neděle 6. dubna 2014

Pudr na objem? Ano!

Po této ,,divné" lahvičce jsem toužila docela dlouho, jen mi to pořád přišlo jako hrozná blbost a nemohla jsem se odhodlat ke koupi. Naštěstí byla zvědavost silnější, a tak vám dnes můžu představit pudr na vlasy, který vám během pár sekund vytvoří ,,objemnější" účes.

Pudr je od značky L'oréal Professionnel, kterou zakoupíte primárně v kadeřnických salonech. Ale dostupnější a levnější alternativou je poohlédnout se na internetu. 

Tato kouzelná lahvička slibuje dodání maximálního objemu od kořínků, matný vzhled vlasů, zamezení maštění vlasů a velmi přirozeně nadýchaný účes.


Konzistenčně je to skutečně obyčejný pudr, který ale docela dost lepí. V čemž tedy zřejmě tkví jeho kouzlo, že ,,odlepí" vlasy od sebe a opticky to tak udělá objem. Použití je velmi jednoduché. Vždy jsem si trochu vysypala na konečky prstů a následně aplikovala do vlasů. Není proto třeba nic speciálního, bohatě postačí pár nedbalých tahů. Doslova jako když si chcete vlasy trochu ,,rozcuchat". Já jsem pudrem nikdy moc nešetřila a aplikovala jsem ho vždy opravdu hodně. I když si zpětně myslím, že to bylo trochu zbytečné. Ale prostě se mi líbilo, jak mám pořád víc a víc vlasů. :-)


Úplně nejvíc se mi to osvědčilo pro ,,nedbalý" účes. Aneb já když si nechám volně uschnout vlasy, tak se mi tam objeví tu a tam nějaká vlnka. Pudr má i lehce tužící účinky a právě díky němu šly vlny hezky ,,nalámat" a hlavně držely celý den. Zkoušela jsem to aplikovat i do vyžehlených vlasů, ale tam už se mi ten efekt tolik nelíbil. Přece jen narovanané vlasy chci mít co nejuhlazenější a díky pudru jsem to vždy akorát rozhrabala. Ale objem to přidalo samozřejmě i tady. 


Na začátku jsem se hodně bála toho, že bílý pudr půjde v mých tmavých vlasech vidět. Obavy však byly naprosto zbytečné. Je skutečně neviditelný a dokonce nemůžu potvrdit ani slibovaný zmatňující účinek. Já mám vlasy obecně hodně lesklé, takže to asi pudr nedokázal tolik stáhnout, rozhodně jsme neměla pocit, že by to nějak ubralo na barvě či lesku. 


Výtku bych měla jen jednu. Když to s ním budete přehánět jako já. Čili sypat si ho do hlavy hodně a ještě po každém mytí, tak to časem vysuší pokožku hlavy, která může začít svědit. Což se mi tedy asi po měsíci používání skutečně stalo. Ale vinu házím především na sebe. Ono když to obecně s čímkoliv budete přehánět, tak se to spíše obrátí proti vám. Jednou je to prostě pudr, a ten má za úkol stahovat mastnotu, takže se to při vyšších dávkách projeví i na pokožce. Podle mě ale postačí chovat se k tomu rozumně. Já jej nyní odkládám a budu ho používat jen občas, když bude chuť na ,,lepší" účes. 

Mám pro vás i menší fotodokumentaci, i když to není tak, že bych na první fotce byla před použitím pudru, pak jej stačilo nasypat a vznikne to, co vidíte vedle. Fotky jsou foceny v rozmezí několika dní a původně ani nebyly zamýšleny pro tento článek. První snímek jsem pořizovala za účelem paletky Barry M. Takže se ještě zpětně můžete ohlédnout a v kontextu celého obličeje se přesvědčit o tom, že jsou ty barvy fakt vyblité. Druhou fotku jsem dělala víceméně do archivu, protože jen s očima jsem se malovala snad půl hodiny, tak jsem si to chtěla schovat, kdyby se to někdy hodilo. A nakonec jsem byla ráda, že tu fotku mám a můžu ji tady použít.

Na první fotce je tedy má zplihlá klasika druhý den po umytí. Na druhé fotce jsou čerstvě umyté vlasy, které jsem nechala volně proschnout. Vlny se částečně udělaly samy, částečně jim pomohl právě výše zmíněný pudr. A větší objem je zde také patrný.


Celkově jsem z pudru hodně nadšená. Během chvilky s ním dokáži docílit lepšího účesu. Skutečně dodá na objemu, lehce vlasy natuží. Tento efekt vydrží bez problému celý den. Ve vlasech nejde vidět, akorát jsou na dotek trochu lepivější, ale nic tragického. Při velmi častém používání ale může vysušit pokožku hlavy, takže na to si chce dát pozor. 

Vyzkoušela jsem už hodně vlasových přípravků, které slibovaly objem, ale s tímto pudrem jsem dosáhla jednoznačně nejlepších výsledků. 

Kupovala jsem ho na parfums.cz za 143 Kč. A zatím mám v plánu pořídit si časem další balení, takže ho určitě doporučuji i vám.

Slyšeli jste už o podobném pudru? Máte nějaký vyzkoušený?

15 komentářů:

  1. skvělý výsledek! podobný pudr jsem viděla u Chloe na youtube, nevím tedy, co to bylo za značku a moc se mi ten efekt objemu vlasů líbil! určitě vyzkouším!! díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  2. To vypada fakt dobre! Ja pouzivam Dove dry shampoo a nebo L'Oreal texturizing spray, oboji funguje skvele. x

    Tereza // Cityscape Bliss: No7 Cream blush stick in Rose blossom

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Dove jsem si teď koupila, ještě jsem ho nestihla vyzkoušet, ale to mě těší, že má podobné účinky jako tento pudr.

      Vymazat
  3. Tak ten výsledek je skvělý :)) A zdá se mi, že i za tu cenu je to super!! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Měla jsem kdysi podobný výrobek myslím od Schwarzkopf Got2Be, ale účinek jsem moc neviděla. Dodnes mi ta lahvička někde leží. Když chci objem, tak tupíruji. Ale pokud slouží i na fixaci a dodání textury, tak to nemusí být špatné.

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tupírování je na objem také super, ale to mám vždy výčitky svědomí, že vlasům ubližuji. Respektive není to u mě na nějaké časté aplikování. Tím spíš, že to pořádně sama neumím a potřebuji někoho, kdo mi to udělá.

      Vymazat
  5. strašne by sa ti hodili dlhé vlásky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dlouhé vlasy jsou můj sen, ale bohužel na to bych potřebovala ty vlasy hustější, s mojí aktuální kvalitou by dlouhé vlasy nevypadaly dobře.

      Vymazat
  6. U tebe to vypadá opravdu krásně, ale zajímalo by mě, co by to udělalo na vlasech dlouhých.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ono tam jde především udělat objem u kořínků, takže by to mělo fungovat v tomhle ohledu stejně, ale jelikož už opravdu nevím, co to dlouhé vlasy jsou, nedokáži to adekvátně posoudit.

      Vymazat
  7. Podobný pudr jsem měla od Taftu a byl celkem dobrý :) Akorát pro mě je to zbytečnost s mými obejmnými vlasy :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  9. tak toto ma ozaj zaujalo :) Odkedy viac sportujem, musim si vlasy myt tak raz za tri dni, inak vyzeram jak zmok. Dik za tip! :)

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  10. já mám vlasy sice "krásně dlouhé" ale splihlé a jemné, takže mě tohle neskutečně nalákalo :D ten objem je opravdu patrný, píšu si do wishlistu :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ahojky, taky mám problém s objemem, i když naštěstí ne pořád :) Přijde mi, že docela pomáhá zkrátit vlasy třeba na mikádo, ale na to bych asi úplně neměla odvahu. Protože dávám přednost spíš přírodní kosmetice, používám šampon s veganským složením a přírodními ingrediencemi a musím říct, že docela zabírá :)

    OdpovědětVymazat