neděle 18. srpna 2013

Růžová Bioderma plus můj život s micelárkami

Tento článek bych nechtěla vést jako klasickou recenzi. Růžová micelární voda od Biodermy je sama o sobě tak proslulá, že kdo chtěl, ten už ji dávno vyzkoušel a nepředpokládám, že bych do toho mohla vnést něco objevného.
Přesto mi bylo líto jí jen tak bez povšimnutí obejít. Záměrně jsem čekala, až svoji první láhev spotřebuji do poslední kapky a mohla se tak lépe ohlédnout za tím, jak mi seděla a jaká byla v porovnání s jinými micelárkami.

Já a micelárky, to je příběh sám o sobě. Dlouho jsem s nimi otálela, protože mi nejvíce vyhovuje při odličování mléko + tonikum a nechtělo se mi tento rituál nabourávat. Jenže zvědavost zvítězila a micelárek už jsem měla za poslední rok pěknou řádkou a další čekají na zkoušení. Nakonec jsem si na ně nějak zvykla. Někdy je příjemné odlíčit se jen pomocí jedné lahvičky. I když musím přiznat, že jsem je velmi často kombinovala právě s odličovacím mlékem nebo v poslední době čisticím BB od Dermacolu. Tak jako tak, je to příjemný pomocník, kterého se jen tak nevzdám.




Nyní ale přejděme k hlavní hvězdě tohoto článku. O této micelárce jsem slyšela mnohé, ale nikdy mě zvlášť nelákala. Proč kupovat drahé odličovače, když mám naprosto funkční a výrazně levnější. Jenže když jsem se na jaře vydala do lékárny kupovat opalovací krém a k jednomu z nich byla micelárka zdarma, tak jsem si řekla, že nastal ten pravý čas tento zázrak vyzkoušet.

500 ml mi vydrželo zhruba 4 měsíce, ale různě jsem to kombinovala s jinými výrobky. Asi polovinu této doby jsem ji používala na ranní očištění pleti, večer jsem ji nejdříve kombinovala s mlékem Avéne, poté jsem ji chvíli používala samostatně a v poslední době jí zase dělal společníka BB čistič Dermacol. Na oči jsem ji používala výjimečně. Na to mi prostě vyhovují speciální oční odličovače.

Odličovací schopnosti této micelárky jsou pro mé potřeby naprosto uspokojivé. Odličuje skutečně dobře. Hlavní důvodem, proč jsem si někdy brala na pomoc další výrobky, bylo hlavně micelárku trochu šetřit. Ale dokáže vzít kompletní makeup sama o sobě, jen je potřeba více tampónků. Také jsem ještě stále zvyklá používat na odlíčení dva výrobky, takže mi kombinace s něčím jiným více vyhovuje, ale to je prostě o mém osobním zvyku.
Zvládne odlíčit i oči, i když v případě nějaké výraznější linky, je potřeba trošičku přitlačit. Opět zde vítězí moje preference, používat na oči něco jiného. V případě nouze nebo když jsem spěchala, jsem to však brala micelárkou a vždy to bylo bez problémů.

Micelárka Bioderma je jinak absolutně neparfemovaná, na obličeji nelepí, ale občas jsem měla pocit, že mě trošku vysušuje. Ale asi jde spíše jen o pocit, protože z dlouhodobějšího hlediska se mi to nepotvrdilo. Celkově jsem s ní byla velmi spokojená a její opětovné koupi se rozhodně bránit nebudu. Je to nejlepší micelárka jakou jsem kdy zkusila.  Stejně tak se ale nebudu bránit jiným odličovačům. V této oblasti kosmetiky, i když už jsem narazila hned na několik výrobků, které mi na 100% vyhovovaly, tak mám prostě ráda změnu a stále zkouším nové a nové věci. 

Na závěr bych tedy chtěla sepsat menší srovnání těch micelárek, které jsem měla možnost vyzkoušet. Nejdříve stručný a jasný žebříček od nejoblíbenějších po nejhorší.

1. Bioderma
4. Lirene

Bioderma je z nich skutečně nejlepší. Nejlépe odličuje, nedráždí, neštípe, nelepí a prostě je to prototyp dokonalého odličovače. Její všeobecnou oblíbenost nyní naprosto chápu. Na druhém místě v mém žebříčku je hodně propíraná micelárka z Kauflandu za vtipných 30 Kč. I když má recenze na ni byla velmi chladná, tak ve finále jsem si na ni hodně zvykla a ten rozdíl mezí ní a Biodermou je nepatrný. Rozdíl v ceně naopak velmi výrazný. Možná i právě tuto micelárku si někdy v budoucnu koupím znovu. Na třetí místo jsem dala Eveline, což byla má první micelárka vůbec. Neměla jsem v té době moc srovnání a proto má recenze byla dost rozpačitá. Takhle zpětně ji hodnotím sice jako dobrou, ale o třídu níž než předchozí dva kousky. Odličovací schopnosti sice fajn, ale celkem výrazně lepila. Na předposlední příčce se nachází Lirene. Tuto micelárku jsem v oblibě neměla a už ji nikdy nechci vidět. Používala jsem ji namísto tonika, protože sama o sobě toho moc neodlíčila. Navíc občas lepila, plus je mi tak nějak celkově nesympatická. Naprostým fiaskem se pro mě stala micelárka od Dermacolu, která mě na obličeji pálila a po pár dnech jsem se po ní osypala. Větší část obsahu tedy skončila v koši. Aby toho nebylo málo, v mých zásobách se nacházejí micelárky od Yves Rocher a Ziaja. Bohužel jsem se ale ještě nedostala k jejich zkoušení, a tak zatím nemůžu soudit. Dozvíte se o nich někdy v budoucnu.

Otázka závěrem je tentokrát jasná. Která micelárka boduje u vás?

11 komentářů:

  1. Mně zatím nevyhovovala žádná micelárka :-D Měla jsem ve vzorcích Biodermu (i modrou), La Roche, Blanchette B a žádná mě nezaujala natolik, že bych si chtěla koupit další balení. Odličují dle mého názoru velice průměrně (zejména oči) a hlavně mi přijde, že nějak podezřele pění a vysušují mi obličej. Mám smíšenou pleť, kterou normálně jen tak něco nevysuší... Dále mi vadí ulepený obličej, který po odlíčení micelárkou mám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s tím vysušováním mám také problém, ale časem jsem došla k tomu, že je to jen pocit, protože šupinky se mi na obličeji neobjevily nebo se aspoň nikdy nezhoršili. ale i tak raději micelárky radši kombinuji s něčím jiným, co pokožku trochu vyživí. Třeba ten BB Dermacol je docela hydratační.

      Vymazat
  2. U mě jasně vede tato růžová Bioderma, používám ji už několikátým rokem a stále jsem s ní spokojená a pak mi celkem vyhovovala micelárka od Caudalie...Každopádně micelární vody beru jako pomocníka při odličování a pak vždy ještě dočišťuji mléky,gely,balzámy atd. Na blogu jsem o micelárkách psala článek i se srovnáním mých oblíbených, tak kdyby jsi měla chuť, tak omrkni ;)
    http://somethingnewbyhelen.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Biodermu mám ráda, hodně mi vyhovuje taky Dermacol a Mixa. Naproti tomu Kauflandová Blanchette je pro mně katastrofa, Lirene tak napůl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona ta od Dermacolo odličovala dobře, jen jsme si nějak nesedly. Mixu časem také musím vyzkoušet. Stále od této nyní populární značky nic nemám.

      Vymazat
  4. Minulý rok jsem měla 10 ml vzorek Biodermy a porvnávala ji s Blanchette B. Oči líp odlíčí BB, ale pleť víc vyčistí Bioderma. A přijde mi, že "lepivost" je u obou totožná :) Ale cena je fakt jinde..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že jsem byla velmi překvapena, jak Blanchette hezky odlíčí oči. Ona i Bioderma to rozhodně zvládají nejlíp. Ty ostatní micelárky už s tím měly docela problém.

      Vymazat
  5. Nejvíce se mi zatím líbila modrá Bioderma, která má hydratovat - připadalo mi, že nelepí a nevysušuje, červená mi přijde dost vysušující zvláště na oči, tam jsem jí dala jednou a stačilo. Nějakým způsobem se u mě ta červená ale kupí a kupí, hlavně kvůli akci na můj oblíbený opalovák, ke kterému je velká červená Bioderma v balení:D Pořídila jsem si i micelární vodu na suchou a normální pleť s růží od Ziaji, která se mi zamlouvá více než červená Bioderma, méně lepí a ani na oči bych se ji nebála dát (ale stejně je odličuji kokosovým olejem). Co se týče odlíčení obličeje, přijdou mi podobně účinné. Stejně potom pleť dočišťuji ještě peelingem nebo čistícím gelem.

    kissabee.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zrovna dneska jsem začala používat tu růžovou od Ziaja. Zatím jsou pocity dobré, tak uvidím, jak to bude vypadat dál.

      Vymazat
  6. Micelárka a odlíčit? Závist, odlíčí úplně všechny, jenom mne ne! :-D
    Já se odličuju dvoufázovkou od Bourjois a dočistím to zelenou Biodermou, která je prostě nejlepší na dočištění. Můj obličej by odlíčit zvládla, oči ale určitě ne, já se maluju fakt výrazně...

    OdpovědětVymazat