úterý 16. září 2014

Makeup Revolution: Tvářenka a rtěnka

Ano, opět a zase po termínu a mezi posledními. I já bych vám ráda představila něco ze sortimentu Makeup Revolution. Jistě vám neuniklo, že se tato velmi mladá značka, která vznikla tento rok, dostala i na náš trh. Taktéž se mi potvrdilo to, co jsem předpokládala již od počátku. Je to mladší ségra Makeup Academy. Vypadá to, že tento brand má zajímavou filozofii a namísto toho, aby inovoval své stávající produkty, tak si každou chvíli vydá jakože novou značku, ale přitom je to pořád více či méně jedno a to samé. 

MUA nepatří úplně mezi mé favority, ale přirozeně mě zajímalo, zda se značka někam posunula a jestli by se mi náhodou nemohlo něco zalíbit. Proto jsem přijala nabídku této značky a vybrala si tři produkty k testování. O dvou z nich si něco povíme dnes a ikonickou paletku stínů si necháme na příště na samostatnou recenzi. 

Tvářenka


Tvářenky jsou docela chváleny už u MUA. Já sice žádnou nemám, ale rozhodla jsem se, že nastal čas vyzkoušet ji alespoň v provedení Makeup Revolution. U nás je dostupná v 6 odstínech a prodává se za sympatickou cenu 45 Kč. Z nabízených odstínů jsem sáhla po studené růžové Wow. Je to barva, kterou ve své sbírce nemám a přišla mi jako správná volba pro nadcházející zimu. Byť je výběr odstínů přes eshop trochu problematický, musím říct, že jsem se trefila a barva je přesně podle mých představ.

Balení je klasický levný plast. Nic zvláštní, ale za tu cenu OK a zatím bez problému drží, dokonce i logo je stále na svém místě. 

Pigmentace je výborná a musí se s ní opatrně, aby to člověk nepřehnal. Práší naprosto minimálně. Respektive, pokud do ní začnete rýt štětcem, tak práší, ale tímto způsobem se stejně používat nedá. Chce to hodně jemný štětec a jen lehce s ním ťupnout do tvářenky. Jedině tak se nanese optimální množství barvy. Na mé bledé pleti je tedy barva dostatečně výrazná v první tenké vrstvě. Pokud jste tmavší typ, stačí prostě jen trochu navrstvit. 

Výdrž je lehce nadprůměrná. Cca 6 - 7 hodin drží dobře, poté se začíná lehce vytrácet. Po dvanácti hodinách v práci už si ji musím spíše domyslet, než aby tam reálně byla. 

Musím říct, že jsem s ní spokojená. Sedí mi barva, nanášet se musí opatrně, ale jde to, výdrž ucházející. Za ty peníze mi to přijde jako dobrá investice třeba v případě, že si na sobě chcete vyzkoušet více barev a nejste si předem jisti, jestli je unosíte. Není to sice nejlepší tvářenka na světě, ale za ty peníze je ucházející a použitelná. V mé sbírce se neztratí.


Vlevo navrstvená, vpravo rozetřená

Rtěnka

O rtěnkách Makeup Revolution bohužel internetem nekoluje nic moc pěkného, ale prostě jsem to potřebovala vyzkoušet na sobě. Nesáhla jsme však po základní řadě, ale vybrala si dražší rtěnko balzám. 

Na první pohled mě zaujalo balení a detail v podobě krabičky, ve které vám rtěnka přijde, mě mile potěšil. Samotné balení je velmi pevné, jen nápis se po nošení v kabelce začíná považlivě šoupat.



Samotná barva je zahalena v průhledném balzámku, který obsahuje arganový olej. Trochu jsem se bála aplikace,ale kupodivu není problém nanést barvu na rty rovnoměrně. 

Opět můžete vybírat z několika barevných variant. Jelikož jsem předpokládala, že bezbarvá část trochu ubere na intenzitě samotné rtěnky, sáhla jsem rovnou po výraznějším odstínu. A opět jsem se trefila. Odstín Love a hug vytvoří na rtech příjemnou ,,malinovku". Je to přesně ten typ barvy, který na rtech půjde vidět, ale zároveň bude decentní. 

Na rtech je to příjemné, hodně mastné. Proto také ze rtů i hodně rychle mizí. Taková ta základní vrstva je pryč do půl hodinky, a to se ani nemusíte napít. Poté ještě tak dvě, tři hodinky zůstane lehoučký narůžovělý nádech. 

Celé to považují spíše za takový sranda balzámek, který není vyloženě špatný,ale není to nic zázračného. Kdyby to spadalo do kategorie 45 Kč, tak vám řeknu, proč ne a klidně ho vyzkoušejte. Jenže tahle sranda stojí 129 Kč, což sice také není moc, ale na druhou stranu, za stejný peníz seženete lehce daleko lepší věci na rty.


Nakonec kompletní líčení. Na sobě mám rtěnku, tvářenku a oči jsou nalíčené paletkou Iconic 2 od Makeup Revolution, kterou vám představím někdy příště. 


Celkově si myslím, že Makeup Revolution se od své starší sestry MUA nijak zásadně neliší. Doménou těchto značek jsou paletky očních stínů, kterou jsou za tu svoji cenu skutečně fajn a rozhodně se vyplatí mít aspoň jednu z nich doma. Co se dalších věcí týče, dají se najít použitelné kousky,ale není to nic zázračného a naše drogerie vám za obdobnou cenu poskytnou stejný a mnohdy i lepší servis. Pro mě osobně je třeba taková kosmetika Essence na daleko lepší úrovni. Výjimkou jsou pouze ty oční stíny.

Produkty Makeup Revolution seženete na českém eshopu www.makeurevolution.cz a každým dnem bude spuštěn i eshop pro slovenské zákaznice na www.makeuprevolution.sk. Případně lze některé produkty zakoupit i na jiných českých eshopech. 

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji českému zastoupení Makeup Revolution.

Už jste stihli něco vyzkoušet od Makeup Revolution?

13 komentářů:

  1. Jsem ráda, že můžu číst recenzi na tvářenku a rtěnku, protože ty chci vyzkoušet a zatím si všichni vybrali jen paletky nebo rozjasňovač, tak jsem ráda, že ty jsi sáhla po něčem jiném :)
    VERU-LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. No, paletce jsem také neodolala. Ona je to taková sázka na jistotu, ostatní věci jsou trošku loterie.

      Vymazat
  2. Pořád přemýšlím jestli od nich něco koupit nebo ne.... vůbec nevím. Paletka mě láká, ale jelikož jsem zklamaná z paletek od MUA , tak nevím , nevím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že ta kvalita stínů MUA a Revolution je hodně hodně podobná, takže pokud ti nevyhovovaly jedny, obávám se, že tě nenadchnou ani ty druhé.

      Vymazat
  3. Chtěla jsem napsat, že více zauajal rtěnka, má hezký odstín, ale rtěnka s arganovým olejem? Tak ta vypadá ještě lépe :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna mám v plánu si tvářenku objednat, tak jsem moc zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  5. já pořád ještě zkouším, ale jsem zatím spokojená :) hlavně tedy z paletky a z rozjasňovače :))

    OdpovědětVymazat
  6. Mně hodně lákají ty paletky, určitě si nějakou konečně objednám :). Ostatní sortiment mě tolik nezaujal..

    OdpovědětVymazat
  7. Ještě jsem nic nevyzkousela, ale chystám se na paletky
    style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. mám doma bronzer, fixátor make-upu a lesk na rty, a ještě čekám na několik dalších produktů. zatím ale kromě toho, že mi u bonzeru nesedl podtón, si nemůžu stěžovat na nic :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  10. Ta rtěnka je hodně zajímavě řešená. A má hezkou barvu :)

    OdpovědětVymazat
  11. Úplně mě zaskočila ta cena, jsem zvyklá na mnohem dražší kosmetiku. Já měla nutkání koupit tu v srdíčku, ale nevím jestli by ji snesla má pleť.

    OdpovědětVymazat