neděle 23. listopadu 2014

Dekorativní dárečky ze Sephory

Dnes jsem se rozhodla spojit do jedné recenze malé roztomilosti ze Sephory. Lesk jsem dostala na jaře jako dárek k narozeninám a paletku jsem dokupovala někdy v létě. Nejsem si jistá, jestli tyto konkrétní věci v Sephoře najdete i nyní, ale určitě existují další variace. Podobný lesk jsem určitě zahlédla ve vánoční limitce a paletky jsou docela známé, především ty obří s desítkami stínů.


Oba produkty považuji spíš za takové malé roztomilé radosti (i proto vás dnes budu zahlcovat spíše fotografiemi než textem). Je to prostě ideální dárek nebo multifunkční věc na cesty. Od jejich kvality jsem neočekávala vůbec nic. Proto jsem také byla mile překvapena, že jsou to vlastně docela fajn produkty.



Balení paletky je zkrátka roztomilé. Má tvar taštičky Sephora a je hrozně miniaturní. V klidu se vám vejde do dlaně. Líbila se mi skladba produktů - 4 oční stíny, 2 lesky na rty a tvářenka. Vše v barvách, které mám ráda a využiji. Cena byla 190 Kč, ale byla tehdy 30% sleva, takže vyšla ještě levněji.



Barevně mi paletka přijde dokonalá. Dva nenápadné hnědé stíny na den, dva tmavé na večerní líčení. Světlejší lesk je spíše transparentní, tmavší vytvoří na rtech typickou malinovku. A tvářenka je naprosto univerzální růžovo - oranžová, která se hodí pro všechny typy lidí i situace.

Stíny jsou uspokojivé kvality. Jen ten nejsvětlejší je hůře pigmentovaný, ale zase na nenápadné líčení se použít dá. Nepráší, rovnoměrně se nanáší, dobře se s nimi pracuje. Výdrž s bází je u mě standardní, dejme tomu 8 hodin. Za mě spokojenost. 



Tvářenka je opět standardní. Jediným problémem je nanášení. Musíte použít opravdu malý štěteček, protože ten klasický tvářenkový se do paletky jednoduše nevejde. O to větší práci poté máte s nanášením na tváře a chce to vždy trochu doladit. Kolikrát jsem ji nanesla i prsty a až na tvářích ji začala upravovat štětcem. Jinak vypadá hezky, nenápadně a jak už jsem psala výše, hodí se pro všechny příležitosti. Na výdrž si nemůžu stěžovat, i když celý den bez ztráty kytičky nezvládne. 

Lesky jsou příjemné, sice lehounce lepí, ale nic dramatického. Stejně tak barvy jsou spíše decentní. V kalíšku je jich ale hrozně málo a v podstatě po pár použitích už je tam skoro nemám. 



Další roztomilostí je skládací lesk na rty. Je to jedna tyčinka, která jde rozebrat a najednou máte hned čtyři barvy. Dvě jsou matné, dvě se třpytkami. I když se zdají být barevně odlišné, ve finále tam zase tak velké rozdíly nejsou. Rty jen lehounce natónují.



Překvapilo mě, jak jsou na rtech příjemné. Lesky jsou hrozně jemňoučké a vůbec nelepí. Voní i chutnají sladce jako žvýkačky. Výdrž je samozřejmě velmi krátká a za půl hodinky nevíte, že jste nějaký lesk měli, ale asi pro tentokrát dokážu přivřít oči.

Nejraději mám ten tělový, který se skvěle doplňuje s výrazným líčením očí.


Dnešní recenzi jsem brala velmi odlehčeně. Tato dekorativka od Sephory je prostě ideální jako milý dárek pro kamarádku, sestru, maminku a vlastně jakoukoliv ženu. Jsou to krásné věci, které jsou navíc funkční. Není to ta nejnápaditější ani nejkvalitnější dekorativní kosmetika, ale určitě si s ní neutrhnete ostudu. Pokud tedy zrovna hledáte dárek pro své blízké nebo chcete potěšit sami sebe, určitě tyto kousky doporučuji.

Máte doma nějakou roztomilou dekorativku ze Sephory?

8 komentářů:

  1. To balení je fakt super roztomilé :) Sice nejsem lesková, ale tyto se mi fakt zalíbily :)

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem rtěnku, která byla super, ale už jsem ji vypotřebovala. Doma mám ještě tužku na oči a ta je také fajn :)

    OdpovědětVymazat
  3. Balení paletky je úžasný a ty lesky se mi taky líbí :) Já jsem ještě ze Sephory neměla nic
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. To je kouzelne, miluji takova minibaleni cehokoli ♡

    OdpovědětVymazat
  5. Ta paletka je super, určitě se po ní půjdu podívat, na cesty mi přijde naprosto dokonalá!

    OdpovědětVymazat
  6. Baleni paletky je super a ty lesky se mi libi.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. Balenie leskov je neskutočne milé. A aj keď sa mi samotné odtiene veľmi nepáčia, zaujalo ma to :)

    OdpovědětVymazat