neděle 11. srpna 2013

This or That Tag

Na nedělní oddech tady pro vás mám jeden tag a jak už je u mě zvykem, vybrala jsem si z toho množství tagů právě ten, který se nejvíce týká kosmetiky, ale dočkáte se i nějakého nekosmetického bonusu. Potuluje se po českém blogovém rybníčku docela dlouho, takže ho jistě dobře znáte. Otázky jsem čerpala konkrétně od Rendy.



Tvářenka nebo bronzer?
Něco jednoduššího na úvodu. Jednoznačně tvářenka. Bronzery nemám ráda, respektive mi nesluší. Cokoliv hnědého na můj obličej prostě nepatří. Tvářenky mám naopak velmi ráda a začínají se mi doma nebezpečně kupit.

Lesk na rty nebo rtěnka?
Tady už je to trochu horší. Vždycky to byly lesky. Jenže za poslední rok jsem začala v této oblasti experimentovat a zkoušet i rtěnky a další mazadla na rty. Dnes už je to tedy více méně vyrovnané a vybírám spíše podle ročního období nebo nálady. Ale možná přece jen o něco více stále tíhnu k těm leskům.

Linky nebo řasenka?
Řasenka, protože to mi přijde jako základ. Kdyby měl mít člověk jedinou věc pro líčení očí, tak by to měla být prostě řasenka. S linkami sice v poslední době experimentuji, ale do mého základního líčícího rituálu stále nepatří.

Makeup nebo korektor?
Pokud můžu pod makeup propašovat BB krém, tak by to vyhrál on. Nemůžu vám totiž tvrdit, že důležitější je makeup, když je prostě skoro vůbec nepoužívám. Ale když si dám vedle sebe BB a korektor, tak to vyhraje BB. Ten používám při každém líčení pro sjednocení pleti. Po korektoru sahám jen tehdy, když se vyloupne nějaký pupínek.

Neutrální líčení nebo barevné?
Záleží na situaci, ale mám ráda oboje. Co se týče líčení očí, za neutrální považuji odstíny hnědé a když se to udělá decentně, tak i stříbrno - černé, protože to se také hodí ke všemu. Z barevných mám nejraději fialové oční stíny, které také nosím často.

Stíny nebo pigmenty?
Jednoznačně stíny. K pigmentům jsem se nikdy pořádně nedostala. Podle mě je to to samé jako stíny, akorát se s tím hůř pracuje, takže nějak nemám potřebu je vlastnit.

Štětce nebo houbičky?
Se štětci se jednoznačně pracuje lépe, houbičky jsou zase skladnější. Z toho vyplývá, že v domácích podmínkách používám výhradně štětce, ale na cestách si poradím i s nějakou tou houbičkou.

OPI nebo China Glaze?
Těžko soudit. Obecně na drahé laky moc nejsem. Od China Glaze mám doma dva kousky a nestojí tedy za nic. OPI mě láká, ale pořád jsem se nerozhodla jestli mi ty peníze za nějaké to další zkoušení stojí. Uvidíme časem.

Přirozené nebo umělé nehty?
Pokud to jde, tak přirozené, ale hlavně upravené. Pokud někdo nemá své vlastní nehty v dobré formě, decentní umělé také mohou být.

Zářivé nebo tmavé laky?
A možnost světlé a nenápadné by nebyla. :-D Tu totiž volím ze všeho nejčastěji. Laky sice mám světlé, tmavé i zářivé, ale nejlépe se cítím v nějaké nenápadné světlé růžové, fialové, stříbrné.

Zdobené nebo jen barevné?
V poslední době už jen barevné, zdobení mě nějak opustilo, ale dříve jsem s tím experimentovala více. Občas mám ráda nálepky na nehty.

Parfém nebo tělový sprej?
Na léto a na dny, kdy se válím jen doma, mám raději tělový sprej. Pro chladnější dny nebo tehdy, když vycházím do společnosti, raději volím parfém respektive toaletní nebo parfemovanou vodu.

Tělové mléko nebo máslo?
Asi mám raději mléko, protože se obvykle lépe roztírá. Pro moji potřebu hydratace je mléko také většinou dostačující. Ale máslům se samozřejmě také nebráním a mám je ráda.

Sprchový gel nebo mýdlo?
Určitě sprchový gel. Přijde mi praktičtější. Na mýdle mi vadí hlavně to, že se vám buď někde válí v koupelně nebo v lepším případě někde v krabičce, ale stejně se z toho časem stane ulepená rozmočená hmota. Já jsem raději pro ty lahvičky. 

Krátký nebo dlouhý rukáv?
Krátký. Nemám ráda trička s dlouhými rukávy.

Sukně nebo šaty?
Nemám problém ani s jedním z nich, ale častěji nosím sukně.

Pruhy nebo kostky?
Asi pruhy, ale co se oblečení týče, nemám striktně vyhraněný styl a záleží na každém jednotlivém kousku, jestli se v něm cítím dobře nebo ne.

Žabky nebo sandálky?
Obecně miluji jakoukoliv letní obuv, takže obojí.

Šátky nebo klobouky?
Obojí. Bez pokrývky hlavy nedám ani ránu. V létě proto, že nemám ráda, když mi svítí slunce na hlavu a v zimě mi zase bývá na hlavu zima, takže čepice to také jistí. A od té doby, co bydlím v Praze, nevlezu do metra bez šátku, protože jsem docela háklivá na průvan. 

Lodičky nebo balerínky?
Lodičky a prostě cokoliv na podpatku. Mám už tu nohu tak ,,zkaženou", že v teniskách mě spolehlivě začnou bolet nohy dříve než na jehlách. :-D

Náramky nebo náhrdelníky?
Naušnice. :-) Ty nosím ráda a často i nějaké větší a výrazné. K tomu už se mi náhrdelník většinou moc nehodí. Prostě se to zbytečně bije. A na ruce mám vždy hodinky, bez těch nedám ani ránu. Na náramky už tam tak nějak není prostor.

Rovné nebo vlnité?
Bohužel vlnité a štve mě to, protože se každý vlas kroutí jiným směrem a je to prostě nanic. Rovné by byly lepší.

Drdol nebo culík?
Rozpuštěné :-) S mými vlasy nic moc dělat nejde, takže nemám prostě na výběr.

Krátké nebo dlouhé?
Nosím trochu delší mikádo, ale sním o vlasech dlouhých až po zadek. S mou kvalitou vlasů si však ale můžu nechat zajít chuť. :-/

Tmavé nebo světlé?
Tmavé a jsem s tím spokojená. Barvu bych neměnila.

Patka nebo ofina?
Ofina. V té se cítím nejlépe a nosím ji už mnoho let.

Déšť nebo sluníčko?
Jednoznačně sluníčko a teplo. Mě žádná vedra nerozhází, já je mám ráda.

Čokoláda nebo vanilka?
Čokoláda. Tu miluji, je to moje závislost. :-)

Pokud jste tag také dělali, pošlete mi na něj odkaz. Ráda si počtu. 

4 komentáře:

  1. Heh, jako kdybych to psala já - trošku děsivé :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. To je super tag, asi si ho půjčim :)

    Giveaway - http://beauty-of-pink.blogspot.cz/2013/08/1-giveaway.html

    OdpovědětVymazat