pondělí 21. dubna 2014

Kosmetická inventura

Slibované počítání je tady a musím tedy říct, že mi to zabralo více času než jsem původně předpokládala. Procházela jsem byt dvakrát a poctivě počítala. Jednou čistě jen pro počet a podruhé již se zápisníčkem a dávala jsem dohromady, kolik čeho je. Kupodivu jsem dvakrát došla ke stejnému číslu, takže by to mělo být v pořádku.


Kolik toho nakonec bylo? Nemůžu se zbavit pocitu, že docela málo. I když by se určitě našlo mnoho těch, co by oponovali. :-) Ale i vy jste mě v tipovací soutěži docela přecenily. Před spuštěním tipování jsem to měla spočítáno jen tak zhruba a nápovědu 100 - 400 jsem určila tak, abych měla mantinely z obou stran plus mínus stejně. Má věta, že správný výsledek je někde uprostřed, tedy skýtala i skrytou nápovědu navíc. Většina z vás však střílela hodně přes 300 kusů, což je číslo, kam se určitě časem dostanu, protože sbírka se neustále rozrůstá, nicméně k datu, které jsme určili, čili k 18.4. 2014, to bylo přesně 227 kusů kosmetiky.


Na fotkách je stále jedna a tatáž hromádka, akorát jsem ji vzala z mnoha stran, ať se můžete porozhlédnout. Když se to dá takhle do kupy, opravdu to není tak strašné a myslím, že to ve zdraví převezu do nového domova. Při focení už jsem však byla roztržitější než u počítání, takže jsem tam zapomněla vysypat jednu krabici. Chybí tedy cca 20 kousků dekorativky. Ale jsou to malé věci, efekt by to fotce tolik nepřidalo. 



Co všechno se na hromadě ukrývá? 13 rtěnek, 15 lesků, 11 balzámů, 2 antibakteriální gely, 6 krémů na ruce, 5 řasenek, 1 oční krém, 4 tužky na oči, 4 linky různých konzistencí, 2 báze pod oční stíny, 3 korektory, 2 rozjasňovače, 1 krém na nohy, 5 parfémů, 1 suchý šampón, 1 odličovačí mléko, 2 tonika, 3 odličovače očí, 8 pleťových krémů, 5 makeupů, 5 různých přípravků na vlasy, 2 fixátory makeupu, 3 tělové spreje, 6 antiperspirantů, 8 tvářenek, 6 pudrů, 9 paletek očních stínů, 6 mono stínů, 37 laků na nehty, 1 odlakovač, 2 odličovací gely, 4 sprchové gely, 7 tělových mlék, 6 šampónů, 3 masky na obličej, 2 gely na holení, 1 micelárka, 2 laky na vlasy, 2 tekutá mýdla, 2 kondicionéry, 2 masky na vlasy, 1 opalovací krém, 2 ústní vody, 2 tuhá mýdla,1 pastu na zuby a 10 dalších věcí. 


Soutěže se zúčastnilo téměř 100 z vás, ale správný výsledek netipl nikdo. Rozhodla jsem se tedy vybrat z těch, které kroužily nejblíže a vypsala jsem si ty, které tipovaly v rozmezí 217 - 237. Na lístečku skončilo 8 jmen. A los padl na Em, která tipovala 225 a byla tak zároveň svým tipem absolutně nejblíž, takže jí výhra patří zaslouženě. Má to pojištěno losem a správností tipu. Vítězce gratuluji a jelikož na sebe nechala email, může se těšit na zprávu.



Já už jsem své karty vyložila, takže teď jste na řadě vy a řekněte mi, kolik kosmetických pokladů doma ukrýváte vy. A přeji vám samozřejmě hezké Velikonoce.

46 komentářů:

  1. No já bych řekla, že toho mám určitě méně, ale tak... těžko říct.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, to je pecka :D ! Máš toho dost. Chci se zeptat, počítala jsi i kosmetiku kterou právě používáš, jako sprcháče, šampon a tak ? :)) Přemýšlím že bych něco podobného udělala taky, docela by mě zajímalo jaké by bylo výsledné číslo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, počítala jsem úplně všechno, včetně právě rozpotřebovaných věcí a také vzorků, které byly v tubičkách. pytlíčkové vzorky už jsem nebrala. vycházela jsem z toho, co všechno normálně dávám do měsíční statistiky.

      Vymazat
    2. Tak to je paráda, možná to taky udělám, fakt by mě zajímal výsledek, tím spíš že teď se chci zaměřit spíš na oblečení než na kosmetiku :) už nechci syslit, ale ještě nevim jestli se mi to potom bude chtít uklízet :D !

      Vymazat
    3. Je to docela zajímavé zjistit reálné číslo. kdybych si předtím namátkou tipla, tak také hodím vyšší číslo. a ten úklid potom tedy stojí za to, na to pozor :-D ale aspoň si v tom člověk udělá pořádek.

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. To je pravda, aspoň si to člověk pořádně uklidí :D !
      Jsi mě tak navnadila že se na to asi fakt vrhnu až bude čas :) pokud to nebude vadit :)

      Vymazat
    6. Vůbec ne, jsem ráda a právě se kochám tvými fotkami na tvém blogu. :-)

      Vymazat
  3. Moc hezká sbírka :-D Já se obávám, že toho mám tak jednou tolik :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě jedině těší, aspoň vím, že mám stále rezervy. :-)

      Vymazat
  4. ty si moc skromná :-) Em blahoželám

    OdpovědětVymazat
  5. Wáu, to je sbírka :D Myslím, že já bych se k moc velkému číslu nedopočítala, ale zkusím to spočítat :) Gratuluju vítězce ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Když by se za každý tvůj počet dopsala nula, přibližně bychom došly k tomu, kolik toho mám já :-D Ale i moje stěhování se blíží, takže budu redukovat a zkusím něco nabídnout v blogsale. Začnu laky, kterých tam bude skoro 200...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní jako zajímavé počty, ale tvé každoměsíční fotky nákupů to jen potvrzují. Taky bych to ráda někdy viděla na jedné hromádce. :-)

      Vymazat
  7. Máš krásnou sbírku. Já jsem se rozhodla si dát teď nákupní stopku, co se týče kosmetiky. Zatím se mi to úspěšně daří. Mám velký seznam přání, který ještě proberu, co nutně potřebuji a co ne a na začátku léta se chystám na velké kosmetické nakupování za odměnu. Zatím si dělám radost každým spotřebovaným kouskem.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to jo:-) A já se snažím, aby mi pečující kosmetika vlezla do jedné poličky regálku a ta dekorativní do jednoho kufříku:-)

    OdpovědětVymazat
  9. To je supr :) To doma asi taky udělám, zajímalo by mě číslo :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mi nepříjde, že toho máš moc :-) já mám teda určitě mnohem větší sbírku - zkusím někdy spočítat. Ty máš ale dost tělovky a vlasovky, což já nemám. Řekla bych, že nejvíc zástupců mám z řad laků na nehty a samozřejmě dekorativku.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to u všech vypadá, že laky na nehty vítězí. Těch je prostě potřeba nejvíc. :-D Já jsem spíše na tu tělovou kosmetiku, protože ta se hodně točí a můžu si dovolit ji kupovat častěji. spotřeba dekorativky je na dlouhé lokty, tak se snažím v nákupech mírnit, i když se mi to pravda zase tolik nedaří.

      Vymazat
  11. tak to je průšvih. mít víc kosmetiky než beauty bloggerka.. měla bych se jít asi léčit :D

    OdpovědětVymazat
  12. Mas moj obdiv, ked si predstavim, ze mam kozmetiku takmer v kazdej miestnosti v byte (okrem kuchyne a chodby), tak uz len znosit to na jedno miesto je vykon... velmi inspirativny clanok, ale nejako mi chyba odhodlanie tie moje zasoby spocitat. Akurat viem, ze mam 36 lakov na nechty, lebo som o nich robila TAG :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla to celkem časově náročná akce, ale přece jen přehrabování kosmetiky mě baví, tak jsem pro to měla aspoň záminku. :-)

      Vymazat
  13. Takhle všechno na hromadě to vypadá až děsivě :D No, já to počítat snad ani nechci, vždyť jen laků mám okolo 270. Takže celkově by to mohlo být tak cca 400 kusů. O gosh, to je skoro půl tisíce :D

    OdpovědětVymazat
  14. Jee tak to jsem měla štěstí, těším se na e-mail! :-) A mimochodem, vážně hezká sbírka, měla bych přepočítat i tu moji :D

    OdpovědětVymazat
  15. Tak to měla štěstí :))) Nádherná sbírka! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Čekala bych víc :-) Až budu mít čas, zkusím udělat podobnou statistiku, moc me to zajímá :-) Díky za nápad! :-)

    OdpovědětVymazat
  17. na té hromadě to vypadá děsivě :D já toho mám asi tak nějak podobně, ale radši to nebudu počítat, nebo by mě kleplo. a nebo možná jo, aspoň udělám inventuru a něco vyhážu. ale teď už fakt ani žádnou novou kosmetiku moc nechci, protože to absolutně nestíhám spotřebovávat :D

    OdpovědětVymazat
  18. Tedy, velmi slušná sbírka. :D Myslím, že si dost lidí (včetně mě) inspirovala k tomu, aby si "to své" doma taky přepočítali. :))

    OdpovědětVymazat
  19. Wow, ta hromada je přímo ohromná :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/04/my-fragrance-collection.html

    OdpovědětVymazat
  20. Hromada veliká, číslo se mi až tak děsivé nezdá. Svoje raději počítat asi nebudu... :D

    OdpovědětVymazat
  21. Tak jsem šla spočítat ze zvědavosti své poklady a asi jsem to neměla dělat :D...98 laků na nehty, 11 tělových sprejů, 14 tělových krémů, 6 pleťových krémů, 3 laky na vlasy, 10 deo/antiperspirantů, 2 suché šampony, 24 tužek na oči, 3 linky na oči, 12 řasenek, 66 mono stínů, 2 odlakovače, 3 spreje na nohy, 79! balzámů na rty, 1 fixační sprej na makeup, 10 různých odličovacích přípravků, 17 lesků na rty, 46 palet stínů, 6 bází pod oční stíny, 3 sety na úpravu obočí, 8 třpytivých tělových krémů/olejů, 4 desinfekce na ruce, 3 lip scruby, 8 bází pod makeup, 15 vůní + milion vzorků ve skleněných ampulkách, 14 makeupů (včetně malých zkušebních tubiček), 36 rtěnek, 2 tužky na rty, 15 tvářenek, 11 pudrů (barevné i fixační), 5 korektorů, 9 rozjasňovačů a 5 bronzerů...fůha :D celkem 586 kusů, páni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Perfektní! Je hezké nahlédnout i k někomu jinému. A zvlášť ta hromada balzámů může vypadat skvěle. :-)

      Vymazat
    2. K. Petrova: Jupiiiiiii :) Konecne ma niekto viac balzamov na pery ako ja ;)
      A musim sa priznat, ze nevlastnim ani jeden lak na nechty.

      Vymazat
    3. Jednu dobu jsem byla fakt velký balzámový fanatik, teď už je pomalu nekupuju a spotřebovávám, co mám nasysleno :D

      Vymazat
  22. wau tak to som bola blízko, keď som tipla 220ks :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, byla jsi blízko a patřila jsi do vybrané TOP 8.

      Vymazat
  23. Na blogerku a milovnici kosmetiky se mi to zdá malinko:-) U mě by asi jen dekorativky bylo něco přes 300, vzhledem k počtu šuplíků a pak mám hodně laků na nehty. Zbytek by se navýšil už jen proto, že mám 3 "domovy" a nepřevážím krom Clarisonicu vůbec nic, vše mám 3x. když jsem to kdysi počítala, v roce 2012, kdy jsem zdaleka neměla takové zásoby, dostala jsem se někam k osmi stům *stydlín*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi to přijde, že jsem na blogerku ostuda. :-) Ale já jsem hrozná, co se hlídání data spotřeby týče a nesnesu doma staré věci, stejně tak věci, co moc nepoužívám, tak hned vyhazuji/rozdávám, takže se to u mě docela točí a mám to přetříděné.

      Vymazat
  24. Teda. Jsi odvážná jít takhle s kůží na trh. Chvíli jsem si pohrávala s myšlenkou to taky zkusit, ale radši to nechci vědět. :D

    OdpovědětVymazat
  25. Páni, jako takhle vyložené to vypadá moc hezky! :D Já to ale udělat nemůžu :( Když si vezmu, že jen laků na nehty mám skoro stovku, tak to bych se asi nedopočítala... :D :D

    OdpovědětVymazat
  26. Super článok. Ja odhadujem, že mám cca 50 ks kozmetiky. Takže oproti tebe nič, ale zase keď som videla čo dokážu niektoré blogerky nazbierať kozmetiky až som nechápala. Je pekné mať záľubu, ale kozmetika je vec čo sa kazí, takže nechápem niektoré tie ooooooooooooobrovské zásoby. Tvoja zbierka mi príde taká akurát. Kľudne ešte môžeš nakupovať. Nie je to prehnané, ale na normálne pomeri je to dosť.
    Tento článok by sa mi páčil ako TAG rada by som si ho prečítala aj u iných blogeriek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ráda slyším, že mám povolení dál nakupovat. :-) A je pravda, že co mě hodně brzdí, tak data spotřeby. ty já si hlídám a i když jsou tisícové sbírky úžasné, tak co s tím, když se většina zkazí.

      Vymazat
  27. tak já teď nevím, jestli to mám počítat nebo ne :D aby to semnou pak náhodou nekleplo :D

    OdpovědětVymazat
  28. Ty jo, takhle to ani nevypadá na takové číslo....docela se bojím začít počítat. :-D
    Myslím, že z tvé sbírky to je všechno spotřebovatelné a jde to bez výčitek :-) přesně o ten stav se též snažím.

    OdpovědětVymazat
  29. Moc děkuji za vaše komentáře, počty i připomínky. Článek trhl rekord ve sledovanosti i komentování. Mám radost, že práce s počítáním a uklízením nebyla zbytečná a potěšila vás.

    OdpovědětVymazat
  30. plně chápu, že potřebuješ 6 pudrů, 7 tělových mlék a 8 pleťových krémů :D

    OdpovědětVymazat