čtvrtek 17. července 2014

Sprchový olej Saloos

Kdysi dávno v jednom Ladyboxu jsem našla tělový balzám Saloos s vůní granátového jablka, který byl sám o sobě sice dost naprd, ale voněl naprosto fantasticky. Proto jsem si s ním poctivě mazala ruce, i když moc nehydratoval. Když mi došel, znovu se mi kupovat nechtěl, ale ta vůně mi chyběla. A tak jsem se porozhlédla v sortimentu Saloos, co dalšího  v této parfemaci nabízí. Dlouho jsem se nemohla rozhoupat, protože mě nic nezaujalo. Olejíčky na obličej, to je věc, ke které jsem se ještě nedopracovala. Nakonec jsem si však koupila sprchový olej.


Složení: helianthus annuus seed oil bio, sesamum indicum oil bio parfum, punica granatum seed oil, peg 40 sorbitan peroleate, laureth - 4, tocopherol, ascorbic acid, ascorbyl palmite, limonene, linalool, ciral, benzyl alcohol, benzyl benzoate, benzyl salicylate, citronelol, eugenol, geraniol, isoeugenol, coumarin, směs érterických olejů.

Olej voní božsky. Aby taky ne, když kvůli vůni jsem si ho kupovala. Nejdříve jsem ho měla jen tak na stole a při každé příležitosti jsem lahvičku otevírala a nasávala tu úžasnou vůni. Stále nevím, jak přesně vám vůni popsat. Myslím si, že k reálnému granátovému jablku to má ale poměrně daleko. Vůně je hodně sladká, neutrálně ovocná a velmi intenzivní. To prostě musíte vyzkoušet, tady mi slova selhávají.


A jaký je samotný olej? Ale tak dá se to s ním. Je hodně tekutý, takže si musíte dávat pozor, abyste to celé nevylili při prvním použití. A díky tekutosti produkt ubývá neuvěřitelnou rychlostí. Po pokožce hezky klouže, konzistenčně je to prostě klasický olej. Nijak nepění, ani jinak nemění svoji konzistenci. 

Když už se člověk vůně dosyta nabaží, vše jde lehce spláchnout a je hotovo. I když je při samotné aplikaci vůně velmi výrazná, po umytí na kůži nezůstane. To je docela škoda. Pokožka je po umytí velmi jemná a hydratovaná. Používám olej v těch dnech, kdy už se mi nechce po sprše mazat krémem. Tento olej hydrataci zvládne sám. Alespoň v krátkodobém horizontu a na, dá se říct, normální pokožku. Na suchou by to bylo asi málo. Zkrátka a jasně, je to výrazně hydratačnější než klasické sprchové gely, ale hydratační mléko to nenahradí. Prostě kompromis pro ,,líné dny". 

Jestli mi na oleji něco vadí, tak je to poměr cena a rychlost jeho spotřebování. V lahvičce najdete 125 ml produktu. A i když se snažím použít oleje co nejméně, víc jak deset použití z toho nevytáhnete. A dost možná se nedoberu ani k té desítce. Stál mě přitom 115 Kč, což na věc na sprchování, která vám vydrží, při denním používání, týden, není rozhodně málo. 

Kvůli té ceně si ho asi znovu nekoupím. Alespoň ne v dohledné době. Pokud vás však olej zaujal a láká vás k vyzkoušení, tak do něj určitě běžte. Svoji funkci zvládá skvěle, na pokožce je příjemný a zvládne i hydratovat. A samozřejmě, neuvěřitelně krásně voní. Sehnat by měl jít v některých drogeriích DM, v menších zapadlejších drogeriích s rozšířeným sortimentem Saloos nebo na internetu.

Používáte něco od Saloos?

10 komentářů:

  1. Vypadá dobře, miluji věci do vany a sprchy :) Já teď momentálně používám sprchový olej od Nivei, sice nemizí tak rychle že bych ho za týden spotřebovala ale je to také rychlejší proces :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám mojito a je úžasnej. Jinak i ten balzámek mi přišel fajn, používala jsem ho na kruhy pod očima a super. :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to hodně dobře :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Od Saloosu jsem měla masážní olej a ten byl super :). Sprcháč vypadá zajímavě, ale nechtěly by se mi do toho asi dávat ty peníze :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Olejové prípravky do sprchy mám veľmi rada, ale keď sa tak ohliadnem, najlepší bol zatiaľ ten od Nivei. Má síce menšie balenie ako klasický sprcháč, ale vydržal mi tak akurát, nemíňal sa závratne rýchlo, pokožka bola po ňom hebká a cenovo je veľmi prijateľný.
    No Saloos olejčeky mám všeobecne vo veľkej obľube :)

    OdpovědětVymazat
  6. že bych konečně vyzkoušela něco od Saloosu? :))

    OdpovědětVymazat
  7. Moc dlouho mě lákají tyhle sprcháče a asi půjdu do nich a bude :)

    OdpovědětVymazat
  8. Zrovna dneska jsem nad ním óchala v DMku, ale nevzala jsem ho kvůli ceně... Vzala jsem odličovák arganovej, tak jsem zvědavá...
    No, ale nalákalas mi na něj :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat