neděle 14. září 2014

Přehled podzimních novinek Essence

Je to již tradice, že každého půl roku se u Essence obměňuje sortiment. Některé kousky z regálů mizí a jsou nahrazeny horkými novinkami. Tento podzim výměna proběhla takřka v tichosti. Jindy už jsou měsíce předem k dispozici alespoň obrázky, co nás čeká a letos prostě ticho po pěšině a najednou jsou novinky k dispozici v regálech. Ti pozorní z vás je jistě v drogeriích již zaznamenali. Pro vás ostatní tady mám malou ochutnávku. 


V pátek jsem byla pozvána na malé setkání a povídání právě o novinkách Essence. Bohužel jsem byla tak zapálená do zkoušení, že jsem toho moc nenafotila, takže si dnes vypomůžu oficiálními obrázky, které jsem čerpala z tiskových materiálů Essence. Některé věci mám však připraveny na testování, takže se můžete těšit na detailnější fotky i mé dojmy. A těšit se můžete i na již tradiční soutěž o novinky Essence, kdy si opět budete moct seskládat z nabízených věcí vlastní balíček. Giveaway odstartuji příští týden. 

Doménou Essence jsou produkty na nehty a tento podzim není ochuzen o pravidelnou porci novinek. V klasické řadě najdete 13 nových barev. Některé barvy jsou úplně matné, jiné holografické a novinkou jsou laky satin, které jsou hrozně zvláštní a po zaschnutí vytvoří velmi jemný povrch. 

Milovníky pískových laků jistě potěší novinka, díky které můžou tohoto efektu dosáhnout u všech laků ve své sbírce. Jedná se o speciální průhledný nadlak, který v sobě obsahuje tyto populární malé částečky. 

Vyberou si však i milovnice nail artu. Kromě nových samolepek a perliček přichází Essence s fóliemi. Nejdříve nanesete speciální roztok (vypadá jako průhledný lak), počkáte 90 sekund, poté přilepíte fólii, chvíli počkáte, poté ji sundáte a čeká na vás nádherný efekt. Ten je ještě potřeba přelakovat top caotem a výstřední manikúra je na světě. 

Fólie jsou ty tubičky na fotce úplně vpravo.


Osobně jsem se však zamilovala do efektových laků. Mám je v oblibě už od února, kdy tato řada vznikla a nyní ve stojanech najdete dalších deset kousků. Minimálně jeden z nich si plánuji koupit.


Inovace potkala i gelovou manikúru od Essence. Ta je nyní jednodušší a podkladový i vrchní lak se ukrývá v jedné jediné lahvičce. Zmenšila se i UV lampa. Ta nynější je velká asi jako myš od počítače a i její kabel nezasouváte klasicky do zásuvky, ale právě do počítače. Vejde se do ní jeden nehet a zapékání trvá 10 sekund. 

Dlouho jsem uvažovala o podobné sadě od Sally Hansen, ale to jsem nakonec vzdala, protože jsem se nemohla smířit s tím, že si musíte vystačit jen s barevným portfoliem, které k sadě patří a deset růžových a červených laků není to, co by mě dokázalo uspokojit. Sada od Essence mi přijde jednodušší, postačí vám méně věcí a hlavně je kombinovatelná s klasickými laky všech barev. O tom, že vyjde na poloviční cenu ani nemluvě. Jasně, otázkou zůstává, jestli zato bude stát i výsledek, ale já to za vás risknu. Laky jsem dostala k vyzkoušení, takže v týdnu si ještě zajdu koupit lampu a pustím se do zkoušení. O výsledku vás budu informovat. 



Přejděme k líčení očí. I tady je přichystáno několik lákavých novinek. Největší dominantou je řasenka, která je prý určena pro princezny každého věku. Ach, ty reklamní slogany. :-) Mně osobně se moc nelíbí načančané balení, ale zamlouvá se mi kartáček, který by mi mohl sedět. Určitě se o ní u mě brzy dočtete více. Další novinkou je báze pod řasenku, která mě osobně ale vůbec nezaujala.


Další novinkou jsou vylepšené 3D stíny. Ty předchozí mě moc neučarovaly, protože se to akorát třpytilo a nic z toho. Tyto slibují vylepšenou recepturu a nové odstíny. Zatím jsem je zkoušela jen na ruku a přijde mi, že jsou skutečně trochu více máslovitější a něco s nimi vytvořit půjde. Opět vám o tom dám v budoucnu vědět. 

U metalických stínů mám lehčí podezření, že jsem o nich psala již v únoru, že mají přijít a nakonec se u nás neobjevily a dorazily až nyní. Opět jsem je zkoušela jen na ruku a upřimně si myslím, že tohle bude patřit k těm méně povedeným produktům. Nehezké barvy,které vytvoří jen neurčitý mastný flek. Moc si to na oku nedovedu představit a zkoušet to nebudu. 

Mezi další novinky patří dvoje tekuté linky (jedny extra lesklé a druhé naopak matné), metalické tužky v krásných odstínech (třeba zlatá či stříbrná) a nové barevné variace u stávajících stínů Metal Glam.


Co se rtů týče, novinkou jsou lesky na rty, které mě upřimně trochu pobavily. Úplně stejný obal a úplně stejný třpytivý efekt nabízejí také novinkové lesky od Dermacolu. ,,Náhoda" se vloudila. :-) Na můj vkus jsou trochu divoké a obsahují opravdu velké třpytky, ale věřím, že si to své zastánce najde.

K tomu se navíc o 3 nové kousky rozrostla úžasná kolekce jejich rtěnek a objeví se i nové barvy konturovacích tužek a také malinový lesk na rty. 


Závěrem vám představím nové krémové produkty. Jedním z nich je tvářenka, která se prodává ve dvou odstínech. Sama tuto texturu nevyhledávám, takže mě moc nelákají. Překvapila mě však druhá novinka - rozjasňovač. Je krémový, ale po rozetření vytvoří sametově pudrový finiš. Nejsou v něm žádné třpytky, ale rozjasňující efekt je velmi hezký. Myslím, že o tomto produktu se ještě hodně uslyší.


Velkou novinkou je i sortiment pleťové kosmetiky My Skin, který seženete v drogeriích Teta. V našich končinách se prodává řada pro smíšenou a normální pleť. Najdete zde pleťové krémy, čisticí gely, odličovací ubrousky a plátýnkové masky. Docela mě překvapilo, že celá řada je bez parabenů, silikonů a barviv. Myslím si, že My Skin se bude těšit oblibě zvláště u mladších slečen. Osobně mě nejvíce zajímá plátýnková maska, protože je mám docela ráda a ne každá vyjde na pouhých 30 Kč. 


A na úplný závěr vás nalákám na tradiční limitovanou kolekci krémů na ruce. Letošní edice se nese ve znamení Cake Pops (což jsou mimochodem úžasné sladké kuličky na obrázku výše hned vedle krémů). U krémů se můžeme těšit na voňavé variace Vanilka a skořice, Třešeň a kokos, Cookies a mandle. Údajně by k nám měly dorazit železné zásoby, takže se snad dostane na každého. Kolekce se objeví ve všech našich drogeriích během října.


Za pozvání a poskytnutí PR obrázků děkuji českému zastoupení Essence.

Co vás z novinek nejvíce zaujalo a už jste si stihli něco koupit?

35 komentářů:

  1. Ty laky! Také nějaké mám a miluju je! Jinak krémy na ruce zbožňuji a musím je mít všechny! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já teda od Essence kupuju jen odlakovač a v zimě ten vánoční krém na ruce. Všimla jsem si té řasenky v drogerii, ale nijak zvlašť jsem ji nezkoumala. Laky se třpytkami a shimmerem nenosím, a ty stíny nevím no.. Většinou mi přišly hrozně málo pigmentované. Ale ty krémy na ruce si určitě koupím :).

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě si pořídím ty krémy, jako každý rok :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Páni ty se máš, na takovou akci být pozvána musí být jako sen! Skvělé, moc se těším na testování gelové sady a i na ty zajímavé linky!

    OdpovědětVymazat
  5. Tak já se opět těšim nejvíc na krémy :)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  6. Hodně mě toho zaujalo, hlavně ta princeznovská řasenka, přijde mi to roztomilé :-) Těším se na recenze! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Mě teda víc jak výrobky zaujaly ty úžasné cupcaky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty byly úžasné, to je pravda. především tedy vizuálně, chuťově sice taky fajn, ale hrozně sladké.

      Vymazat
  8. já mám moc ráda jejich laky na nehty a občas kupuju něco z limitek. řasenka mě obalem zaujala, ale jedna čtenářka mi na Instagramu psala, že na ni měla alergickou reakci, oteklé oči, takže radši díky nechci... nebudu to riskovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to s ní risknu a určitě dám vědět, jak to dopadlo. zatím jsem ji ještě nezkoušela.

      Vymazat
  9. Moc se těším na skvělé krémy a těším se i na nové odstíny rtěnek a lesky. :) Jinak já akorát prodávám dvakrát vyzkoušenou lampu na všechny nehty do zásuvky od Essence (ta starší než vyšla tato malá USB), jelikož mám nyní gelové nehty od kamarádky ze salónu a tuto manikúru nevyužiji, přestože jsem byla spokojená. K tomu klidně jen tak přidám i gel-laky (čirý + francouzská manikúra). Takže kdybys nechtěla kupovat mini lampu za plnou cenu, tuhle bych přenechala za cenu spíše symbolickou. V případě zájmu mail: miraculousstyle@gmail.com. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky za nabídku, zvážím ji, i když mě asi trochu víc láká právě ta mini lampa.

      Vymazat
    2. To samozřejmě naprosto chápu, jen jsem si říkala, že zkusím nabídnout, protože někdo naopak preferuje lampu pro celé ruce. :)

      Vymazat
  10. Novinky od Essence mě zaujaly hodně, nejvíc ty řasenky, krémy na ruce a laky na nehty :). Na tu gelovou sadu se taky mrknu
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. lash princess riasenka mi pripomenula etude house :D usb uvlampa sa mi paci (dobra vec pre nas co prakticky neodchadzame od pocitaca :D) aj ked ta sally hansen sada ma dost laka (mne stacia 3 odtiene - krvavocerveny, tmavocerveny a magenta:D), tolko ludi si ju chvali a so sally hansen mam len pozitivne skusenosti..tak este uvidim :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem o Sally Hansen dlouho přemýšlela, ale fakt jsou pro mě problém ty omezené odstíny, plus se tam trochu bojím toho sundávání. i to by mělo být u Essence jednodušší, ale zase je tam riziko, že to půjde dolů až moc rychle. :-) nevím, musím to prozkoušet.

      Vymazat
  12. Metalické linky mě zaujaly, budu muset jít omrknout :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jéé, taky závidím účast na tomhle setkání :)
    Essence mám ráda, myslím, že poměr cena kvalita je velmi uspokojivá, kolikrát maj lepší věci než značky 3x tak drahé. Novou Princess řasenku teď mám a jsem s ní spokojená.
    Jediné, co mi u téhle značky vadí, tak jí strašně dlouho trvá se dostat k nám do drogérií. Vždycky mě na něco nalákají, ale v obchodě to seženu až tak po třech čtyřech měsících a ještě hodně přebrané. To je fakt škoda!!! :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, jak jsem se dozvěděla, tak zásobování jak klasických věcí, tak limitek, je v režii primárně jednotlivých drogerií a samotné zastoupení Essence to moc ovlivnit nemůže.

      Vymazat
  14. Ten rozjasnovac mam v planu kupit az budu mit nejaky spatny den, za odmenu :). Soude podle zkouseni na ruku bude opravdu super. Jenom cekam, kdy se o nem bude psat na kazdem druhem blogu :)

    OdpovědětVymazat
  15. Vůbec nic mě nezaujalo. Jen ta sada na gelovky, na článek se moc těším :)

    OdpovědětVymazat
  16. Sakra, sakra tady mě zaujalo snad vše!!! Jen škoda, že tohle asi v UK není :(

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ten pocit, že od minulého roku se Essence prodává i v UK, jen tedy bohužel nevím, v jakém rozměru a jestli jde sehnat všechno. to už budeš muset prozkoumat sama.

      Vymazat
    2. do UK (teda aspon do Anglie) už se Essence taky dostala :-)) před pár týdny pronikly do obchodů Wilko a ještě prý do nějakých dalších řetězců, podívej se na facebook essence UK, já je viděla právě jen ve Wilko...ale neměli tam žádnou limitku.

      Vymazat
  17. Koukala jsem na ty tekuté stíny v Rossmannovi a zdály se mi nějaké drahé (byla tam cena 80 nebo 70 Kč) tak jsem si říkala, že to je nějaké divné a zjistila jsem, že zdražili celý sortiment - i laky byly o 5 Kč dražší :( Novinky jsou ale krásné, hlavně lesky na rty, na krémy na ruce se těším a ty 3D stíny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, zdražení je také podzimní novinku. Museli reagovat na kurz eura.

      Vymazat
  18. Nejvíc mně zaujaly krémy na ruce. Doufám, že si Essence trochu spraví jméno, protože těmi loňskými mně moc nezaujali, zato ty předloňské - na ty já s nostalgií vzpomínám doteď:-)
    Zajímavě vypadá i řasenka, určitě to pak půjdu omrknout i v reálu:-)
    Tereza

    OdpovědětVymazat
  19. novinky jsem už viděla, né tedy v drogerii, ale psala jsem o nich článek a hned několik kousků mě zaujalo, tak je brzy půjdu omrknout :))

    OdpovědětVymazat
  20. Asi zase jeden krém na ruce koupím. Sice hydaratace není žádná sláva, ale ta vůně... :)) Jinak mě nic příliš nezaujalo...

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  21. Strašně se těším na krémy. Doufám že je také stihnu, moc ráda bych si koupila alespoň dva :) Essence krémy já můžu :)

    OdpovědětVymazat
  22. Ach, tie kremy som prave vcera drzala v ruke, vona mi prisla slabucka, mozno tym ze mam nadchu ale dostalo ma zlozenie a obal.Uz som sa ich chystala kupit ale 1. pri pokladni bola fronta ako na banany a 2. nebolo na nich napisane ze su z limitky (!!!)to som dokladne skontrolovala.Tak reku, ze ich kupim na buduce...By ma neprekvapilo pri mojom stasti keby uz boli fuc.

    OdpovědětVymazat
  23. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  24. Njevíc se těším na ty krémy na ruce. Je to pro mě již tradice, že si každou zimu kupuji jejich limitku :)

    OdpovědětVymazat
  25. zaujaly mě akorát ty krémy na ruce, ty ale u nás nejsou snad nikdy k sehnání :-/

    OdpovědětVymazat
  26. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat