úterý 18. února 2014

Překvapení roku: CC krém Essence

Vím, že je teprve únor a ještě nás během následujících měsíců může překvapit ledacos, ale myslím si, že první ,,bomba" už je na světě. Aneb kdo z vás by si před pár týdny tipnul, že Essence vyrobí použitelný makeup? Já rozhodně ne. I když mám tuto značku ráda, tak zrovna makeupy nebo poslední BB krémy jsem považovala spíše za dětské hračky, které jsou ve špatných odstínech, navíc dělající na obličeji nevzhlednou masku. Se stejnými pocity jsem přistupovala i k nejnovějšímu CC krému a nestačila jsem se divit. I zázraky se totiž občas dějí.



CC krém je součástí jarních novinek. Mám jich na zkoušení samozřejmě více, ale tento kousek si podle mě zaslouží samostatnou recenzi. O ostatních věcech tedy budu mluvit až zase jindy. 

Jak už tomu u těchto druhů výrobků bývá, slibují všechno možné i nemožné. Lehká formule zaručuje přirozený vzhled, zároveň však sjednocení a korekci všech nedokonalostí. K tomu všemu SPF 30, takže se bude skvěle hodit v letních měsících. 

Prodává se v jednom jediném odstínu, a to 10 Natural. Odstín je samozřejmě jako vždy kamenem úrazu, ale není to v tomto případě zase až tak tragické. Sama s ním sice trochu bojuji, ale vlastnosti CC krému mě natolik nadchly, že každé ráno poctivě maskuji, že mi barevně úplně tak nesedí. :-D 

CC krém má šedo - růžový podtón a spíše světlejší ( i když ne úplně světlý) odstín. Řekněme, že je to o kapku tmavší asijský BB krém. Ty mají dost podobný podtón, ale bývají světlejší. CC krém tedy sedne spíše světlejší typům (ale ne ortodoxním bledulím) s růžovým podtónem pleti. CC krém se ale částečně dokáže pleti přizpůsobit, takže s ním jde kouzlit a jak říkám, zvládám ho i já, spíše bledule a ještě se žlutým podtónem. 


A teď k tomu, co mě na CC krému nadchlo. Já jsem ho zkoušela spíše jen ze zvědavosti. Zaujala mě jeho vcelku použitelná barva, a tak jsem chtěla vědět, jak  to bude vypadat na obličeji. A nestačila jsem se divit. 

CC krém je trochu hutnější a rozhodně se mi lépe roztírá štětcem, pod prsty trochu drhne. Nádherně se pleti přizpůsobuje, vypadá přirozeně, nezalézá do vrásek, nezvýrazňuje šupinky. Řekla bych, že tam bude i kapka hydratace, i když samozřejmě, krém pod něj nevynechávám. K tomu všemu navíc velice obstojně kryje. Já osobně jsme zvyklá spíše na lehčí a méně krycí věci, takže pro mě je to super krytí, co zvládne úplně všechno. Jelikož jsem však účinku CC krému nemohla uvěřit, zkoušela jsem ho i na několika kamarádkách. A právě jedna z nich, která je naopak zvyklá na velmi hutné makeupy, co kryjí všechno až vytváří lehčí masku, tak ta CC krém Essence označila za velmi lehký makeup. Takže jde i o to, na co jste zvyklé a jaké máte požadavky. Myslím si ale, že obecným označením ,,střední krytí" určitě nic nezkazím. Pleť je dokonale sjednocena, menší pupínky, červená místa a podobně jsou skryta. Výraznější nedokonalosti by asi snesly i korektor, já osobně ho však již nanáším jen na kruhy pod očima. 


Všechno to vypadalo až moc podezřele dokonalé. Říkala jsem si, že někde musí být nějaký háček a vsázela jsem právě na (ne)výdrž. Jenže, i tady se konalo překvapení. Několikrát jsem ho testovala na dvanáctihodinové směně v práci a obstál. Samozřejmě jsem ho párkrát během dne přepudrovala, ale večer jsem měla sakra co odličovat. Bylo toho mnohem více, než jak jsem zvyklá u mých jiných BB/makeupů. Troufám si říct, že večer bylo na obličeji téměř vše, co jsem ráno nanesla. Akorát na bradě (kterou otírám o kabát) a na nose (když jsem hodně smrkala) se CC krém otřel, ale ne v nějakém výrazném množství. 

CC krém jsem si tedy bezmezně zamilovala. Spojuje pro mě dvě věci, o kterých jsem si myslela, že nikdy nepůjdou dohromady, a to je přirozenost a krytí. Já jsem na pocit masky natolik háklivá, že raději nosím nekrycí velmi lehké makeupy, než aby si někdo všiml, že mám na pleti nános makeupu. Tady mi tahle starost odpadá. CC krém Essence se na pleti chová dokonale. Je přirozený, nezalézá do vrásek, nezvýrazňuje šupinky, velice slušně kryje. Na pleti během dne neoxiduje a drží jako přibitý. Doporučuji ovšem pudrovat. Pleť se po něm lehounce leskne a díky pudru zamezíte jeho otírání, což je jediná menší chyba, kterou na něm spatřuji. 

Jediný problém tedy zůstává v odstínu. Jelikož je jen jeden, všem určitě nesedne. Na mě osobně není ani tak tmavý, jako mi spíše nesedí podtón. Ale když si dám tu práci, že ho rozetřu pořádně i na krku a za uši a ještě ho vezmu transparentním pudrem, který ho trochu zesvětlí, tak je to velmi dobře nositelné. Pod umělým světlem (pod kterým jsem celý den v práci) ten barevný rozdíl není zachytitelný. A že jsem otravovala opravdu hodně lidí, aby si mě prohlíželi ze všech stran, jestli vidí, že nemám přesně ten pravý odstín makeupu. :-D Na denním světle to bohužel trochu viditelné je, takže uvidím, jestli se třeba v létě něco změní a budu ho moct nosit opravdu každý den. 

A jako bonus, jeden ,,nepřítomný pohled", ať víte, jak to vypadá na obličeji. Přes CC krém jsem ještě použila transparentní pudr a tvářenku, korektor je jen pod očima. Oči i rty jsou také malovány novinkami Essence. Blíže vám je představím ale až v příštím článku.


Závěr je tedy jednoznačný, já jsem z CC krému nadšená. Trochu mě štve ten odstín, ale 90 % věcí z drogerie je na tom ještě hůře, takže jsem ráda, že tohle jde aspoň zapracovat. Jinak je však dokonalý, přirozený, kryje, drží. 

Určitě se na něj zajděte podívat do drogerie a vyzkoušejte odstín. Pokud vaší pleti sedne, běžte jednoznačně do něj. Cena za 30 ml se bude pohybovat cca kolem stokoruny. 

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji PR Essence.

Už jste na novinky Essence v drogeriích narazily a co vás nejvíce zaujalo?

21 komentářů:

  1. Teda to jsi mě fakt navnadila, přesně něco takového by se mně hodilo. Díky za tip, určitě se na něj v drogérce mrknu. Jak to vypadá se složením, asi klasika silikon, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to taková makeupová klasika. silikon je hned na druhém místě, plus jsou tam dál i nějaké další.

      Vymazat
  2. teda... asi to vidim na návštěvu drogérky, protože jsi mě právě slušně nalákala :-)

    http://beechicblog.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá skvěle, bohužel ho díky tomu růžovému podtónu zkoušet nebudu.

    Radu -
    UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  4. Nooo asi letím do drogérky =o) vypadá fakt super... ale ty máš krásnou pleť, což já nemám, takže vyzkouším a uvidíme...

    OdpovědětVymazat
  5. Teda..hodně mě zaujal..uričtě na něj mrknu :) Na tvé pleti vypadá skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jak se tak na tebe dívám, na mě bude tato hračička moc tmavá:-)

    OdpovědětVymazat
  7. To je docela milé překvapení, že to není úplná hrůza... :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá hodně lákavě, zkusím odstín a uvidím :) Bohužel mám ten typ pleti, co je přes půl roku naprosto průhledný a druhou půlku roku zase až oranžový :D

    OdpovědětVymazat
  9. Tohle jsem teda nečekala, že bude dobrý! :) No jako vidím to, že se po něm půjdu podívat a koupím si ho :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá opravdu moc dobře, teda až na tu barvu. Já bych po něm byla až moc tmavá:)

    OdpovědětVymazat
  11. Na tobě sedí dobře, ale pro mě moc tmavý, vypadala bych jako pomeranc :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten odstín je hodně šedý (fotka na ruce trochu mate), takže pomeranč určitě ne, ale pokud jsi hodně světlá, tak tam určitě problémy budou. Vyzkoušej ho na sebe, až ho potkáš v drogerii a uvidíš. :-)

      Vymazat
  12. Tak to mě opravdu dost překvapilo, od Essence jsem už aspoň rok nic nekoupila. Produkty samotné mě třeba i zaujaly, ale z recenzí pořád jen slyším spojení "mizerná výdrž". Na tento CC krém se ale jistě podívám osobně, přestože si myslím, že na mě bude dost tmavý, sama vždy beru ten nejsvětlejší make-up, mám doslova barvu mrtvoly. :D Miraculous Style GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  13. I já jsem překvapená! určitě se na něj taky podívám, já mám pleť ještě celkem opálenou, takže by mi odstín mohl sedět! díky za tip ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak tahle recenze mě velmi překvapila :)!

    OdpovědětVymazat
  15. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  16. Moc ti sluší, máš krásnou pleť! Půjdu ho omrknout do drogérky :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Od ledna nepoužívám jiný ;-) náhodou jsem objevila, lehký, krycí s výdrží a super i pro mou suchou pleť ;-) ...za mne také doporučuji !!!

    OdpovědětVymazat
  18. Dneska jsem si ho koupila. Odstin mi sedl!! ;) Ale ctu tady o slozeni... jak moc je spatne? A jak moc vadi silikon pleti?
    Btw. Essence ma v rossmannovi ted hromadu veci za 34 Kacek, tak na to mrknete! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já složení sleduje jen zběžně a pokud to pleti očividně neškodí, tak to neřeším. Silikon může pleť ucpávat a dopomáhat ke vzniku pupínků. Je hodně důležité nanášet produkty s jeho obsahem na dokonale vyčištěnou pleť. Poté by nic zásadnějšího dělat neměl.

      Vymazat