úterý 11. listopadu 2014

Micelární voda Mixa

Budeme pokračovat v mém bádání u značky Mixa. S odličovačem očí mi to moc nevyšlo, ale micelárky jsou na tom o poznání lépe. 

Micelárky jsou hodně zmámé a chválené již dlouho. Možná si je lépe pamatujete v modrém obalu s pumpičkou. Nedávné novinky mají totožné složení, změnil se jen obal. A jelikož na pumpičku byly mnohé stížnosti, je to jistě změna k lepšímu. 


Na testování jsem měla dvě varianty. Modrou Sensitive jsem používala asi týden, poté jsem ji nechala u rodičů a tam své využití najde u někoho jiného. V mé koupelně se zabydlela hydratačnější varianta s glycerinem. 

Mezi micelárními vodami je jen minimální rozdíl. Odličují naprosto totožně. Po modré variaci mám trošku pocit sušší pleti (tak jako u úplně všech micelárek). Proto mi více sedí hydratační varianta, a to i přesto, že mám smíšenou pleť. 

Rozdílné jsou také v parfemaci. Sensitive je taková nijaká. Většina lidí by vám řekla, že necítí nic. Můj nos je bohužel super citlivý a já z ní cítím trochu plíseň, jak se mi u micelárek bohužel stává často (viz Loreal). Hydratační verze voní svěže, možná lehce citrusově, ale zemitý plísňový ocásek umí rozehrát také. Já jsem v tomhle prostě marná. :-)


Micelárky tedy výborně odličují. Vlastně jsem je chtěla používat jen pár dní,a  pak se zase vrátit k čištění obličeje vodou. Jenže už je používám asi měsíc a půl a stále se tak nestalo. Chystám o tom samostatný článek, ale po více než půl ročním testování jsem přišla na to, že odličování bez vody mé pleti svědčí více. 

Krásně jemnými tahy sundáte veškerý makeup a nečistoty. Pleť je hebká, vyčištěná, spokojená. Jak už jsem psala výše, spokojenější jsem s hydratační variantou. 

K odlíčení očí micelárky moc nepoužívám, ale samozřejmě jsem to zkoušela. Výsledek je opět výborný. Dokonce jsem zkoušela jedno oko Biodermou, druhé Mixou a nevidím v tom žádný zásadní rozdíl. Pouze u sensitive varianty se mi stalo, že když jsem měla micelárky na tampónku moc, tak mě oči lehce štípaly. S hydratační variantou se mi to nikdy nestalo. 

Sensitive

Hydratační

S micelárkami jsem velmi spokojená. Respektive vyhovuje mi více hydratační oranžová varianta, ale ty rozdíly jsou mezi nimi minimální. Skvěle odličují, zvládnou i oči. Pleť nijak nedráždí a z dlouhodobého hlediska pleti svědčí a nijak neubližují. Už jsem se trochu ztratila v žebříčku micelárek, protože povětšinu dělají to samé, ale Mixa rozhodně patří k těm lepším a nebráním se jí ani do budoucna.

400 ml micelárky vyjde na 200 Kč, plus probíhají časté slevy. Seženete ve všech drogeriích a některých hypermarketech.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR L'oréal.

Zkoušeli jste micelárku Mixa? Vyhovuje vám?

12 komentářů:

  1. Som rada za túto recenziu, chystám sa micelárku od Mixy kúpiť, akonáhle mi dôjde terajšia Nivea (ktorá mi napriek pozitívnym recenziám veľmi nesadla), tak dúfam, že to nebude krok vedľa :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kupujem ju každopádne hneď ako miniem Garnier.Veľmi mi vyhovovali aj predchádzajúce micelárky, ale to mixácke dávkovanie ma rozčuľovalo, takže som rada, že vyhoveli zákazníkom. Som rada, že som čítala porovnanie, takže pôjdem do oranžovej...

    OdpovědětVymazat
  3. Já dodělávám modrou verzi a za mě je příšerná...odlíčení očí je bohužel víc než slabé a pleť mám vysušenou a napnutou a to hlavně v okolí očí což se mi ještě nestalo :)) .
    Za mě vede stále Bioderma, L'oréal a Garnier :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám tu verzi v s pumpičou a vůní růží. A za mě super, já jsem spokojená moc :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  5. Vyzkoušela jsem jí, měla jsem ještě tu s pumpičkou. Momentálně mám odličovací ubrousky z Lidlu, ale určitě se podívám po té oranžové micelárce, protože jsi mě nalákala :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  6. No vypadají skvěle teda :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Tak mě tedy pumpička vyhovovala :) Nějak ani nemám chuť je zkoušet, značka mi není moc sympatická :/

    OdpovědětVymazat
  8. Mam modru a za mna palec hore, som maximalne spokojnam mam citlivu zmiesanu plet nestipe, je vyborna urcite doporucujem vyskusat

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Po spotrebovaní micelárky Garnier si asi kúpim modrú variantu. S mixou mám len dobré skúsenosti.

    Koalas are nice

    OdpovědětVymazat
  11. Mixu jsem si koupila na vyzkoušení.A ačkoliv mám opravdu pleť, co vydrží úplně všechno a rozhodně není citlivá, tak mě tato micelárka pálila v očích. U žádného jiného produktu se mi to nikdy nestalo, ale zrovna u vody co se tváří jako hypoalergenní mě to dost překvapilo ;) V této cenové relaci doporučuji spíše Niveu.

    OdpovědětVymazat