úterý 2. září 2014

Kosmetická statistika (srpen)

Dnes předem vzdávám všechny výmluvy. Víte, každý má svoji zálibu. Někdo sbírá známky, někdo cukr, někdo vykouří denně dvě krabičky cigaret, někdo chodí každý týden pařit  a někdo skupuje kosmetiku. Každý máme něco. A právě proto mám tento měsíc tak strašně velkou hromadu kosmetiky. Konkrétně 38 nových věcí. Jo, dostat se o prázdninách na číslo obvyklé spíše pro vánoční čas,to se může stát jen mně. :-) U spotřeby klasika, průměrných 13 kousků.

Na druhou stranu, má to i své výhody. Po dvou letech blogování by člověk čekal, že začnou nápady na články vysychat. Opak je však pravdou a kdyby mě nelimitovaly časové možnosti, jsem schopna psát dva články denně a pořád by bylo o čem. 

Novinky

Velkou část hromádky jsem dostala, to vám nebudu lhát. Něco od kosmetických firem a něco od kamarádek. To však nebyl důvod, abych zahálela v nákupech. Tento měsíc jsem se nechala zlákat hned několika akcemi, i když jsem kupovala, věci, které vůbec nepotřebuji. Vůbec nevadí, že mám doma milion tělových mazadel. Ale když se prostě dává jedno k nákupu zdarma, tak se prostě musí nakupovat (viz věci Dermacol). To samé v DM. Měla jsem kupon 15% na celý nákup, plus jsem to skloubila s akcí 25% na značky DM drogerie. Ale zase abyste neřekli, brala jsem při této příležitosti především věci nekosmetické. Poté jsem se nechala zlákat nějakou tou novinkou ve stojanu Catrice. Nutně jsem potřebovala něco nového a přírodního na vlasy, protože mě v posledních dnech svědila pokožka hlavy k zbláznění. Vyhrál to šampón Alverde a méně známé Bodhi. Ústní vody, mýdla na ruce, pěna na holení... to se ani nepočítá. :-) A na závěr bylo potřeba bojovat s dalšími neduhy. Zkouším tedy tělové mléko na oteklé nohy a slavný Bi - oil testuji na mé špatně zahojené jizvě a plánuji ho samozřejmě vyzkoušet i k jiným účelům.

Spotřebováno

V tomhle směru klasika. 13 věcí je spíše na mé spodní hranici a nic zásadního se neudálo. Jsem ale teď u spousty věcí na dně, takže věřím, že se to příští měsíc otočí a dostaneme se zase k dvacítce.

1) Tonikum Douglas - Zcela průměrné. Svoji funkci plnilo, pleti neubližovalo, ale není na něm jediný důvod, proč ho pořizovat znovu.

2) Antiperspirant Secret - Skvělý pomocník, který se v létě skutečně hodil. Kdyby byl u nás běžně dostupný, jdu do něj. Takhle ho ale nikde složitě nahánět nehodlám. Pokud vím, akutálně není žádný český eshop, který by ho dovážel a objednat přímo ze zahraničí se taky moc nevyplatí. Pokud máte nějaký tip, jak se k němu dostat, napište mi do komentářů.

3) Pěna na holení Gillette - Osvědčená klasika a další koupené balení v zásobě.

4) Sprchový gel Nivea - Nebyl špatný, svoji funkci plnil skvěle, i když jsem původně čekala více kokosovou vůní. Znovu jeho nákup neplánuji.

5) Ústní voda Colgate - Moje vůbec neojoblíbenější a určitě si ji časem koupím znovu.

6) Kokosový olej - Kupovala jsem ho jen tak ze zvědavosti, abych zjistila, co na něm všichni mají. Je to vážně super věc, a to si myslím, že jsem ještě zdaleka nevyčerpala všechny jeho možnosti. Určitě si koupím další balení a příště už radši trochu větší, ať to chvíli vydrží.

7) Tonikum Sebamed - Malý vzorek, který ale bohatě stačil. Šíleně z toho čpěl alkohol a moje pleť na to nereagovala příliš dobře. Větší balení určitě kupovat nebudu.

8) Krém na ruce Dermacol - Byť je Aroma Ritual naprosto úžasná řada, tak něco se přece jen nepovedlo - krémy na ruce. Voní sice krásně, ale hydratace nulová. Ani v létě to nestačilo a po pěti minutách jste mohli mazat znovu. Tohle určitě nebrat.

9) Sprchový olej Saloos - Úžasná věc s ještě úžasnější vůní. Štve mě, že je tak drahý, na to, že je hned pryč, ale stejně si ho časem koupím znovu.

10) Odlakovač Rossmann - Za 30 Kč dostanete klasický odlakovač, který se nijak neliší od svých kolegů a svoji práci odvede tak jak má. Do budoucna se mu nebráním.

11) Termální voda Avéne - Nepostradatelný letní pomocník. Podařilo se mi vystříkat hned dvě miniaturky, takže jsem si pro jistotu pořídila větší balení. 

12) Krém na ruce Yves Rocher - Opět špatná hydratace. Kupovala jsem ho kvůli vůni, ale ta šla cítit stejně jenom z tubičky, na rukách už ne. Takže spíše takový přešlap. 

13) Intimní ubrousky Lactacyd - Moje oblíbené, koupím určitě zase.

A teď už můžeme v klidu přivítat září. A jestli budu šetřit a bude toho méně? Myslím, že ne. Nějaký ten balíček na cestě, dvě potvrzené kosmetické akce a dny Marianne dávají tušit, že se tady za měsíc sejdou kosmetické lahvičky v obdobném počtu. Protože mě to zkrátka a jasně baví. :-)

Čím jste si udělali v srpnu radost vy a chystáte se na dny Marianne?

25 komentářů:

  1. Teda, to je pěkná kupa nových věcí :) Jsem moc zvědavá na recenzi na bioil, rozhoduji se, jestli si ho mám koupit nebo ne.

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím ho ještě pořádně prozkoušet. na jizvu to bohužel po měsíci mazání zatím žádný vliv nemá, ale ještě ho budu testovat na obličej i celé tělo.

      Vymazat
  2. Přesně jak řikáš, každý má jiný koníček. Já se ovšem ted snažím v tomhle koníčku krotit :D
    Pěkná hromada nákupů :)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. Na dny Marianne jsem na brigádě, takže se nikam nedostanu :). Téda, 38 nových kousků, to už musíš být kosmetikou zavalená :). Já jsem si taky konečně koupila kokosový olej
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Tento měsíc jsem to měla s nákupy podobně :D. A Secret deodoranty taky miluju, škoda, že se nedají sehnat :/. A dny marianne se chystám, mám v plánu si toho pořídit spoustu :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tyhle mánie už mám naštěstí za sebou :D když si pak pomyslím, kolik jsem vyhodila peněz za něco, co jsem ani moc nepoužívala/nebyla až tak nadšená.. no fuj :D

    OdpovědětVymazat
  6. No, pěkné nakupy :-D Spoustu věcí nakupuji také. Uvítala bych recenzi na tělový olej Dermacol aroma ritual :-) Na něj už si brousím zuby pěkně dlouho :P

    Měj se pěkně, skills-of-art.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. olej už si kupuji podruhé, je skvělý, recenze zde http://navlastnikuzi.blogspot.cz/2014/03/aroma-ritual-dermacol.html

      Vymazat
  7. Secret skús tu:
    http://www.pavlinna17.cz/prestashop/index.php?id_product=188&controller=product&id_lang=2
    ale treba si ho asi vyčíhať, lebo sa mi zdá, že u nej sa tie veci na shope míňajú ako teplé rožky.
    S ústnou vodou súhlasím. Aj ja ju mám rada.
    Kokosák používam najradšej na celé telo ako krém, ale ostatné použitia ma nejako míňajú. Možno raz za čas na vlasy, ale nato som dosť lenivá a mastia sa mi aj bez toho dosť.
    S tými krémami Dermacol súhlasím. To že mám po nich ruky ako keby som sa ani nekrémovala ma štve, ale voňajú úžasne.
    Ty si tú kozmetiku určite natieraš aj na rožky :D (aj keď pri tom kokosáku by to možno aj šlo).
    Ja budem teraz robiť článok na spotrebovanú kozmetiku za 4 mesiace a teda nebude to asi ani polovica z tvojej mesačnej zbierky :D Sama nechápem, či vôbec nepoužívam kozmetiku, ale naozaj mám slabú spotrebu. Kníh prečítam viac ako miniem kozmetiky.
    Teraz som kupovala kamarátke čerešňové mydlo Balea ako darček a veľmi pekne vonia. Asi si kúpim aj domov.
    Tú druhú Colgate ústnu vodu používam, ale nejak ma nezaujala.
    Nivea pásky na nos som si kúpila, ale viac si ich asi už nekúpim, lebo mi vytiahnú, len zopár somariniek a nič extra :/
    Od tetesept používame také jazmínové guličky do kúpeľa a tie sú úžasné. Úžasná vôňa, zafarbí to kúpeľ ako pre dieťa (z čoho sa vytešujeme) a človek ma potom ako keby nakrémovanú kožu.
    Ten make-up naľavo dole som si dnes skúšala na ruku, ale na mňa bol až príliš riedky, tak som zvedavá čo naň povieš.
    Parádna zbierka na oboch stranách.
    Nechystáš sa robiť článok - Ako skladujem kozmetiku? alebo už bol a nevšimla som si? Zaujímalo by ma kde to všetko dávaš. U mňa sa nastrádalo teraz nejak viac kozmetiky do zásoby (viac je u mňa 10 kúskov) a už som z toho nejaká nesvoja, že čo keď sa mi to pokazí alebo vyleje...
    Pekný článok a sorač za dlhý koment, ale nejak mi ide jazyk - prsty :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za vyčerpávající komentáře. O skladování kosmetiky jsem nikdy nepsala.Dost jsem se v poslední době stěhovala a byla závislá na tom, co jsem měla k dispozici. Možná to ale teď v novém domově zvážím. Jinak můžeš mrknout na tento článek, kde jsem měla všechnu svoji kosmetiku vyskládanou na jedné hromadě.
      http://navlastnikuzi.blogspot.cz/2014/04/kosmeticka-inventura.html

      Vymazat
  8. Dufam ze ma niekedy nepostihne takato uchylka s nakupovanim kozmetiky.
    Kaviaren-u-macky

    OdpovědětVymazat
  9. Doufám, že bude recenze na Bi-oil. Mám strie a chtěla bych vědět, jestli by zabral :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bude, už měsíc ho testuji, ale ještě minimálně měsíc to potrvá. u takové věci to chce pár týdnů.

      Vymazat
  10. Tyhle inspirativní články mám moc ráda. Máme stejnou nakupovací úchylku:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Tolik novinek sis pořídila kks to ani já neudělám za měsíc! :))))
    Termální voda od Avéne mi teda vubec nevyhovoval :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem tenhle měsíc taky nakupovala jako smyslů zbavená. Hlavně díky slevě v dm, takováhle nabídka se zase neopakuje každý měsíc, takže jsem toho využila a výsledkem jsou zásoby kosmetiky tak na půl roku dopředu:-D
    Jinak z Tvých nákupů mám jen ústní vodu Listerine, nádherně voňavý tekutý mýdlo Balea a masku na vlasy od Avonu, ale tam jsem se nechala zlákat celou řadou, takže k ní mám i tělový peeling, krém na ruce a pleťovou masku.
    Tento měsíc bych ráda šetřila, přece jen za chvíli budou Vánoce, ty zase budou ve znamení kosmetiky, tak abych to měla potom vůbec kam dát:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Nad tím sprchovým gelem Nivea s vůní kokosu uvažuju už dlouho, určitě si ho koupím. Zvažuju i nákup kokosového oleje, četla jsem na to samou chválu. :) Listerine je hrozná voda na chut', radši používám Odol.

    OdpovědětVymazat
  14. U Yves jsem se u krémů na ruce už několikrát spálila, hydratace nulová :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krémy z limitek takové bohužel jsou, také už jsem měla nejeden průměrný kousek. Ale ty dražší a výživnější krémy ze stálé nabídky mají dobré.

      Vymazat
  15. Ja mam tiez takuto uchylku :-D :-D uz to nosim domov tajne a najcastejsie priatelovi odpovedam : "ved to tu uz lezi pol roka,ty sa okolo seba nedivas" :-D :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nad sebou naštěstí nemám kontrolu, i když pravda, návštěvy se občas diví, kolik toho mám. tím spíš, že tom mám vyskládané po celém bytě. :-D

      Vymazat
  16. deodoranty Secret jsou super, až mi dojde tak budu brečet :(((
    vím, že je prodává Pavlinna17 :))

    OdpovědětVymazat
  17. Moc vám děkuji za vaše komentáře.

    OdpovědětVymazat
  18. Stani, u teba si vždy prídem na svoje, hlavne sa tu každý mesiac ubezpečujem, že tá moja nakupovacia úchylka je možno ešte celkom okej :D Ale tým nič nechcem povedať, to som skôr zvedavá na moju štatistiku, keď spíšem všetky svoje minulomesačné nákupy.

    OdpovědětVymazat