pondělí 7. dubna 2014

Znovuzrození lakovacího tagu

Tento tag koloval hojně blogsférou přesně před dvěma lety. Byla to doba, kdy jsem se čtením blogů začínala a tento tag jsem hltala jedním dechem a pořád jsem překlikávala z jednoho blogu na druhý a ,,očumovala" jsem kdo má kolik laků. V té době jsem vlastní blog ještě neměla, tudíž jsem se nemohla zapojit. Někde v hlavě mi ale zůstal a myslím si, že po dvou letech nastal čas ho zase vypustit do světa. Za tu dobu vznikla spousta nových blogů a ty starší za dva roky svoji lakovací výbavu jistě pozměnily, takže je nic nelimituje v tom sepsat tag znovu. 

Základ otázek tedy vychází ze staršího originálu, ale trochu jsem to okořenila nějakými novými otázkami. Plus jsem zrušila pravidlo nominovat další tři blogy. Nominuji jednoduše všechny ty, kteří mají chuť se do psaní tagu pustit.


Kolik laků vlastníš?
Je to přesně 38 kousků včetně celého jednoho univerzálního pomocníka (nadlak/podlak/výživa). I když si ještě doteď pamatuji, že se jedna blogerka styděla za to že má ,,jen" 80 laků, já se za svůj počet rozhodně nestydím. Spíše naopak si myslím, že i tohle číslo je zbytečně vysoké. Asi tak polovinu laků jsem stejně měla jednou/dvakrát a není prostě čas je všechny adekvátně střídat. Zase na druhou stranu musím říct, že ten počet je u mě plus mínus konstantní. Kdybyste mi stejnou otázku položili loni, laků jsem tehdy měla kolem 30. 

Foto všech laků!
Samozřejmě jsem na 4 kousky OPI zapomněla, protože je skladuji zvlášť. Takže na fotce byste měli dojít k číslu 34. 


Která je tvoje nejoblíbenější značka laků na nehty?
To je docela zapeklitá otázka, protože já nemám žádnou top značku, kterou bych vyvyšovala nad ostatní. Kdybych si ale musela přece jen nějakou vybrat, byl by to asi Rimmel. Ty se totiž v mých lakových zásobách udržují od prvopočátku a kdysi dokonce jejich počet převyšoval nad ostatními.


Od které značky máš nejvíce laků?
O tuto příčku se dělí Essence a Maybelline Colorama. V obou případech ze stejného důvodu. Jsou levné a mají největší výběr odstínů. 



Laky, jejichž nákupu lituješ.
Tady mám jasno, jsou to China Glaze. Svými vlastnostmi jsou to nejhorší, co ve své sbírce mám a když se k tomu přidá to, že jsou pomalu i nejdražší, činí to z nich opravdové outsidery. Už jsem je neměla na nehtech opravdu dlouho.


Dostala jsi někdy lak na nehty jako dárek? Pokud ano, který to byl.
Laky jako dárky jsem dříve dostávala hojně od kamarádek i rodiny. Ale když jsem teď prošla moji sbírku, jsou to víceméně čistě mé nákupy, plus co mi bylo věnováno k recenzi. Našla jsem pouze tři kusy, které jsem dostala od mamky a ségry. Ano, ty moc dobře vědí, jaká je má oblíbená barva. :-)


Jaký lak máš právě na nehtech?
Essence Glitz and Glam. Pořád se ho nemůžu nabažit. Je originální, hodí se téměř ke všemu a drží.


Pokud bys mohla vytvořit limitovanou kolekci laků, jaká by byla?
Laky by měly huňatý rovně střižený štěteček, lakovaly by se krásně jedním tahem, kryly by v jedné vrstvě, suché by byly do minutky a na nehtech držely týden. :-)

Jaký lak je tvůj nejoblíbenější?
I tady mám jasno - Dermacol Glamour Sparkling 201. Bohužel to byla předloňská limitka, ale ještě se dá občas na internetu sehnat. Už v jeho recenzi jsem ho označila za nejlepší lak na světě a i takhle zpětně s tím stále souhlasím. Lakuji ho jednoznačně nejčastěji a je prostě úžasný. Skvěle se lakuje, rychle schne, vydrží cca 3 dny, je nádherný a univerzální. Chudák lahvička už je tedy pěkně ošoupaná a i laku samotného, na mé poměry, chybí už dost. Docela věřím tomu, že se mu jednou podívám na dno, což je u mě věc nevídaná.


Který lak je v tvé sbírce nejnovější?
Jsou to tito krasavci od OPI. I když drahým laků neholduji, měla jsem chuť tyto slavné kousky vyzkoušet. Nakonec jsem na ebay koupila sadu miniatur, která vyšla na slušné peníze. Zatím jsem zkoušela jen růžový a fialový. Lakují se a schnou pohádkově, zde tu oblibu chápu, ale vydrží mi tak dva dny, což mě dost zklamalo. Ale ještě není zkoušení konec, tak uvidíme. Samostatná recenze časem určitě bude.


Jak už jsem psala na začátku, pro další šíření tagu nominuji úplně všechny, kteří mají chuť tag udělat a já se budu těšit, až si zase prohlédnu sbírky jiných. 

Zatím mi určitě napište, kolik laků doma máte vy a jaký počet považujete za optimální.

19 komentářů:

  1. Předpokládám, že mám zhruba podobný počet, a to jsem jich nedávno ještě několik vyhodila, protože se nedaly lakovat. Osobně si myslím, že by mi v klidu postačila sbírka do 10 kusů. Nestíhám to střídat a spousta laků se pak zkazí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Kdysi jsem laky skladovala v malé taštičce, kam se vešlo maximálně 12 kousků. Někdy bych se na takový počet chtěla vrátit.

      Vymazat
  2. ahoj, ja som podobny TAG robila nedavno http://thebeautycouloir.blogspot.sk/2014/03/nail-polish-tag.html odvtedy jeden lak pribudol, takze som na cisle 36... je to dost, ale najhorsie je, ze sa mi stale pacia nejake nove, takze to asi nie je konecne cislo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych taky pořád kupovala další a další. Přitom bych je potom jednou nalakovala a schovala. díky za odkaz, podívám se.

      Vymazat
  3. laků mám 9 a i tak mi toho přijde strašně moc a než jsem začala sledovat blogy měla jsem jen jeden.Nejraději mám jemné pudrové odrtíny.

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám tak kolem 30 laků a jak říká El, myslím, že bych si vystačila s 10 kousky, stejně všechny nelakuji.

    OdpovědětVymazat
  5. Optimální číslo je takové, jaké člověku vyhovuje a s jakým je spokojený. Někomu stačí dva barevné kousky, někomu jsou dvě stovky málo :) Já jich mám něco ke 130 a to je dost a myslím, že už vlastním všechny barvy, jaké jsem chtěla. Je štěstí, že laky jsou malé a dobře se skladují :)

    OdpovědětVymazat
  6. mám jich asi stejný počet a skladuju je ve stejné krabičce :) Rimmel mám asi nejradši, vyhovuje mi jejich kartáček, naopak Maybelline mi přijdou hrozné, hůř se mi nikdy nic nelakovalo. a mám spoustů takových těch efektových, ale ve finále je stejně nelakuju, protože se mi je pak nechce moc sundávat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta krabička je na to ideální a je to takový můj limit. Nemůžu mít více laků, než se do krabičky vejde. Blbé je, že je v ní ale pořád místo. :-D
      Zrovna dneska jsem sundávala ten třpytivý Essence a taky jsem slušně nadávala. Ale stejně si nedám říct a zase ho brzy nalakuji.

      Vymazat
  7. já mám asi 70 ks a fakt se je snažím střídat :)

    OdpovědětVymazat
  8. Máš krásnou sbírku laků na nehty :) OPI nebo China Glaze bych chtěla moc vyzkoušet, nebo taky Essie. Nedávno jsem na svůj blog dělala taky znovu jakoby obnovený tag o lacích na nehty ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu. Essie bych taky jednou ráda vyzkoušela.

      Vymazat
  9. No já se taky pohybuji kolem tech 30 laků :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. uuuaaaa jakto, že mi tento TAG unikl? brzy ho asi také sepíšu :) laků mám asi 150 možná víc, možná míň (raději to nepočítám) a už se snažím další moc nekupovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se na tvé provedení tagu těším. 150 kousků, to bude pěkná podívaná.

      Vymazat
  11. moje sbírka čítá okolo 50 laků. :) a mám chut kupovat další. Někdo sbírá porcelánový slony, já laky. Lakuji si nehty každý druhý den (možná protože mám blog) ale používám dá se říct všechny :)
    lakomanie.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Nechala jsem se Tebou inspirovat a také jsem tento tag sepsala. Jestli budeš mít čas a chuť, můžeš se podívat :)
    http://kiss-beauty.blogspot.cz/2014/04/lakovaci-tag.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že jsem tě inspirovala. hned si jdu počíst. díky za odkaz :-)

      Vymazat