neděle 26. října 2014

Jak používám kokosový olej

Kokosový olej víří kosmetické vody již nějaký ten čas. Dnešní článek tedy nebude příliš objevný a ušetřím vás sáhodlouhého povídaní o jeho zázračných účincích a možných i nemožných způsobech použití. Vypíšu vám pouze pár tipů, jak kokosák používám já a na co se mi (ne)osvědčil.


Kokosovému oleji jsem dlouho odolávala, protože obecně oleje v kosmetické péči nijak nevyhledávám. Přesvědčil mě až článek u Lišky

Olej moc hezky kokosově voní. Konzistenčně je velmi nestálý. V létě jsem ho měla neustále tekutý, nyní už je spíše tužší, ale při sebemenším kontaktu s pokožkou krásně taje. 



Intimní hygiena
Ano, kokosák jsem kupovala primárně kvůli tomuto použití. Konečně se totiž našlo něco, co řešilo můj letitý problém. Nikdy jsem nemohla používat intimní mýdla, protože mi přinášely více problémů nežli užitku a bylo úplně jedno, co to bylo za značku. Kokosový olej je v tomto případě úžasný a plně funkční. Pokud vás často trápí mykózy a podobné ,,radosti", určitě kokosový olej vyzkoušejte.

Hydratace celého těla
Zkoušela jsem ho i po koupeli k promazání celého těla. Má to svá pro i proti. Vstřebává se snad sto let, takže na něj nemám náladu příliš často, ale výsledek stojí za to. Kůže je úžasně hydratovaná a výrazně jemnější, hladší ještě po celý další den. Není to na používání každý den, ale když se chci rozmazlit, tak po něm ráda sáhnu.

Zklidnění pokožky hlavy
Největším pomocníkem mi však je v boji s věčným svěděním hlavy. Pokožku hlavy mám velmi citlivou, často svědí a občas se objevují bílé šupinky. Původně jsem ani kokosák do vlasů dávat nechtěla, ale jednou jsem zkoušela novou masku na kterou jsem měla asi alergickou reakci a vlasová pokožka byla suchá na troud, plná lupů a svědila. V ten moment jsem na ni dala právě kokosový olej, zabalila do ručníku asi na půl hodinu a poté se to pokoušela vymýt. Jako, vlasy to zmastí neuvěřitelným způsobem. Myla jsem je dvakrát po sobě a druhý den jsem musela zase, ale výsledek stál zato. Hlava byla naprosto čistá, pokožka hydratovaná a vůbec nesvědila. A to po jednom jediném použití! Od té doby tuto kúru opakuji zhruba jednou měsíčně a je to jediná možná metoda, jak se na chvíli zbavím svědění hlavy. Je to neuvěřitelný a ihned viditelný rozdíl. I vlasy samotné jsou jemnější, hydratovanější, ale jak už jsem psala, jsou rychle mastné, proto olej nepoužívám pravidelně, ale jen jednou za čas. 

Holení
Mám tady i jedno velké ne pro kokosový olej. Na holení jsem ho zkoušela jen jednou a už nikdy více. Ale berte to tak, že já nechápu ani holení se sprchovým gelem, natožpak s olejem. Já musím mít krásně hustou pěnu, jinak to prostě není ono. S olejem mi přišlo, že pokožka ,,trpí" a zbytečně ji žiletkou namáhám. Totálně to zacpává žiletku, takže je během chvilky nepoužitelná. Největším peklem jsou oholené chloupky, které se buď přilepí na kůži a nejdou smýt nebo jsou nalepené všude ve vaně/sprchovém koutě a opět nejdou smýt. Prostě noční můra a tohle použití oleje už nikdy více.



Co vy a kokosový olej? Jaký je váš nejoblíbenější způsob použití?

19 komentářů:

  1. Já kokosák používám jako masku na vlasy a ještě jsem si s ním zkoušela čistit zuby, že jsem slyšela, že pomáhá s bělením, tak se do toho chci pustit pořádně :). Na tu intimní hygienu je to super tip
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. čištění zubů mě taky zajímá, ale zatím jsem na to nenašla odvahu. přijde mi to dost zvláštní :-)

      Vymazat
  2. Já ho používám také na vlasy, tak 30min před umytím ho vetřu do vlasů a potom smyju šamponem :).

    OdpovědětVymazat
  3. trochu s krizkem po funuse :D .... ja ho mam jen na leto,misto kremu na suchou kuzi...konecky se mi moc nelamou,takze vetsi vyuziti nemam

    OdpovědětVymazat
  4. Ďakujem ti! Mám tiež nejakú mykózu alebo čo (ani sama poriadne neviem :/) a nevedela som že kokosák sa môže použiť tam dole...Dneska to vyskúšam...Inak sa mi opäť vytvorili lupiny a tiež si dávam pri tejto situácii kokosák,tak rozmýšľam či si spravím peeling so soli a olivového oleja,alebo ten kokosák...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. údajně má antimykozní účinky a můžu potvrdit, že nejenže nijak nedráždí, ale pokud to podchytíš včas, dokáže první svědění zvládnout sám a není nutné nasazovat léky, mastičky atd.

      Vymazat
  5. presne tak tento olej neskutočne krásne vonia a na telo je úžasný:) mne tiež stuhol a keď som si to všimla tak som sa poriadne zasmiala, že to čo ? :D ale na pokožke sa pekne roztopí:)

    Beauty Bubble

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za vypsání, uvažuji o něm už dlouho ! :-))

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý článek, poprvé slyším, že se dá použít i na intimní partie, určitě vyzkouším! Děkuji :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. já se s ním ráda mažu ve vaně a holím, je fakt, že na žiletku je to záhul, ale hezky klouže a holí a nemusím se pak mazat :)

    OdpovědětVymazat
  9. To s tím bělením zubů je prý blbost :)
    Kokosák používám hlavně v kuchyni, střídám s olivovým olejem (palačinky a kuře na kokosáku, kravičku bych na něm asi nedělala :D)
    Taky jsou ho používala jako mazadlo na tělo, na to je supr a na intimní hygienu, k tomu se budu muset zase vrátit.

    OdpovědětVymazat
  10. Já se ho v kuchyni pořád trochu bojím, tam jsem zatížená na olivový olej, na kterém jsem schopna dělat i palačinky :-) ale možná to někdy vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  12. A jak mám ten kokosák používat jako intimní hygienu? nanést a smýt nebo nanést a čekat věčnost než se vstřebá?

    OdpovědětVymazat
  13. Doporučuji kokosový olej na bělení zubů :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, pomůže mi prosím Vás kokosový olej na svědění celého těla? Nemám žádnou vyrážku, doktoři nic neví, nepomohli. Protože mě ale v Brně přes týden svědí celé tělo a naopak když jedu domů na víkend do Zlína tak nic, řekl bych že by to mohlo být vodou při sprchování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkusil bych ho vnitřně in a povrchu. Mohlo by pak moci také vyprat cejchy a vyměnit prací prášek

      Vymazat
  15. Já používám kokosový olej při vaření i si s ním mažu ruce :-D . Naberu ho vždy rukami a co mi zbude, tak si rozmažu na ruce :-D . Věřím tomu, že je kokosový olej zdravější než slunečnicový nebo řepkový. Kromě kokosového oleje mám v kuchyni ještě olivový olej , který používám převážně jen do studené kuchyně.

    OdpovědětVymazat