čtvrtek 24. dubna 2014

Lak na nehty Max Factor

Miniaturní laky od Max Factor jsou loňskou jarní novinkou. Do drogerií je také od té doby chodím obhlížet. Pro malé lahvičky já mám slabost. Akorát jsem si nejdříve říkala, že žádný nový lak nepotřebuji, poté jsem několik měsíců vůbec nelakovala a laky nekupovala a v poslední době jsem se naopak zbláznila a potřebuji každý lak, který kolem mě jen projde. Mimochodem tento měsíc už jsem koupila další 4, a to duben ještě zdaleka nekončí. Nicméně, dnes se vrátíme k Max Factor, který už mám doma několik týdnů. 


Nad výběrem odstínu jsem dlouho nepřemýšlela. Fialovou já miluji a takhle temnou ještě nemám. Odstín 45 Fantasy Fire byl tedy jasná volba. Je to tmavě fialová s výrazným zlatým shimmerem. Zvláště na sluníčku nebo i pod umělým světlem to jde nádherně vidět.


Lak má 5 ml, což mně osobně vyhovuje. Poněkud hůře už je řešen štěteček. Ten sám o sobě je tak akorát, není moc tlustý, ale ani zbytečně řídký. Je však velmi velmi krátký. Za prvé se to špatně drží a za druhé to nedosáhne na dno lahvičky, takže stačí pár lakování a bude to peklo, dolovat ten lak ze dna. Je to trošku nedomyšlené. 

Ono obecně celé první lakování bylo dost překvapivé. Říkala jsem snad něco o temné fialové? Tak na to můžete zapomenout. Minimálně při prvních pár vrstvách. Je poměrně dost průhledný a jedna vrstva je nic, druhá je lepší, ale stále máte na nehtech průhledný lak. Třetí vrstvu jsem dávala už zoufale velmi silnou, abych to nemusela přejíždět po čtvrté. Tento výsledek vidíte i níže na fotkách. Barva je i tak stále výrazně světlejší než se zdá v lahvičce a tu čtvrtou, pátou, šestou...vrstvu by to s klidem sneslo. 

Jenže jestli něco nenávidím, tak je to právě tohle vrstvení. Vždy dávám striktně dvě. Protože tři už hrozně dlouho schnou a také to vytváří na nehtech poměrně silnou a nevzhlednou vrstvu. Stejný problém nastal i zde. Zasychalo to sto let. První půl hodinu jsem seděla s rukama ve vzduchu. Pak už se to zdálo dobré, ale bohužel jen na povrchu, ještě celé odpoledne se mi do toho úspěšně dařilo dělat rýhy. 

Aby toho nebylo málo, dříve než to bylo stoprocentně suché, tak už se začaly šoupat špičky. Po dvou dnech šel dolů, protože už byl sloupaný docela citelně. Nemluvě o těch rýpancích, co jsem si tam nadělala při schnutí. 



Zkrátka a jasně, s tímto lakem je vše špatně. Blbě se lakuje, musí se ho dát hodně vrstev, dlouho schne a vůbec nic nevydrží. Snad jen barva je skutečně úchvatná. Neobvyklá a moc hezká. A jen díky tomu si lak ve své sbírce ponechám, i když tedy jen na zvláštní příležitosti.

Laky jsou teď v DM dlouhodobě zlevněny na 90 Kč, jinak stojí zhruba 100 - 120 Kč. Takže to není zrovna levná sranda a vzhledem k výkonům je za sebe nemůžu doporučit. Minimálně ne tento odstín.

Máte doma nějaké mini laky od Max Factor? Také vás zlobí nebo jste měli větší štěstí?

14 komentářů:

  1. To je škoda, barva je nádherná :/

    OdpovědětVymazat
  2. Ta barva vypadá sakra luxusně!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ta barva je teda velice úžasná! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. V lahvičce se mi moc líbil, ale na nehtech už tolik ne.

    OdpovědětVymazat
  5. Já ho dávám spíš jako efektový nadlak na tmavé laky, to vypadá suprově, ale sám o sobě nic moc. Taky jsem čekala plný krytí a nakonec tohle :/

    OdpovědětVymazat
  6. Na nehtech se mi líbí víc než v lahvičce :)
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Barva vypadá v lahvičce fakt krásně! :) Škoda, že moc nekryje... to bych se na ně i koukla i přes tu cenu a velikost :D

    OdpovědětVymazat
  8. SAKRA !

    Nad tímhle lakem (a odstínem) už ochám už minimálně ten rok ... takovej pidi ohňostroj v lahvičce.

    Bohužel cena vzhledem k objemu mě stále nutí nevytahovat peněženku kdykoliv ho vidím.

    A že to je hodně velkej problém ... nikdy jsem po žádném laku netoužila jako po tomhle.


    SNAD JEDNOU ... :D

    OdpovědětVymazat
  9. jéé to je škoda, taková krásná barvička to je :)

    OdpovědětVymazat
  10. tak já jsem sto let za opicema, tyhle mini laky jsem ještě neviděla! škoda ale té barvy, na nehtech se mi moc nelíbí :(

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám tento MF minilak ve zlatém odstínu - nejdřív jsem taky nanášela aspoň ve třech vrstvách, ale pak jsem zjistila, že stačí před použitím protřepat a pak v pohodě stačí vrstvy dvě a mám pěkně sytou barvu :-) Holt ty třpytky se tam asi nějak seskupí, když lak stojí dýl na poličce... Snad to pomůže ;-) Eliška

    OdpovědětVymazat