čtvrtek 7. listopadu 2013

Jak si vedou podzimní novinky Essence? (část 2)

Druhá část testování podzimních novinek Essence se mi nějak protáhla. Do tohoto dílu jsem si nechala produkty určené k líčení očí. A až na jednu výjimku, to jsou nepodařené kousky, a tak se mi nechtěly zrovna dvakrát zkoušet. Ale už jsem s tím nějak dobojovala, tak můžeme jít na to.


Jumbo tužka (65 Kč)


Odstartujeme to ale optimisticky. Tato jumbo tužka se povedla. Bohužel jsem ji tedy při prvním použití pokřtila pádem na zem a ulomila se mi ta spodní část. Proto ,,umělecké" foto s izolepou. :-D Jumbo tužka se prodává v 8 odstínech a já mám variantu 08 Chocolate Brownie.
Já normálně jumbo tužky nepoužívám, ale tuto jsem si oblíbila. Na tenké linky to není, ale namísto stínu poslouží skvěle. Tužka je hodně pigmentová a po oku příjemně klouže. Jde hezky rozetřít do ztracena, ale chce to trochu urychlit, protože jak zaschne, už s ní moc hnout nejde. 
Bez báze se mi sice klasicky slila asi tak za dvě hodiny, ale to na mém oku udělá úplně cokoliv. S bází už je to velmi dobré. Drží dobře celý den, minimálně 6 - 8 hodin. Jako podklad pod ni dávám stín z paletky Rimmel a obvykle se mi stává, že tento stín už se k večeru vytrácí, ale jumbo tužka Essence stále drží. Z toho důvodu si chci také koupit další odstín - světle hnědnou, abych mohla oči malovat jen tužkami a nemusela  to kombinovat se stíny. Pracuje se s nimi rychle, takže když člověk spěchá, je to ke stínům dobrá alternativa. 
Tužka jde použít i na spodní linku, i když vzhledem k ,,jumbo" velikosti, je potřeba dávat trochu pozor. I tady ale drží celý den a nerozmazává se. 




Řasenka Lashes Wild (65 Kč)


Moje premiéra, co se Essence řasenek týče. Nějak jsme k nim nikdy neměla důvěru. Tahle mě zaujala originálním balením. Řasenka v tubě, to jen tak někdo nemá. A nakonec není špatný ani samotný kartáček. Je sice klasický štětinkový, ale dělá docela hezké řasy. Velmi jemně dodá objem a řasy prodlouží. Všechno to má ale jedno velké ,,ale". Řasenka hrozně žmolkuje. Na řasách to nevypadá nejlíp. Jsou plné černých cucků a jde to dost vidět. Ty navíc během dne odpadávají pod oči. Tahle řasenka je důkazem toho, že i když z 90% závisí na kartáčku, nikdy by se neměl podceňovat ani samotný obsah. Řasenku jsem navíc použila maximálně tak dvacetkrát a už je na konci s dechem. Hrozně rychle vysychá a s každým použitím žmolkuje o to víc. Tento kousek vám opravdu nedoporučím. 


Žmolky jsou jasně patrné. Řasenku v akci navíc můžete vidět na všech fotkách v tomto článku.

Třpytivé linky (60 Kč)


Tady mám tak trochu problém, protože jsem asi nepochopila smysl tohoto výrobku. Mělo by jít o třpytivé oční linky. Jenže ve skutečnosti je to průhledná tekutina plná černých částeček a já moc netuším, k čemu je to dobré. Fotky na oku jsem ani nedělala, vypadalo to prostě úplně stejně, jako na ruce. Linku jako takovou s tím neuděláte. Navíc, tohle nejsou třpytky, to je černé cosi. Na oku to nejvíce evokuje opadanou řasenku. To je asi tak všechno, co vám k tomu můžu říct. Já prostě nevím, jestli je to tak špatné nebo jsem to jen nepochopila. Sama pro to nemám využití, ale třeba s tím někdo dokáže vymyslet něco zajímavého. Za mě ale ne. 

Metalické oční stíny (65 Kč)


Stíny jsem testovala ve dvou odstínech - 01 jewel up the ocean a 08 n'ice frosting. Stíny jsou extrémně třypitivé, i když ne tolik, jak se zdá na první pohled. Pokud do stínů trochu zajedete štětcem, stíny trochu zmatní. Ale ony to ve skutečnosti ani stíny nejsou. Je to slisovaná kupa třpytek, s kterými toho nejde moc udělat. Barva nejde souvisle nabrat. Všude máte jen třpytivý prach. Viz fotka, co vám zůstane na štětečku, když ,,stín" naberete.


Výsledek na oku je takový nijaký. Samostatně, tak jak jsem je použila na focení, to opravdu není. Dovedu si to představit jako efekt na nějaké normální stíny. Modrý je na tom o něco lépe, tam ty třpytky nejsou tak velké a jde s ním udělat souvislejší vrstva. Akorát mi tedy taková barva vůbec nesluší. Stíny hodně práší a odpadávají pod oko. Během chvíle máte třpytky i na bradě. Bez báze jsem je nezkoušela, s bází to byla má klasika, kolem 6 hodin. 
Stíny mě ale nenadchly a asi je dále používat nebudu. Vám je také nedoporučím.



Dnes to tedy nebylo příliš veselé. Ale jak už jsem psala v minulém díle, Essence jde od skvělých produktů až po propadáky a tady se nám zrovna nasbíraly ty horší věci. Výjimku tvoří jumbo tužka, s kterou se dobře pracuje a drží celý den. Zbytek vám opravdu nedoporučuji. Raději se podívejte na část 1, kde bylo povedených produktů více.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR Essence.

Zkoušeli jste něco z podzimních novinek Essence?

20 komentářů:

  1. A mě naopak vyhovovalo všecko :D

    OdpovědětVymazat
  2. Nahodou ty stiny vypadaji na tech ocich super. Jednu jumbo tuzku mam ze zimni limitky a je skvela. Jumbo pouzivam ale tedy jen na horni linku.

    OdpovědětVymazat
  3. Jumbo tužka se mi líbí a pravděpodobně si jí dnes koupím za odměnu za midterm test, ať dopadne jakkoliv:D Líbí se mi různá barevná provedení, která Essence nabízí. O zbytek bych v obchodě ani okem nezavadila, Essence stíny nemám ráda, tekuté oční linky nepoužívám a řasenka v tubě mi připadá vyloženě ošklivá. Z podzimních novinek mám zatím jen rtěnku, kterou miluji:)

    Kiss a Bee

    OdpovědětVymazat
  4. Podareny clanok :) Ja mam vyskusanu iba Jumbo tuzku a som velmi spokojna. Mam ale pocit, ze sa pocas dna predsa trochu rozmazava..aspon ta moja zelena.
    Ak by ta zaujimalo viac detailov, robila som porovnanie jumbo tuziek Essence a Rimmel Scandaleys..
    http://peackapples.blogspot.cz/2013/11/eye-crayons-double-whammy.html

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  5. Tu jumo tužku si asi pořídím, jestli se dá použít místo očních stínů, ale jsem ráda, že vím, že si nemám kupovat ty metalické stíny :-)
    Beauty District

    OdpovědětVymazat
  6. z jejich novinek asi jen rtěnku, a ta je boží :) plánuju jombo tužku v tělovém odstínu na waterline, myslíš, že tam bude držet? jinak ti musím říct, že máš moc krásný tvar očí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já na waterline nikdy nic nedávám, takže to nedokážu posoudit. já ji dávám jen pod oči a tam drží dobře. a děkuji za pochvalu :-)

      Vymazat
  7. Nic jsem nezkoušela, a jak tak koukám, asi ani nebudu... :) Ale děkuju za recenzi, kdyby mě to náhodou napadlo, vzpomenu si na ní a raději si koupím něco jiného. :)

    OdpovědětVymazat
  8. ta tužka vypadá hezky, más i moc pěkný odstín. zbytek teda nic moc, ale nejvíc nechápu ty "linky". já mám taky některé věci od essence ráda, hlavně laky atd., ale v nové kolekci je spíš víc těch propadáků, jak tak koukám...

    OdpovědětVymazat
  9. Mám ty stíny v šedé a jsou úžasné. Mají lehké třpytky a dají se klidně nosit i na den.

    OdpovědětVymazat
  10. Jéé tu řasenku jsem si chtěla koupit, tak už si jí nekoupím :)

    OdpovědětVymazat
  11. ta jumbo tužka mě docela zaujala, tak se po ní mrknu :) ale co mě hodně rozesmálo jsou ty ,,třpytivé linky,, :D

    OdpovědětVymazat
  12. Z podzimních Essence novinek mě snad kromě rtěnky v minulém článku nic moc nezaujalo ani ve stojanu. I když o tužce teď budu přemýšlet, ale asi v jiné barvě. ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Stíny vypadají dobře, no mě zaujali spíš nejvíc ty rtěnky! Musím si pořídit více odstínu :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Ahojda, mě Essence nic moc neříká, ale ty stíny vypadaj jako jediný zajímavý (pro mě), navíc tobě na očích moc slušej =o)

    OdpovědětVymazat
  15. Děkuji vám všem za komentáře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A moc děkuji za pochvaly stínů na očích, i když já sama se v tom prostě necítím.

      Vymazat
  16. Vytrhej si obočí, ty šmudlo, podívej se kolik ti toho roste mimo linii - a dlouhý chlupiska... Hlavně že se patláš líčidlama, ty dámičko, ale na základní úpravu kašleš.

    OdpovědětVymazat
  17. ty třpytivé linky jsou náhodou bezva, akorát určitě ne v té černé, to ani ja nechápu k čemu jsou :D ty světlé vypadají krásně, na klasické černé lince :))

    OdpovědětVymazat