středa 5. února 2014

Maliny a vanilkové rohlíčky z The Body Shop

Dnes to bude o mých prvotinách z voňavého obchůdku The Body Shop. Chodila jsem se do něj dívat docela dlouho, ale jelikož je díky těm strašným cenám opravdu jen na dívání, tak mi docela dlouho trvalo, než jsem něco koupila. Ale nakonec se mi tady nastřádaly hned dvě věci, a jelikož to ani u jedné nebude na přehnaně dlouhé vyprávění, tak jsem se to rozhodla spojit. 

Malinové tělové máslo

Tělová másla jsou asi jejich nejvěhlasnějším produktem, a jelikož já tělová mazátka všeho druhu  opravdu můžu, bylo jasné, že začnu své testování právě tady. Dlouho předlouho jsem však vybírala parfemaci. Já mám obecně ráda spíše jemnější a neutrální vůně a The Body shop nabízí naopak převoněné krémy. Nakonec se v tom dal najít nějaký kompromis a malina se zdála jako dobré řešení. Krém jsem samozřejmě kupovala s obligátní slevou 50%, protože 400 Kč bych za to fakt nikdy nedala. I ta polovina je za něj dost na hraně. 


Povím vám hned na začátek, jsem z toho másla dost rozčarovaná. Má hrozně divnou konzistenci. Nejdříve jsem si myslela, že je zkažené, ale ono to tak asi má být. Je to taková hodně hutná hmota a musí se do toho pořádně zabořit prsty. Když se to potom začne roztírat po pokožce, tak už je to lepší. Kupodivu to jde velmi lehce, stačí pár tahů a pěkně se to vstřebá. 

Druhým oříškem je vůně. I když se mi malina zdála nejdříve neškodná, přece jen mám radši trochu něco jiného. Vůně je docela silná a s chemickým ocáskem. Díky té parfemaci a také nezvykle růžové barvě mi máslo přijde docela agresivní. Normálně mě na sledování složení moc neužije, ale tohle mi přijde zbytečně moc umělé a nedovedu si představit, že by si s tím poradila citlivější pleť. 


Aby toho nebylo málo, občas se mi stalo, že se máslo plně nevsáklo, vytvořilo na kůži jakoby povlak, který se poté loupal. Nebyl to pokaždé, navíc vždy jen na části těla, takže moc dobře nechápu, proč se tomu tak dělo, ale vůbec se mi to nelíbilo. Nepamatuji si, že by mi kdy nějaké tělové mazadlo tohle dělalo, takže chyba musí být v ,,malině". 

Celkový verdikt je tedy takový, že se mi nepodařilo vypátrat, proč jsou tato másla tak populární. Mně nesedlo ani trochu. Divná konzistence, chemická vůně, na těle to dělá cucky a celkově mi to přijde hrozně agresivní a nemám z toho dobrý pocit. Už se pomalu, ale jistě blížím ke konci balení a víckrát už u mě máslo od The Body Shop asi neuvidíte. 

Vanilkový tělový sprej

Tělové spreje mám hodně ráda. Používám je přes léto namísto silnějších vůní a v zimě po nich sahám v klidnějších dnech, kdy se nechystám dál než do nejbližšího obchodu pro rohlíky. 

Sprej od The Body Shop jsem kupovala v létě ve výprodeji. Namísto cca 300 Kč jsem platila necelých 200 Kč. To mi za 100 ml tělového spreje přijde jako dobrá cena. Moc se mi líbí i balení, které je skleněné a celkově elegantní. Není to na přenášení v kabelce, ale doma na poličce to udělá hodně parády. 

Z množství vůní jsem si domů nakonec odnášela vanilku. Tu mám v kosmetice i parfémech hodně ráda, takže mi v první chvíli nedošlo, že vonět jako vanilkový rohlíček, není úplně vždy žádoucí. 


Vůně je čistě vanilková a celkem věrná. I když je to jen tělový sprej, tak si myslím, že výdrží může směle konkurovat mnohým toaletkám. Zvládne v klidu půl dne, tak 5 - 6 hodin jde cítit opravdu hodně. Na to nejsem u sprejů z Avonu zvyklá, takže je to příjemná změna. 

Problém s tím mám akorát ten, že se mi to moc nehodí na běžné nošení. Ta vůně je fajn, když mám chuť být zalezlá doma v teple celý den. Tak je to příjemné, dát na sebe teplou vanilku. Ale když si to na sebe nastříkám a jdu ven mezi lidi, tak si kolikrát připadám fakt divně a nějak se v tom necítím. Připadám si potom fakt jak vánoční cukroví a není to jednoduše ono. 

A tak tuto toaletku používám hodně sporadicky. Aktuálně mi v lahvičce chybí možná tak dva centimetry. A to nemluvím o tom, že ji již brzy vyměním za nějakou letní ovocnější vůní  a vanilku vytáhnu zase na domácí použití někdy v prosinci. Tak to vypadá, že se mnou tato lahvička bude asi tak sto let. :-)

I tak jsem ale na tělové spreje od The Body Shop nezanevřela. Tentokrát jsem trochu šlápla vedle ve výběru vůně, ale jsem moc spokojená s provedením balení i kvalitou samotného spreje, takže mám v plánu pořídit si nějakou jinou parfemaci a tentokrát se snad trefím. 

Co vy a The Body Shop? Máte tam nějaký oblíbený produkt či parfemaci?

10 komentářů:

  1. Tak já se na Body Shop chystám už dlouho. I když s tím máslem už si teda nejsem tak jistá, vzhledem k té ceně a jestli dělá tohle ... Každopádně ten vanilkový sprej já bych brala hned, já tyhle vanilkové vůně fakt můžu, nalákala jsi mě ... :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja mam velmi rada The Body Shop sprchove gely. Momentalne mam shea butter a je skvely. A este pouzivam vzorku moringoveho teloveho masla ako krem na ruky na noc a som spokojna. Nadherna vona.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sprchové gely mě také lákají. Až budou někdy v akci, tak je vyzkouším.

      Vymazat
  3. Ty ceny jsou teda vážně hrozný :/ .. to máslo ale vypadá lákavě :).

    OdpovědětVymazat
  4. Ten vanilkový sprej vypadá dobře :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem velká milovnice TBS másel. Už jsem měla asi 6 kousků a dalších 10 v zásobě. Nemůžu se jich nabažit, tuhá konzistence většiny z nich mi výborně vyhovuje. A ty vůně jsou většinou neotřelé a chemické mi teda nepřipadají. Složení se mi zdá OK, samé oleje a bambucké máslo na prvních příčkách. Já nedám na máslíčka od TBS dopustit, jsou nejlepší. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já teď bodyshopuju docela intenzivně, protože v Anglii jsou ceny trochu příznivější a tím, že vydělávám libry, tak se na ty ceny dívám jinak, než kdybych si to přepočítávala na Kč, žejo. Navíc na e-shopu mají často úžasné slevy (před vánocema třeba akce vše za polovic, to jsem se skoro zbláznila :-D a v kamenném obchodě zas dávají na každou účtenku akci -10 liber na další nákup...
    A nejvíc nadšená jsem z nočního pletového séra z čajovníku, který má opravovat aknozní a po-aknozní pleť a musím bez vymýšlení říct, že je to fakt malý zázrak, ráno se budím vždycky s hladkou tváří jako dětská prdýlka. Pak mám krém z mořskou řasou na mastnou a smíšenou plet a taky úžasné. A nejlepší a nejčerstvší úlovek z povánočních výprodejů limitek krém na ruce v pumpičkové lahviččce (protože ty jejich krémy v hliníkových tubách ze stálé nabídky jsou teda strašně nešikovné) s boží vůní brusinek, nic lepšího jsem v životě nečichala.
    A máslo jsem už taky vyzkoušela a nevím, jestli jsi měla vadný kus, ale mně to moje přišlo konzistencí naopak jako našlehaná poctivá šlehačka (navíc to byla vůně shea butter, takže i tak vonělo). Myslím, že nabídka v ČR se dost liší (malinové máslo tady v nabídce není...třeba to byl nějaký děsně přestárlý kus ze starých zásob, proto byl i konzistentně divný), ale nemůžu si prohlédnout českou nabídku, protože nemá stránky :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná fakt bude to moje máslo ,,přeležené" hlavně by si nemělo dělat ty cucky. :-/ Brusinkový krém na ruce jsem také chtěla, akorát jsem čekala na výprodeje a nějak jsem to nevychytala.

      Vymazat
  7. Moc vám děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat