čtvrtek 27. února 2014

Nivea Lip Butter

Dnes to bude o slavných balzámech na rty, které u nás bohužel nejsou dostupné, ale naštěstí tady máme internet a není problém se k nim dostat. Řeč je o Lip Butter od Nivea, které jsou velkou loňskou novinkou. 

Prodávají se ve čtyřech variantách. Já sama mám dvě - vanilku a malinu. Sehnat můžete ještě karamel nebo čistou neparfemovanou verzi. 


Balzámky jsou v klasickém hliníkovém kalíšku, každý z nich má 17 gramů. Na balzámy v tyčinkách to nemá, ale tak nějak v poslední době získávám pocit, že ty skutečně hydratační a nejlepší balzámy jsou ukryty právě v kalíšcích. Hygienické to samozřejmě moc není, ale já je používám striktně doma a vesměs jen večer těsně před tím než jdu spát, a to už mám ruce stoprocentně čisté. 

Konzistencí to dělá čest svému jménu, je to prostě máslo, které pod prsty krásně taje. Jednu dobu jsem sice měla s nabíráním trochu problém, ale vše bylo způsobeno tím, že jsem měla balzám na okně, kde na něj trochu táhlo. Se změnou místa už je to opět příjemné máslo, které se dobře nabírá a roztírá na rty. 


Oba balzámy jsou svými vlastnostmi úplně stejné. Sami si to můžete zkontrolovat na složení. Liší se to pouze v poslední položce. To bude podle mě asi barvivo. Odlišné je samozřejmě také aroma. Obě vůně ale dělají čest svému jménu a voní naprosto úžasně. Vanilka jednoduše jako sladká typická vanilka a malina opět jako toto sladké ovoce čerstvě utrhnuté na zahradě. Jde ale čistě jen o vůni, chuť nemají žádnou a na rtech neucítíte vůbec nic.


Na rtech je máslo také poměrně příjemné. Je trochu hutnější a lehounce lepivé. Výdrž je taková spíše průměrná. Doporučuji dát hodně silnou vrstvu. Poté je to lepší a nějakou hodinku to zvládne, pokud samozřejmě nebudete jíst. S tenčí vrstvou už se mi ale stalo, že to bylo do půl hodinky pryč. Když balzám použiji na noc, do rána je bohužel po něm. Mám ráda ten pocit, když se vzbudím a na rtech cítím ještě zbytky balzámu. Některé to umí, Nivea bohužel ne. Jinak si ale na péči stěžovat nemůžu. Rty jsou hydratované, bez šupinek a nemám s tím žádný problém. 

Balzámy rty nijak zásadně nezabarví, a to ani růžová varianta. Když dáte silnou vrstvu, tak jsou možná trochu víc bílé, což na noc nevadí, ale na ven to asi úplně není a musíte naopak balzámu trochu ubrat. Malina jde možná odstínově lehounce do růžova, ale není to nic zásadního a určitě se nemusíte bát, že byste si tím zabarvily peřiny. 


Celkově jsem s balzámy spokojená a řadím je k takovému vyššímu průměru. Měla jsem už i lepší balzámy a na moje nejoblíbenější od Figs and Rouge to prostě nemá, ale na druhou stranu nejsou vůbec špatné. Úžasně voní, dobře se nanáší, o rty dostatečně pečují. Myslím si, že rozhodně stojí za zkoušku a aspoň jeden kousek si určitě pořiďte. 

Nejjednodušší je samozřejmě nějaká zahraniční cesta, ale koupit jdou i na internetu. Tentokrát výjimečně doporučuji české eshopy, nabízejí srovnatelnou cenu a mnohem příjemnější poštovné než je třeba u balzámu na ebay. Není problém je sehnat kolem stokoruny. Já jsem kupovala na Pavlinna17, ale tam je aktuálně bohužel nevidím. Takže náhradním eshopem je třeba Galaxie přání a určitě i nějaké další.

Už jste zkoušeli Nivea Lip Butter nebo vás aspoň lákají?

18 komentářů:

  1. Balzámy vypadají fakt suprově! Já teď používám Vaseline v kalíšku a také spíše jen večer před spaním, kvůli bakteriím.

    OdpovědětVymazat
  2. Ráda bych si pořídila Vanilku nebo Caramel, ale tyhle dvě mě lákají nejvíce :)

    OdpovědětVymazat
  3. já jsem měla malinové Labello a ještě mám neotevřenou vanilku a přišly mi jako slabší průměr, žádná extra hydratace se nekonala a občas jsem měla i šupinky. tak jsem myslela, že to bude složením a těšila se na přírodní eos a ten byl ještě horší :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych brala ten vanilkový, musí opravdu skvěle vonět. I když souhlasím, že je to asi spíš na "domácí" použití. Škoda, že nejsou i v tyčinkách...

    OdpovědětVymazat
  5. Mám doma karamelový - voní naprosto úžasně! Kamarádka je sehnala v Polsku :)

    OdpovědětVymazat
  6. Právě je mám v GIVE, hledala jsem něco, co v ČR není jen tak dostupné... já je miluju, na doma je to můj neoblíbenější balzám. Mám i karamel, ale to je hrozně chemická vůně ...
    My Small Happinesses

    OdpovědětVymazat
  7. Mám karamelový a upřímně - není to nic extra. Cenově je drahý a že by uměl něco navíc co můj obyčejný za 39 z drogerky, to ne. Koupila jsem si ho ze zvědavosti a líbilo se mi balení a nádherná karamelová vůně. Aktuálně ho mám ještě skoro plný, ale znovu bych si ho nekoupila.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, díky za příspěvek! Já jsem si malinové přinesla z Německa a nejdřív jsem byla překvapená/zklamaná, ale teď musím říct, že mi moc vyhovuje. Líbí se mi, že nebarví rty, mě je hydratuje dostatečně a když nanesu večer silnější vrstvu, tak musím říct, že mi vydrží i do rána. Jedniné, co je fakt, že přes den nepřežijí žádné jídlo ani pití - to mi třeba Carmex zvládne, takže tohle mě mrzí. Já jsem fakt moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám to karamelové (mimochodem, prodává ho u nás kosmetický-svět), ale spokojená teda moc nejsem... Kupovala jsem ho za 120,- a připadá mi, že fakt hodně lepí a ani moc nehydratuje. Ale musím uznat, že vůni zvládli, vážně z něj karamel cítím

    OdpovědětVymazat
  10. Já po nich moc netoužím, tyhle vazelínové balzámy mi na rtech nedělají moc dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Vůbec mě to neláká právě kvůli složení, Nivea je hroznáá :)

    OdpovědětVymazat
  12. Já bych chtěla vyzkoušet, už dlouho mě lákají :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Moc vám všem děkuji za komentáře. :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Já používala malinový dlouhodobě v kuse (prostě až na dno) a je to snad jediný balzám, který mi udělal z pusy šupinkové pohebiště. Nikdy jsem se suchými rty problém neměla, tuhle zimu to byla katastrofa. Zbytek jsem vyhodila a do dvou týdnů po nasazení jiného (zrovna testuji Bomb Cosmetics-Jiucy Pineapple) je pusa zas v pořádku.
    Takže za mě už nikdy :)
    J.

    OdpovědětVymazat
  15. Mě stále hodně lákají, ale to hlavně díky jejich roztomilému obalu :)! Nejvíc mě ale stále láká vyzkoušet Crazy rumors.

    OdpovědětVymazat
  16. Ja mam z nemecka,taky ale zapomněla si na kakaový a kokosovy ja mam kakao a nemůžu si ho vynachválit.

    OdpovědětVymazat