pátek 7. listopadu 2014

Pleťové tonikum Green Line

Tonikum je věc, která se stala mou nepostradatelnou součástí péče o pleť. Již dávno jsem přišla na to, že jediným způsobem, jak eliminovat černé tečky, je pravidelné používání tonika. A tak s ním vždy zakončuji čisticí rutinu, jak ráno, tak večer. 

Jelikož tonika rychle mizí a jedno balení mi vydrží zhruba měsíc, stihla jsem jich vyzkoušet již mraky. Mám pár oblíbenců, na které nedám dopustit (Ryor, Loreal, Bourjois), ale jelikož tonikum je věc, na kterém se dá jen málo co zkazit, dobrých kousků mi rukama prošla spousta. Jenže nejlepší je pro mě stejně změna, a tak se dalším novinkám nebráním.


Green Line je slovinská značka, kterou běžně seženete v naších drogeriích. Alespoň její omezený sortiment, kompletní péči poté seženete na internetu. Už dříve jsem od nich měla dvoufázový odličovač očí, který byl sice hrozně moc mastný, ale odličoval dobře.

Oficiální popis tonika slibuje zklidnit pokožku, uzavírá póry a zabraňuje vzniku akné. Obsahuje výtažek z citronové trávy a okurky.

Složení sice není úplně sluníčkové, mně osobně však postačí absence alkoholu.


Tonikum je konzistenčně tradiční, prostě tekutina. Voní krásně svěže, nejvíce to připomíná čerstvě rozkrojenou okurku. Vůně je lehká, nevtíravá a vyhovuje mi.

Sedí mi také dávkování. Lahvička má jen miniaturní otvor, kterým nalijete na tampónek přesně takové množství tonika, jaké požadujete. Díky tomu ubývá velmi pomalu.

Co se vlastností týče, je to typické tonikum. Zvládne dočistit poslední zbytečky nečistot, které nechá předchozí odličovač, pleť nechá jemnou, čistou a budu mi věřit, že uzavře i póry, byť to nemám jak doložit. Na pleti nelepí, neštípe, není agresivní ani nedělá jinou neplechu. Oči s ním primárně neodličuji, ale zvláště po ránu je alespoň lehce tampónkem přejedu a ani tady neštípe a nijak nedráždí. 


Nemám moc co víc k tomu dodat. Je to normální funkční tonikum, které plní svoji práci a k pleti je šetrné. Jsem s ním naprosto spokojená. Jen si nejsem úplně jistá, jestli si ho koupím znovu. Na to mi přijde možná trošku všední a ničím výjimečné. Ale v tom už má zase prsty má záliba ve střídání kosmetiky. :-) Pokud hledáte levné funkční tonikum, určitě vám ho můžu doporučit.

Seženete v drogeriích, 200 ml vyjde na cca  80 Kč. 

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji zastoupení Green Line.

Znáte kosmetiku Green Line? Zkoušeli jste něco?

5 komentářů:

  1. Ojojoj to složení by mi nedělalo dobře.. škoda.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem taktéž měla dvoufázový oční odličovač. Jeho mastnota mi vzhledem k funkčnosti vůbec nevadila, zatím to byl jeden z nejlepších očních odličovačů, co jsem vyzkoušela:)
    Tonika většinou střídám s micelárkama, taky je používám ráno a večer a vesměs mě všechny přijdou stejné, ale je to taky produkt, který ráda střídám:)

    OdpovědětVymazat
  3. Na tuhle značku jsem narazila v DM a koupila jsem si dvoufázový odličovač, ale tak moc mě štípal v očích, že hrůza. Na pleti mi nijak nevadil :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. U nás som ho nevidela, ale pre mňa tonikum nie je až taká nepostrádateľná vec, dlho som ani žiadne nepoužívala. Teraz som si celkom obľúbila uhorkové od Ziaji a aj keď žiadnu zmenu na pleti nevidím, je pravda, že pekne osvieži a mám potom lepší pocit z toho, že možno predsa len robí aj niečo viac. :)

    Koalas are nice

    OdpovědětVymazat
  5. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat