středa 30. července 2014

Nový BB krém od Garnier

Mánii kolem BB krémů započala, v našich končinách, značka Garnier. Teprve později se přidaly všechny ostatní firmy. I přesto, že jsem se nechala chytit a BB krémy mám ráda, a musím se přiznat, že mám slabost právě pro tam euro - americká, tak zrovna Garnier mě nějak nechával chladnou. Ten úplně první jsem měla ve vzorečku. Bylo to tmavé, na obličeji ošklivé a tím to u mě skončilo. Garnier se ale pustil do náprav a nyní má na trhu hned několik řad. Kromě původního, jeden na smíšenou pleť, další pro starší pleť a dost možná jsem na další zapomněla, protože jsem to moc poctivě nesledovala. 

Nejnovějším přírůstkem do Garnier BB rodiny je Pure Active, který je primárně určen pro pleť se sklonem k akné. Kdyby mi nepřistál ve schránce, asi by mě nechal naprosto chladnou. Jenže, když už byl doma, tak jsem ho vyzkoušela. A nestačila jsem se divit. Ne, že by se z toho vyklubal super bezchybný přípravek, to zase ne. Ale když od toho čekáte katastrofu a ono je to ve finále docela dobře funkční, tak to prostě potěší.


Jak bývá u BB krému dobrým zvykem, slibuje možné i nemožné. Více v infu z oficiální krabičky.


Mezi největší problémy se bude řadit barva. Je to stará známá klasika. Na výběr máte ze dvou možností - oranžový a oranžovější. Ten první jmenovaný si oficiálně říká light. Mám štěstí, že mám výraznější podtón do žluta, takže oranžovější makeupy na sobě lépe rozetřu i přes fakt, že jsou o něco tmavší než je potřeba. Plus k tomu přispělo i to, že i přes moji snahu se neopálit ani o píď, můj obličej bude nyní přece jen o něco málo tmavší, než je tomu během roku. Takže je pro mě sice nositelný, ale dá mi to práci navíc, abych ho opravdu velmi dobře rozetřela. 


Krém voní docela překvapivě, jako čerstvě utrhnutá okurka. Vůně je při nanášení vcelku výrazná, ale příjemná. Později už nic cítit nejde. Texturou je hutnější a o to hůř se s ním i pracuje. Aplikace prsty je opravdu piplačka, štětcem je to lepší. 

Když se vám to však podaří obstojně nanést, čeká vás uspokojivý výsledek. BB krém má lehké až lehčí střední krytí. Pro mé potřeby naprosto dostačující, většinou už nemám potřebu ho kombinovat s korektorem. Nezalézá do vrásek, necuckuje. Pleť spolehlivě sjednotí, póry to zahladí spíše decentně, prostě jako jakýkoliv makeup. Znám k tomuto účelu i lepší pomocníky. 

Zmatnění se nekoná, vždy ještě potřebuji pudr. Na druhou stranu, pleť se během dne zbytečně nemastí a stačí mi obličej přepudrovat jen lehce. Já se lesknu hodně a po všem, takže se tímto nenechte rozhodit. Přepudrovat musím vždy všechno a jde jen o to, jestli to za den budu muset opakovat třikrát nebo desetkrát. V tomhle případě je na tom Garnier dobře a stačí jen lehčí přepudrování na té nižší hranici. 

Co mě hodně překvapilo, tak toto BB skutečně i hydratuje. Sice pod něj aplikuji běžný denní krém, ale dokáži si přestavit, že třeba přechodně na dovolené si vystačím jen s tímto BB. Hydratace je to spíše decentní, ale dokáže to udržet takovou zdravě vypadající a svěží pleť po celý den. 

Jestli se mi na tomto BB krému něco líbí, tak je to ta dokonalá symbióza hydratace a zároveň absence zbytečného lesku. Stoprocentně si to sedlo s požadavky mé smíšené pleti. Míra hydratace je pro ni ideální, ale zároveň se nelesknu hned po pěti minutách od aplikace. 


To nejlepší na konec. BB krém Garnier má fantastickou výdrž. Nikdy dřív se mi nestalo, že bych byla tak spokojena s odrazem s zrcadle po dvanácti hodinách v práci. BB krém je téměř stoprocentně na svém místě, žádné mapy ani jiné neplechy. Vše drží tak, jak má a pleť působí svěžím dojmem. Díky tomu se tento krém stal pro mě skvělým pomocníkem právě pro pracovní den. Ve zkratce řečeno. Pět minut po nanesení to není ani zdaleka ten nejlepší BB krém/makeup a dokáži vyjmenovat řádku lepších. Ale když se na sebe podívám po 12 hodinách, tak je to najednou jedna z nejlepších věcí, co jsem kdy na sobě měla.


Tento BB krém má své mouchy. Kámen úrazu bude odstín, ten prostě nesedne tak 3/4 české populace, což je obrovská škoda, ale bohužel problém, který se léta nikam nehne. Dále vás čeká trochu složitější aplikace, krytí je na nižší až střední hranici, lehce hydratuje a perfektně drží. Netroufám si říct, zda pomáhá s hojením pupínků. Používám k těmto účelům hned několik věcí současně, takže mi jizvičky skutečně mizí rychleji, ale je to spíše kombinací všeho dohromady. V případě tohoto BB bych to brala spíše jako pozitivní vedlejší účinek, než jeho hlavní funkci. 

BB krém v akci. Bez pomoci korektoru, pouze decentně zapudrováno fixačním pudrem Dermacol.


Zda koupit či nikoliv, to nechám dnes čistě na vás. Dost záleží na osobních preferencích. Musí vám sednout odstín, musí vám stačit nižší krytí a krém bych doporučila primárně pro normální až smíšenou pleť. Pokud tato kritéria splňujete a hledáte něco nového, tak běžte do toho. Koupíte v běžné sítí drogerií za cca 200 Kč.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji PR L'oréal.

Jakou máte zkušenost s BB krémy Garnier?

10 komentářů:

  1. Celá BB mániš se mi nějak vyhnula, ale na tenhle se možná zajdu podívat do drogerie :)
    chickflickcherry.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Já ho teď koupila se slevovým kuponem v dmku a protože ho všichni chválí, jsem na něj moc zvědavá :). Jek škoda těch odstínů, ale to už je klasika.

    OdpovědětVymazat
  3. Ty bláho, mě tento efekt vůbec nedělá :-) myslím, že musíš mít bezchybnou pleť už sama od sebe :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jako musím říct, že na pleti vypadá v celku dobře :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Já nemám zkušenost s žádnými BB krémy takže ani s tímto, nekolikrát jsem však přemýšlela že bych nějaký zkusila ale zatím jsem se ještě neodhodlala do toho jít. Tenhle by mi určitě nesedl a to kvůli odstínu, mám světlou pleť a v tomhle odstínu bych vypadala dost otřesně, škoda no :-)
    www.bokattyna.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. zkoušela jsem ho, a na mě je tmavší opravdu dost. jo a cítím z něj tea tree, žádný okurky :D nevím, kde se stala chyba :-/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to ze zvláštní. z více stran jsem slyšela o okurkách, ale každý máme ty čichové buňky nastavené jinak :-)

      Vymazat
  7. Mne sa absolútne nepáči, nepadol mi dobre :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vlastnostmi vypadá slibně,ale ta barva je šílená,což je škoda :)

    OdpovědětVymazat
  9. dostala jsem slevový kupon tak přemýšlím, hmm :D ty požadavky docela sedí, ale obávám se toho oranžového podtónu. Všechny snesu - žlutý, růžový, šedivý.. ale oranžový, to je zlo :D

    OdpovědětVymazat