úterý 15. července 2014

Opalovací krém na obličej La Roche Posay

Léto je v plném proudu a má snaha, zachovat svoji světlou pleť ve stejném stavu i v létě, vrcholí. Na SPF ve věcech na obličej si dávám pozor po celý rok, ale v létě mnohem častěji nemám na makeup či BB krém vůbec náladu. Kromě toho, u těchto výrobků tolik nedůvěřuji uvedenému SPF, jako je tomu u věcí primárně na opalování určených. Plus jsem klidnější, když je takový produkt z lékárny. Je to spíše taková moje obsese, než racionálně podložený fakt, ale každý máme něco. :-)

Ideální opalovací produkt na tělo jsem našla u Vichy, zbývalo vyřešit, co dát na obličej. Neměla jsem vůbec žádnou konkrétní představu, a tak jsem zašla za kamarádkou, která pracuje v lékárně, s prosbou, že potřebuji něco na obličej, aby to bylo zároveň lehké, ale s co největším SPF. Nakonec jsem odcházela s matujícím kouskem od La Roche-Posay s SPF 30.


Anthlelios si oficiálně říká lehký gel - krém. Jeho zmatňující textura působí dvojím způsobem proti lesku - okamžitě se vstřebá a čeká vás ultra matný výsledek. Neměl by zanechávat bílé stopy a není mastný. Je vysoce voděodolný, bez parfemace a parabenů, fotostabilní a nekomedogenní. 


Přejděme však k praxi, která se jak známo, od oficiálních popisů více či méně liší. V první řadě zapomeňte na lehký gel - krém. Gel si opravdu představuji jinak. Tohle bych nazvala prostě krémem, dejme tomu, střední hutnosti. S lehounkými krémy na obličej to nemá moc společného. Na druhou stranu, pokud budeme myslet na to, že je to přece jen primárně opalovací krém, je na tom docela dobře. Parfemace je chemická a taková naprosto typická pro opalovací přípravky.

Roztírá se dobře, jen má občas tendence trošku drhnout. V prvních chvílích vypadá na obličeji velmi dobře. Skutečně obstojně matuje. To jsem byla fakt překvapená, protože jsem matujících krémů vyzkoušela hodně, ale jen málokterý něco uměl. Tady jsem s výsledkem velmi spokojená a ve volných dnech mi na obličeji bohatě postačí a již nepřidávám nic jiného. 


Co už se mi líbí méně, tak bohužel dělá bílé mapy. I když vše poctivě rozmažu, tak stejně za chvíli najdu na obličeji bílá místa. Je to tím horší, čím více produktu nanesu. Jakože opalovací přípravek by se měl nanášet v silnější vrstvě než klasický krém. Hrozně mě to štve, protože člověk si to musí kontrolovat a během dne opravovat. 

I přes tento nešvar se kupodivu hodí i pod makeup. Ten na krému dobře drží, necuckuje, nedělá šupinky. Jediné s čím se musíte poprat, jsou ty bílé mapy, které umějí prosvítat i skrze makeup.

Dlouhodobě jsem ho používala při mé poslední návštěvě u rodičů, kdy jsem ho aplikovala asi 8 nebo 9 dní po sobě. Díky tomu můžu říct, že pleť nezatěžuje a neucpává póry. Pokud mi tohle nějaký krém dělá, pleť na to reaguje velmi rychle, během 3 - 4 dní a tady bylo vše v pořádku. Stejně tak mu lze přiřknout nějaké minimální hydratační účinky. Používala jsem ho hned ráno klasicky místo normálního krému a pleť si nestěžovala a vysušená nebyla. Na druhou stranu, tady už si myslím, že třeba v horizontu několika týdnů už by té hydratace bylo málo a byla by potřeba to s něčím zkombinovat.

Nyní už ho používám příležitostně, dle situace. Přece jen když strávím celý den v práci, tak mi přijde zbytečný. V tomhle případě pleti nijak neubližuje dvojnásob, takže ucpávání či dehydrataci neřeším vůbec. 


Co říci závěrem? I přes své benefity je to stále klasický opalovací krém s typickými nešvary, jako je horší roztírání a zanechávání bílých stop. Na druhou stranu můžu potvrdit, že se skvěle hodí na obličej a je naprosto vhodný pro smíšenou pleť. Tu nezatěžuje, viditelně zmatní a lehce hydratuje. Je vhodný i pod makeup. Psala jsem to už několikrát, pro mě jsou opalovací krémy spíše nutné zlo. Nemám je moc ráda, ale přesto je pro mě důležité je používat. Proto jsem i s tímto produktem více méně spokojená. Obličej mám chráněný, nelesknu se a bílé mapy mi tak jako tak udělá většina opalovacích krémů. Konečně rozhodnutí, zda koupit či nikoliv, však nechám na vás.

Kupovala jsem v lékárně a 50 ml produktu vyšlo na cca 380 Kč. Na internetu půjde klasicky koupit o něco levněji.

Jakou opalovací péči na obličej používáte letos vy?

6 komentářů:

  1. Ja používam opalovacie krémy SUNDANCE od Balea a som s nimi spokojná. Dobre sa rozotierajú, nezanechávajú biele stopy a vydržia dosť dlho :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na letošní léto jsem si pořídila opalovák od Hawaiin Tropic a je super :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. hmm, jako matující by stál za úvahu, ale 30 je na mě moc,jdu zjistit, jestli se dělá i nižší faktor

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem si úplně jistá, ale myslím si že ne. Lékárenské značky jdou jen výjimečně pod SPF 30. Ale určitě se tento krém dělá ještě v SPF 50.

      Vymazat
  4. Já jedu v Biodermě :-) na obličej 50 a na tělo 30, do nižších bych v životě nešla :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám krém od Uriage hyseac fluide spf 5, skutečně má gelovo krémovou konzistenci.

    OdpovědětVymazat