pondělí 12. ledna 2015

Douglas odličovače

Při dnech Marianne jsem utrácela především v Douglas, protože nabízeli fajn slevy a hlavně skvělé dárky k nákupu. V mém nákupním košíku mimo jiné skončilo tohle odličovací mini duo právě od jejich privátní značky.


Pro dvoufázový odličovač očí jsem šla na jisto. Tohle je pro mě prokletý kousek kosmetiky a zatímco o špatných odličovačích bych mohla sepsat knihu, tak na ten dobrý jsem stále nenarazila, a tak pokouším stále nové. Bohužel tento Douglas kousek na tom nic nezmění. 


Vypadá klasicky jako všechny dvoufázové odličovače. Prostě dvě tekutiny, které se po smíchaní spojí. Začala bych balením, které je fakt tupé. I když je tady naděje, že u většího balení už někdo přemýšlel. Tahle miniatura je však naprd. Je tam pouze miniaturní dírka a k tomu je celá lahvička z docela tvrdého plastu a nejde zmáčknout. Každodenní scénář byl tedy vždy stejný. Lahvičku jsem obrátila vzhůru nohama, přiložila tampónek a zběsile jsem tím třepala, až se tedy uráčilo na tampónek něco vylít. 

Odličovač je bez jakékoliv parfemace. Je opravdu hodně mastný, a to já moc nemám ráda. Umím ovšem přivřít oči, pokud to dokáže odlíčit. Což se tady moc říct nedá. Na oko musíte trochu přitlačit a líčidla se jakoby oddrolí a poté to ještě musíte stírat z půlky obličeje. K tomu všemu odličovače potřebujete fakt hodně, takže tahle 50 ml lahvička vydržela přesně týden. Za mě ve všech směrech ne!


Odličovací pěnu jsem původně ani neplánovala, ale prodavačka mi ji na pokladně vychvalovala a jelikož jsem byla zrovna v nákupním rozmaru, tak jsem ji nakonec přihodila také. Pěna je na tom naštěstí o mnoho lépe.

Dávkování je super. Stačí párkrát zmáčknout a vyjede vám lehoučká pěna. Ta je na pleti příjemná, nepálí, neštípe. Chvíli jsem si musela zvykat na parfemaci. Ta je sice velmi nenápadná, ale je tam a moc se mi nelíbí. Je to takové neutrálně chemické. Ale není to vyloženě problém. Mycích pěna a gelů jsem za svůj život příliš nevyzkoušela, ale myslím si, že tahle patří k lehčímu nadprůměru. Lehce odlíčí téměř vše. Na následné tonikum už zbývají jen zbytečky. Nejsem milovníkem tohoto způsobu odličování, takže větší balení by se u mě asi nevyplatilo, každopádně to není úplně marný produkt.



Odličovač očí mě vyloženě naštval a špatně je na něm úplně všechno. Přes balení, po míru mastnoty až po (ne)odličování. Tomu se vyhněte obloukem. Odličovací pěna je poté docela fajn a asi nijak výrazně nevybočuje z průměrného odličovacího arzenálu. Pro nenáročné uživatele to může být dobrá volba. Sama se však k odličovačům Douglas vracet nehodlám. S výjimkou ubrousků, které se paradoxně povedly nejvíce.

Každá tato 50 ml lahvička vyjde na 79 Kč.

Máte zkušenost s odličovači Douglas?

9 komentářů:

  1. Nezkoušela jsem, ale používám také jejich obrousky a pak ještě tonikum, které je super. Navíc je ho hodně a za dobrou cenu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tonikum jsem měla taky. Bylo fajn, ale taky mi tam vadila ta divná vůně. Znovu bych do něj také nešla.

      Vymazat
  2. Tyhle jsem nezkoušela, ale to dávkování u odličovače by mě teda vytáčelo :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  3. Mamka používá ten dvoufázový odličovač a tak jsem ho schválně zkusila a jsem na to s názorem úplně stejně, moc mastný a neodličuje tak dobře jako třeba Garnier ;)

    OdpovědětVymazat
  4. ubrousky jsou super a penu pouzivam protoze je skvela na cestovani plus vidim v tom ze dela co ma a v tom baleni ze je mala a na cesty idealni ale cekove jinak nic moc

    OdpovědětVymazat
  5. jednou jsem u někoho zkoušela ten odličovač a taky jsem na balení strašně nadávala. a souhlasím, mastný, neodličuje, nestojí za koupi

    OdpovědětVymazat
  6. s tím dávkováním, to bych se pěkně vztekala :D

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. Tuhle značku jsem ještě nezkoušela :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat