úterý 29. července 2014

Letní třešňová rtěnka Yves Rocher

Yves Rocher před nedávnem uvedl na trh nové rtěnky s třešňovým olejem. Mě hned nadchly a při první příležitosti jsem běžela je vyzkoušet. A jelikož jsem byla příjemně překvapena i cenou, rovnou jsem si jednu odnesla domů. 


Vybírat můžete ze 12 odstínů. Jelikož ale rtěnky nejsou příliš pigmentované a na rty nepřenesete totéž, co je vidět na první pohled v balení, sáhla jsem rovnou po výraznějším odstínů. Světlejší kousky se chovaly téměř jako lesk. Prostě to udělalo hezký efekt, ale na rtech by moc vidět nešly. Mým favoritem se tedy stal odstín 42 Rose Vif, což je středně výrazná růžová s podtónem do fialova. 



Rtěnka láká na třešňový olej a omega 6 a 9 mastné kyseliny, které by měly zaručovat péči a hydrataci. Samotná textura rtěnky tomu jen napovídá. Je hodně mastná, opravdu olejovitá a po rtech spíše klouže a zanechává vrstvičku na povrchu, než aby se do nich vsákla. Já osobně bych to ani rtěnkou nenazývala. Je to spíše takový ten populární rtěnko - lesko - balzám. Prostě to má od každého něco. 

Voní úžasně po třešních. Nanáší se skvěle, ale musí se po rtech opravdu hodně krát přejet. Ta pigmentace je zkrátka a jasně slabší. Na rtech je rtěnka příjemná, zanechá je vláčné a možná i kapku hydratované. Nezalézá do vrásek, pouze se mi párkrát stalo, že se rozpila nad hranice rtů. Ale bylo to v případech, kdy jsem ji opravdu hodně navrstvila. Chce to vychytat to správné množství, kdy už to chytne hezkou barvičku, ale zase ať to není silný nános. Výdrž je průměrná. Dvě, tři hodinky to dá, poté se rovnoměrně vytrácí. Jemňoučký narůžovělý nádech se však dokáže udržet dlouhé hodiny. 



Celkově jsem s ní spokojená, i když má své limity, na které se musí pamatovat. Pro mě to prostě není rtěnka jako taková. Je to spíše taková letní odlehčená varianta. Konzistence je lehoučká, na rtech příjemná, pigmentace decentní, výdrž průměrná, ale uspokojivá. Používám ji v poslední době velmi často a už si ji dokonce koupila i kolegyně, které se také zalíbila. Cena je také super, oficiálně 195 Kč, ale s klasickou 40% slevou vás vyjde na krásných 117 Kč. Pokud sháníte letní aleternativu rtěnky a nechcete jít rovnou do lesků na rty, tak si myslím, že je to to pravé pro vás.

Co používáte v létě na rty vy?

18 komentářů:

  1. Já tenhle typ ''rtěnek'' mám na léto moc ráda :) a ta barvička je krásná :)
    chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Barvička hezká, ale konzistencí by mi nevyhovovala, už takovou jednu mám a nebaví mě.

    OdpovědětVymazat
  3. Barvička je to krásná, ale podobných mám doma plno. Ale za tu fajn cenu asi mrknu po dalších odstínech :)

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  4. Musím teda říct, že barva je velice krásná :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Yves Rocher rtěnky jsou pro mě překvapení, moc mi vyhovovaly ty zlaté z Ladyboxu a na tuhle novinku se mrknu, tyhle odlehčené varianty mám ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klasické YR rtěnky mám taky ráda, ale tohle je opravdu zase něco jiného. Ale určitě vyzkoušej, třeba ti sedne i tahle.

      Vymazat
  6. Barva je krásná, dělá moc pěkné rty :-)

    OdpovědětVymazat
  7. tak já mám tu nejsvětlejší, Litchi, a do půl hodiny je ze rtů pryč :( takže už nějak nemám chuť zkoušet další odstíny, zůstanu věrná Essence

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se ty světlé odstíny právě nepozdávaly už v obchodě. to už je opravdu to samé, jako nějaký lehký balzámek.

      Vymazat
  8. Tak s touto rtěnkou zkušenost nemám, dělá sice krásné rty ale mám spíše ráda rtěnky které se až tolik nelesknou :-) Teď jsem si oblíbila jednu od Miss Sporty, krásná zářivá barva :-)
    www.bokattyna.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. vypadá pěkně, škoda, že tahle barva mi vůbec nejde...

    OdpovědětVymazat
  10. ten odstín je nádhernej a moc ti sluší :).. Cena je opravdu slušná, taky si ji pořídím.. Děkuji za tip..
    modniblog.com

    OdpovědětVymazat
  11. Perfektní barva! Škoda, že v takových odstínech vypadám šíleně :/ :D

    OdpovědětVymazat
  12. Naprosto souhlasím, mám přesně tu samou :) ale vážně krásně voní, a je pravda, že na léto je to skvělý produkt :)
    lakomanie.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat