středa 17. září 2014

Řasenka z Avonu

Dnes vás opět asi nepřekvapím a představím vám řasenku Big and Daring od Avonu. Ta je v prodeji teprve od minulého týdne, ale blogovou sférou cloumá již nějaký ten pátek.

Řasenku jsem dostala k otestování již začátkem června, tak bylo opravdu dostatek času udělat si na ni pořádný názor. A že se během používání výrazně měnil.


Řasenka slibuje primárně objem a oficiálně až 6x hustější řasy. Mno, však to známe...

Kartáček má klasický, jen lehce ohnutý. Já osobně preferuji spíše ty plastové, ale na druhou stranu, objem dokáží udělat především tyto klasické kartáčky, takže když řasenka slibuje objem, kartáček je zvolen dobře. 


První zkoušení bylo vcelku pozitivní. Nekonalo se nic dramatického, ale řasy byly pěkné. Sama objemové řasenky moc nevyhledávám, protože hustota řas je zrovna to, s čím jsem spokojena a jde mi především o natočení a prodloužení. Tato řasenka dle předpokladu řasy především zahustí, i když ne nijak zásadně. Mně osobně to stačí, ale nejsem si jistá, co to udělá na opravdu řídkých řasách. A kupodivu se zde koná i lehké prodloužení. O natočení se moc mluvit nedá, ale na druhou stranu, aspoň mi řasy pod tíhou řasenky zbytečně nepadají, jako to umí jiné objemové řasenky. S natočením si už poradí kleštičky, bez kterých už se prostě neobejdu. I na fotkách níže uvidíte efekt i s nimi.Vím, že to není stoprocentně průkazné a měla bych to fotit bez nic, ale nemůžu si prostě pomoct. Pokud si řasy kleštičkami nenatočím, není pro mě výsledek uspokojivý. A to napříč všemi řasenkami, Avon je v tom nevinně. 

Abych to tedy shrnula, efekt na mých řasách je zkrátka průměrný. Prostě decentně zvýrazněné řasy pro nenáročné dny. 


Co však řasenku vyzdvihuje výše, je její výdrž. Ocenila jsem ji zvláště v letních vedrech, kdy jednoduše držela jako přibitá a neroztékala se. Stejně tak zvládala i lehké letní deštíky. Prostě nikdy jsem nenašla pod okem šmouhu a večer bylo stále co odličovat. V tomhle směru jedině spokojenost.

Ale nebyla bych to já, kdyby se neobjevil i nějaký ten háček. Ten se vyskytl asi dva měsíce po otevření řasenky. A to jsem ji rozhodně nepoužívala každý den. Jsem teď spíše zamilovaná do L'oreal False Lash Wing a Avon jsem nosila jen v těch největších vedrech či volných dnech. Řasenka začala houstnout a dělat žmolky. Je to dost znát už na hrdle řasenky, která je tím celá obalená. A projevilo se to i na výsledku. Zatímco na začátku byla řasenka v pořádku a hezky řasy pročesala, nyní mi vytvoří pavoučí nožičky hned v první vrstvě. Hrozně mě to štve a nejde to ničím korigovat, takže asi brzy poletí do koše. Odhaduji to tak na maximálně dvacet normálních použití, poté začala dělat problémy. To mi přijde jako velmi nízká životnost a je to i hlavní důvod, proč bych řasenku nechtěla znovu. 

Fotky pořizovány cca měsíc a půl po otevření řasenky a je to tak někde na hranici, kdy byla ještě v pořádku a kdy začala hrozně slepovat řasy. 



Nejdříve mi to přišlo jako fajn průměrná řasenka, která se hodí pro nenáročné dny. Bohužel její velmi krátká životnost mě zklamala a kvůli tomu vám ji za sebe nemůžu doporučit. Myslím si, že se dají ve stejné cenové kategorii sehnat i lepší řasenky. 

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji PR Avon.

Co vy a řasenky z Avonu? Máte nějakou oblíbenou a jak dlouho vám vydrží?

12 komentářů:

  1. Rasenku z Avonu jsem mela jednou a byla uzasna ;)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Já jí mám dneska prvně na očích a jako bída... Já MILUJU výrazný řasy, pořádný a krásný... A jednak je to kravskej kartáček, druhak dlouhý a řídký štětiny...
    Po dvou vrstvách jsem to stejně musela přejet svojí oblíbenou zelenou Miss Sporty a už by to šlo... a říkám šlo, ptž to za moc nestojí, ale už jsem neměla čas to umejt a nalíčit znovu... Nejsem si jistá, zda jí ještě jednou vyzkouším... Jako fakt mi naštvala...

    Ale jedno se Avon řasenkám musí nechat... já vždy nanesu řasenku, nechám jí cca pět minut zaschnout a pak vatičkou do uší natočím řasy... a tohle jde s Avon řasenkama nejlíp ze všech, řasy prostě ohnu napoprvý a drží to celej den...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro milovníky výrazných řas to opravdu není, ten její efekt je skutečně čistě průměrný.

      Vymazat
  3. Já vždycky sháním objemové řasenky. Řasy mám ráda hodně výrazné a ještě jsem bohužel u nikoho neviděla, že by tahle řasenky udělala přesně tak výrazné řasy, jako se mi líbí :/.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně výrazné řasy tahle řasenka skutečně moc neumí.

      Vymazat
  4. Vyhrála jsem ji na fcb tak se těším až vyzkouším. Všude čtu chválu. To, že rychle vysychá mne nepřekvapuje, měla jsem několik jejich řasenek a všechny strašně rychle vyschly.

    OdpovědětVymazat
  5. Z Avonu už jsem měla 2x řasenku BigShock myslím a ta je skvělá :)
    BLOG BY VERU

    OdpovědětVymazat
  6. já chci fakt mega objem, což se mi s ní úplně nepovedlo... není špatná, ale trochu slepuje a i po 2 měsících byla furt taková mokrá. a v půlce srpna jsem ji už vyhodila, protože byla docela cítit, většinou mi teda řasenky vydrží déle...

    OdpovědětVymazat
  7. Tak takovou Sky Rise od NYC z drogerky mám více než rok (a to nekecám, kupovala jsem si ji minulý rok v červnu) a vůbec mi nevyschla, pořád je krásně vláčná a nanáší se jedna báseň! Navíc řasy opravdu prodlouží a hezky natočí.
    Já nevím, zdá se mi, že tyhle řasenky s velkými kartáčky mají strašně velký problém se žmolkovatěním atd. - stejný problém jsem měla s řasenkou Sexy Pulp od Yves Rocher - za začátku super, ale pak mi začala slepovat řasy a dělat opravdu neplechu (něco jako tobě tato od Avonu). Tak jí už nedávám moc času, pár použití a poletí bohužel do koše. (
    W.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velké kartáčky jsou většinou určeny pro objem, tudíž na řasy nabalují hodně řasenky. pro ty, co mají řídké řasy, je to výhra. kdo má však svoje řasy hustější, tak mu to právě dělá žmolky a slepuje.

      Vymazat
  8. Mě moc tahle.řasenka nezaujala :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat