středa 14. srpna 2013

Peelingový sprchový gel Bourjois

Mým původním záměrem bylo dát si od peelingů zase na chvíli pokoj, ale tak trochu nedopatřením se ke mně dostal tento kousek, a tak jsem opět testovala, co dokážou hrubá zrníčka na mé kůži.
Tento sprchový gel byl jako dárek u jedné z posledních Elle. Dlouho jsem si říkala, že si ten časopis musím koupit, abych zjistila, proč je u ostatních tak oblíbený. Jenže se mi nechtělo dávat stovku pro nic za nic, a tak jsem čekala, až k tomu bude nějaký pěkný dárek. Sprchový gel od Bourjois se jevil jako ideál. A raději nechtějte vědět, jak jsem se tvářila, když jsem s radostí sprcháč obhlížela a najednou jsem zjistila, že je peelingový. Samozřejmě jsem to zjistila až v momentě, když jsem měla zaplaceno a rozbaleno, a tak už jsem si ho prostě nechala.



Oficiální popis: Vyživující sprchový gel s peelingem je obohacený o jojobový olej, který intenzivně hydratuje pokožku. Tento peelingový sprchový gel obsahuje přírodní vlákna používána k výrobě přírodních peelingový rukavic, díky kterým jsou z pokožky odstraněny drobné nečistoty a odumřelé buňky.


Co se mi na gelu líbí, tak je jeho nádherná vůně. Je úplně jiná, než po jakých sahám obvykle a možná i proto mě tak okouzlila. Je to trochu těžší sladká vůně. Já v tom cítím ,,Francii" a také ,,léto". Prostě když si k tomu přičichnu, ihned se mi vybaví sluncem rozpálená pařížská Chanselise.

Co mě také mile překvapilo, tak že sprcháč opravdu velmi dobře pění. Většinou mám zkušenost, že když už je to peeling, tak to po pokožce špatně klouže a nenapění to ani omylem. Tady mám spíše opačné problémy. Nemůžu po koupeli dostat tu pěnu z vany, protože se jí udělá hrozně moc. :-D Ale i tak to beru jako plus.



A teď přejděme k těm mrškám peelingovým vláknům. Není to klasický hrubý peeling s tvrdými zrníčky, takže to je v mém případě jedině dobře. Jsou to opravdu velmi drobná vlákna, kterých tam navíc není nijak extrémní množství. Původně jsem vždy trochu sprcháče dala na houbičku a až tou jsem se myla. V tomto případě jsem dokonce ani já nijak významně nezaznamenala, že by mě něco peelingovalo. Pak jsem ale vždy měla problém vymýt ta vlákna z houbičky, a tak ho teď už raději rovnou nanáším na tělo. Pokožku to ,,škrábe" opravdu jen velmi lehounce. Kdo má rád peelingy, tak si myslím, že je tohle pro něj velmi slabý kalibr a asi by spokojený nebyl. Já sama peelingy nemám rada, takže mi i celkem vyhovuje, že to moc ,,neškrábe".

Co mi na tomto výrobku vadí nejvíce, tak to, že vlákna se velmi špatně smývají. Musím se opláchnou opravdu velmi důkladně, ale stejně mi ještě nějaká zůstanou na pokožce.

Účinky gelu jsou pro mé potřeby uspokojivé. Krásně napění a umyje vás. I přes přítomnost vláken není pokožka nijak významně ,,odrásaná", jak tomu bývá u klasických peelingů, ale zároveň jde vidět, že nějaký ten peeling tam proběhl. Je krásně hladká a není zbytečně vysušená. I tak jsem ale vždy ihned nanášela tělové mléko. 

Celkové pocity jsou takové průměrné. Ta vlákna mě tam prostě tak jako tak štvou. Kdyby tam nebyla, je to naprosto úžasný voňavý a super pěnivý sprcháč. Takhle ho používám jen zhruba jednou týdně, nemůžu si ho dát na svoji oblíbenou houbičku a ještě ze sebe obírám vlákna pomalu i druhý den. Na druhou stranu, i přesto, že je to peeling, tak to na sobě snesu a to je také co říct. Sprchový gel rozhodně budu používat dál, ale znovu po něm určitě nesáhnu.

Určitě bych ho nedoporučovala milovnicím hrubých peelingů, protože účinek tohoto kousku by na vás byl velmi slabý. Líbit by se mohl například peelingový začátečnicím nebo někomu, kdo stejně jaká já, příliš neholduje klasických peelingům.

Koupili jste si také Elle s tímto sprcháčem? Jak se líbí vám?

10 komentářů:

  1. Škoda, že jsem si ho nekoupila :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Teda, to mě fakt zaujalo :) Nemáš prosím i fotku samotného sprcháče s temi vlákny?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se, ale nemám. Měla jsem na to myslet, to přiznávám. Bohužel jsem teď u rodičů a nemám sprcháč u sebe. fotku můžu dodat až tak za 14 dnů.

      Vymazat
    2. Ahoj Stannah. :) Peeling mám doma taky, vlastně jsem si ho koupila s Elle stejně jako ty. Jsem s ním moc spokojená, prostě nádherná vůně, jemně "vydrbe" a pokožka mám pak opravdu krásně hydratovanou. :)
      Micha(e)lko, na mém blogu jsem o něm taky psala recenzi a mám tam i fotku samotného sprcháče. :) Jestli chceš, mrkni:
      http://muffins-and-style.blogspot.cz/2013/07/bourjois-sprchovy-peeling-gommage-de.html

      Vymazat
    3. děkuji moc za odkaz a doplnění fotky.

      Vymazat
  4. Mi zatím leží doma a přiznávám, že jsem si ještě nevšimla, že je peelingový :D Ale mi to neva a zrovna se mi nějaký takový hodí :).

    OdpovědětVymazat
  5. Také ho mám a jsem s ním docela spokojená, naštěstí na mě žádná vlákna nezůstávají /díkybohu, letěl by do koše/, ale patřím mezi milovnice pořádnějších peelingů, takže ho beru spíše jako obyčejný sprcháč. Sama od sebe bych do něj nešla, ale dárek k Elle to byl fajn:)

    kissabee.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. mne to priserne pachne. fuj.

    OdpovědětVymazat
  7. Přemýšlela jsem, jestli si Elle se sprcháčem koupit, ale nakonec ne, ani nevím proč :)

    OdpovědětVymazat