I já sama mám ve sbírce mnohem tmavší barvy. Takže zvláště pokud máte tmavší pleť, tak pozor na to. Bude to pro vás hezký rozjasňovač, ale asi už vám to nenahradí pigmentovanou tvářenku. 

Na ruku jsem se snažila dát každou část zvlášť. Nejdříve je jen rozjasňovač, poté samotná červená a nakonec výsledná barva po smíchání. Je to decentní teplá růžovo - červená barva. Přijde mi netradiční a líbí se mi.




Textura je sametově hladká. Je to velmi jemně namletý prášek, který je na dotek doslova hedvábný. Opravdu nevím, s čím to porovnat. Třeba i Benefit tvářenky jsou hrubější, jakože jsou také skvělé. Nanáší se hezky rovnoměrně. Pokud do ní hodně zaryji štětcem, tak umí trošku zaprášit, ale opravdu jen tak neznatelné. Bílá číst obsahuje jemňoučké třpytečky, dost možná se to třpytkama ani nazývat nedá, ale prostě se v tom něco třpytí. Na tvářích je to ale decentní, dodává to líčení šťávu a už můžu vynechat rozjasňovač samotný. 


Výdrž je výborná a jak ji ráno nanesu, tak ji večer najdu. Dost těžko to můžu porovnávat s levnými tvářenkami, ale třeba Hervana od Benefit mi stoprocentně do večera nevydrží. V tomhle je Hourglass jednoznačně lepší.


Nemůžu jinak, ale dnes je to prostě stoprocentní chvála. Tvářenka je opravdu luxusní. Má krásný obal, krásný design, příjemnou barvu, která decentně rozzáří obličej, supluje mi rozjasňovač a především skvěle drží. Asi to není věc, kterou musí všichni mít a všichni z ní budou takhle nadšení. Jak už jsem říkala, pozor dávejte u volby světlých odstínů a pokud jste vy sami trochu tmavší typy, tak na vás nebudou tyto tvářenky tak výrazné. Stejně tak je mi jasné, že ne každý bude ochotný dát tolik peněz, když jdou sehnat i levnější a taktéž dobré tvářenky. Občas je ale potřeba udělat si radost a pokud o tvářence uvažujete, můžu vám ji vřele doporučit. 

Cena je cca 800 Kč a seženete ji v amerických Sephorách, případně pohledejte na internetu. 

Líbí se vám tvářenky Hourglass? Uvažujete o nich?

16 komentářů:

  1. Značka Hourglass se mi líbí sama o sobě. Našla jsem jeden anglický eshop, kde by se dala koupit.. za necelou tisícovku, jenže si člověk ještě připlatí za poštovné a tak.. :) Nicméně doufám, že jednou od této značky budu moci něco vyzkoušet. Ať už rozjasňující pudr nebo nějakou pěknou tvářenku, všechno totiž vypadá úplně božsky! :)

    OdpovědětVymazat
  2. pre mňa je to zbytočne drahé :) je krásna, je luxusná, ale úplne mi postačuje od makeup revolution za cca 1,50€

    OdpovědětVymazat
  3. tak ta tvářenka je nádherná, čekala jsem teda mnohem vyšší cenu, tak mě cca 800 příjemně (i když to je hodně) překvapilo :) Moc se mi líbí odstín, přijde mi zvláštní a originální. Ale toto jde mimo mě, tvářenky nenosím, tváře mám červené samo o sobě už dost )

    OdpovědětVymazat
  4. Skvěle napsaný článek, tvářenka je krásná, luxusní. Barva se mi moc líbí. Já mám radši jemnou barvu.
    Nalákala jsi mě :) Spíš jsem uvažovala jen o pudru, nákup kapku odkládala, hlavně proto, jak jsi psala, nemožnost vyzkoušet, horší dostupnost. Teď k pudru připojuji i tvářenku a snad letos pořídím :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypada opravdu krasne, no ja bych si tvarenku za takovou cenu asi nikdy neporidila :) Ale libi se mi jak obal tak i zajimave zpracovani :)

    OdpovědětVymazat
  6. Znacku neznam, ale vypada zajimave.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Tvářenka vypadá nádherně, ale na mně by byla asi moc světlá. Na to, že říkáš, že je to druhý nejtmavší odstín, mi třeba na lehce opálenou pleť přijde opravdu světloučká. Ale jako rozjasňovač to musí být skvělá věc. Ovšem co se tvářenek týče, tolik peněz bych si investovat nejspíš netroufla, byť je značka Hourglass hodně kvalitní :)

    OdpovědětVymazat
  8. O Hourglass tvářence jsem uvažovala hodně dlouho a slyšela na ni jen samou chválu. Nakonec mě nalákala jejich paletka 3 tvářenek (limitka) a tu jsem dostala i k vánocům. A jsem nadšená. Jsem hodně tvářenkový maniak, mám doma drogérkové tvářenky, MAC, NARS, Benefit, ale když jsem vyzkoušela Hourglass, tak ta všechny potopila na nižší příčku. Všechny své tvářenky miluju, ale Hourglass je prostě wow. Nádherně jemně namletá, dělá krásnou pleť, nezvýrazňuje póry. Docela mě teď láká i ten pudr, jak bude pleť vypadat po jeho aplikaci?
    Jediné riziko je, že můžeš dostat tvářenku více pigmentovanou nebo méně. Viděla jsem swatche na googlu a je to hodně individuální. Já sama dostala také kousek, který je více "pudrový" než "tvářenkový", ale při smíchání obou odstínů dělá na mé bledé pleti nádherný odstín, takový, který mám ráda. Také jsem měla strach že bude světlý. Ale všechny 3 tvářenkky z paletky jsou perfektní :) Takže také patřím do té skupinky achajících a opěvujících značku Hourglass :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já tvářenky vůbec nepoužívám, používám rtěnku místo tvářenky, udělá to asi stejný efekt jako krémová tvářenka (samozřejmě to nesmí být matná rtěnka) a ty pudrové mě stejně nelákají.
    Vypadá docela hezky, ale ne zas tak luxusně, 800 se mi zdá jako přehnaná cena... každopádně je fajn, že ti to udělalo radost. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje řeč :))) Před 20 lety jsme to jinak nedělaly. Teď mám tolik tvářenek a kolikrát mám dny, že se mi stejně žádná nehodí a nakonec použiju rtěnku na tváře a výsledek je nejlepší možný v té chvíli :) Prostě dneska je doba komerční, materiální, plná argumentů, dříve mi na všechnu kosmetiku stačila malá taštička, později to byl kufřík. Dneska mám plné regály, poličky, šuplíky a pořád mám pocit, že mi toho ještě moc chybí. :))))
      blog Měj se ráda

      Vymazat
  10. Musím říci, že tvářenka je teda překrásně žíhaná ale nezdá se mi, že by za 800 korun byla zas až tak dobrá. Příjde mi taková dosti nevýrazná a peníze bych dala spíše např o brozneru :) nicméně pokud jsi na tvářenky , tak to naprosto chápu :) navíc, člově si má dopřát :) no ne ?:)
    krásná recenze :)
    PinkPomegranate

    OdpovědětVymazat
  11. Za 800? Tý jo, to mě příjemně překvapilo, myslela jsem, že je mnohem dražší. Můžu se prosím zeptat odkud sis ji objednávala za tuto cenu? Děkuji moc! :)

    Kitty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamarádka mi ji kupovala přímo v Sephoře v USA.

      Vymazat
  12. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  13. Hmm, tak pre mňa je to trocha sklamanie, ale hneď to objasním. Presne tento odtieň ma už dlhšie láka, ale tá nedostupnosť víťazí. Pre mňa však našťastie, pretože v mojom prípade by to bolo vyhodenie peňazí. Keď na tebe vyzerá ako rozjasňovač, na mne by nevyzerala nijako, vôbec nijako. Niečo podobné sa mi nedávno stalo s rozjasňujúcim bronzerom a srdiečkovou lícenkou od Too Faced - obidva môžem používať len ako rozjasňovače, pričom pigmentácia je okej :(

    OdpovědětVymazat