pátek 25. července 2014

Ideální oční krém Vichy

Oční krém z řady Idéalia od Vichy již od počátku vzbuzoval moji zvědavost. I tak jsem se na něj zprvu dívala trochu nedůvěřivě. Když jsem slyšela něco o korekci kruhů pod očima, bála jsem, že bude zabarvený a klasicky tmavý. Také jsem měla obavu z řady silikonů ve složení, protože zrovna oční krémy jsem dosud používala spíše na přírodnější bázi. Stačilo však jediné vyzkoušení a první obava se vypařila, a po dvou měsících se vypařila i obava druhá. Plus se vyrojilo spoustu pozitiv, které mi tento krém přináší. Dnes vás nebudu napínat a hned v úvodu prozradím, že tento krém mi neuvěřitelně sedl a řadím ho k největším letošním objevům.


Tento oční krém slibuje zatočit se všemi neduhy, které nás pod očima trápí. Čili neutralizuje tmavé kruhy, vyhlazuje oční vrásky, rozjasňuje oční okolí. Za zmínku stojí také speciální aplikátor, pomocí kterého nanesete optimální množství produktu, plus s ním můžete krém rovnou rozetřít. 

Samotné se mi aplikátor líbí a opravdu s ním pohodlně nanesu ideální množství. Krém už však rozmažu poté prsty. Aplikátorem mi to přijde trochu neohrabané a kolikrát jsem si s ním krém omylem dala do oka, a to opravdu není moc příjemné. Každopádně, možná jsem jen nešikovná.


Uvnitř krásné elegantní tuby na vás čeká silikonová kašička naprosto ideální konzistence. Nikam se neroztéká, ale přitom není hutná a roztírá se lehce jedním tahem. Barva je stoprocentně transparentní, takže se hodí pro všechny. Použití je velmi lehké a uživatelsky příjemné. Do kůže se rychle vpije, nezanechává ulepený pocit, necuckuje a skvěle na ní drží veškerý oční makeup.

Čímž se dostávám k jednomu velkému benefitu, který mi tento krém dopřává, a to přesto, že to vůbec nemá v popisu práce. Já jsem byla vždy zvyklá používat oční krém dvakrát denně, s tím, že večer ho dávám i na víčka a ráno jen pod oči. A to hlavně z toho důvodu, že když ráno máznu i víčka, tak na tom pak nedrží stíny. Problém mi zůstával už jen u vnitřních koutků, kam jsem raději ani žádné stíny nenanášela, protože po krému ihned sklouzly dolů. Jenže když jsem oční okolí ráno nenamazala, během pár dnů mi naskákaly drobné vrásky a můj ,,pohled" byl opticky o několik let starší. Stačilo to však pár dní poctivě mazat a vrásky byly pryč. Jenže na tom zase nedržel makeup. Zkrátka a jasně začarovaný kruh. Vůbec jsem to nečekala, ale Vichy tento problém dokázal spolehlivě rozmotat. Na ranní hydrataci mi bohatě stačí a zároveň na něj můžu použít jak korektor, tak stíny a všechno hezky drží. Už jen proto jsem si ho zamilovala a nemám za něj v kosmetickém světě adekvátní náhradu. Tím však zdaleka nekončíme.


Dostáváme se k tomu, jak si vede se slibovanými účinky. I přesto,  že jsem s krémem velmi spokojená, musím vás varovat, že je to typická multifunkční věc, která slibuje mnohé, ale nic nezvládne stoprocentně. Takže ano, kryje kruhy pod očima, ale jen velmi lehce. Ano, umí vyhladit vrásky, ale jen ty nejjemnější. Ano, rozjasní pohled, ale nenahradí klasický rozjasňovač. Ano, hydratuje, ale hydratační krém to není. Co tím vším chci říct? Pokud vás nějaký neduh po očima trápí ve velké míře, tak vám tento krém může problém zmírnit, nikoliv však vyřešit. Máte obrovské kruhy pod očima? Musíte sáhnout ještě i po korektoru. Máte oční okolí hodně vysušené? Chce to pořádný hydratační krém. 

Na druhou stranu, pokud máte jen lehčí kruhy pod očima, spíše mastnou pleť, které stačí lehčí hydratace a oční okolí téměř bez vrásek, je to ideální pomocník, který váš pohled vylepší v jednom jediném kroku. 


Sama krém používám již dva měsíce, pravidelně každé ráno. Na večerní péči mi přijde zbytečný a kombinuji ho tedy s klasickým hydratačním krémem. Výsledek je viditelný okamžitě. Jemné vrásky se zahladí, oční okolí je světlejší, projasněnější a lehce to stáhne modrý podtón, které je pro oční okolí tak typický. 

Po tomto časovém období můžu říct, že jsem nezpozorovala jediný negativní účinek. Žádné ucpané póry či jiné neduhy. Stejně tak je mé oční okolí hydratované naprosto uspokojivě. Co také můžu říct, tak kruhy pod očima se pravidelným používání naprosto minimalizovaly. V prvních týdnech jsem vždy ještě na krém dávala trochu korektoru, aby kruhy zmizely úplně. Sice jsem ho dávala mnohem méně a bylo jednodušší je zakrýt, ale stejně jsem se bez korektoru neobešla. V posledních dnech jsem se však přistihla při tom, že korektor pod očima úplně vynechávám. Prostě není potřeba, krém Vichy mi na korekci bohatě postačí. Je však nutné dodat, že já jsem vždy kruhy pod očima řešila jen okrajově. Vždy jsem je měla jen velmi lehké a nenápadné. Teď je nemám téměř žádné. Takže se určitě nestane zázrak a pokud vás trápí výrazné kruhy, tak vám je krém Vichy asi úplně nevyzmizíkuje, ale třeba je o nějaký tón stáhne, a to se také počítá.


Doufám, že jste se v dnešním dlouhém články neztratily. Mou hlavní myšlenkou bylo to, že mně osobně tento krém sedl na sto procent a vyřešil mi vše, co mě kdy pod očima trápilo. Je to ale hodně dáno tím, že krém ovlivňuje všechny neduhy v takové míře, v jaké mě osobně trápily. Neřešila jsem žádný extrém a krém ani žádný extrém nedokáže, proto jsme si sedly. Jsem si ale vědoma toho, že to tak nebude mít každý. Jak už jsem říkala, krém umí skutečně vše a ještě i něco navíc, co slibuje. Vše ale v decentní míře, která nedokáže zahladit extrémnější výkyvy. A právě s touhle myšlenkou je třeba k němu přistupovat. Pokud také řešíte neduhy pod očima jen okrajově, perfektně vám tento krém sedne. Pokud vás nějaký problém trápí ve zvýšené míře, můžete po krému Vichy sáhnout jako po pomocníkovi, který vám práci s maskováním ulehčí, ale nevyřeší úplně. 

Z mé strany však uslyšíte jedno velké ano. Krém je uživatelsky příjemný, má ideální texturu, dobře se roztírá, rychle se vsákne, má nulovou parfemaci, skvěle na něm drží makeup, hydratuje, rozjasňuje, kryje, zahlazuje vrásky.

 Seženete ho v lékárnách, případně na internetu. Cena za 15 ml se pohybuje někde v rozmezí 450 - 650 Kč, v závislosti na místě nákupu či různých akcích.

Za poskytnutí produktu děkuji PR Vichy.

Zkoušeli jste tento krém? Případně napadá vás nějaký obdobný multifunkční pomocník?

6 komentářů:

  1. Ešte som ho neskúšala ale verím že je super, podla toho čo píšeš...Vichy je dobrá a kvalitná značka :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná recenze :)
    chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. souhlasím s tebou do puntíku, já jsem si ho zamilovala :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna si chci nějaký oční krém pořídit, tak jsem ráda, že je to takový super pomocník :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Nějaký oční krém hledám, ale dávat si na oči směs silikonů, vody, alkoholu a glycerinu..

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tie účinky sú fajn.. Už len na hrabať peniaze :)

    OdpovědětVymazat