pátek 16. srpna 2013

Goodbye Damage od Garnier

Nedávno jsem dostala tuto sadu výrobků, které jsou určeny pro velmi poškozené vlasy. Šampón, balzám a sérum slibují odvrátit 1 rok poškození vlasů za 1 týden. Speciálně by měl zacelit výsledky žehlení, fénování a jiných procedur, které našim vlasům zrovna moc nepřidávají.

Sama jsem výrobky testovala jen velmi lehce. Konkrétně jsem použila dvakrát šampón a jednou sérum. Problémy jsou v mém případě hned dva. Za prvé to není určeno pro můj typ vlasů a za druhé, i když se to tváří jako převratná novinka, pořád je to Fructis, na který už jsou mé vlasy zvyklé a odmítají ho. Byť jsem je v minulosti měla rád, viz třeba zde. Aneb mé vlasy jsou vždy spolehlivým testem, zda výrobci jen přebarvili lahvičku nebo nějak významněji změnili složení. Mé vlasy si dokáží zvyknout úplně na všechno a potom už to prostě není ono a vlasy se mi hrozně mastí, jsou zplihlé. Stává se mi to u úplně každé značky, v tomhle je Garnier nevinně. Mé zkoušení tedy dopadlo tak, že vlasy po umytí vůbec nebyly hezké, byly takové neupravené, těžké a na druhý den jsem je mohla mýt znovu. Sérum u mě dopadlo ještě hůře, to jsem ty vlasy mohla mýt rovnou. Nejsem prostě schopna tuto kúru adekvátně otestovat, a tak všechny lahvičky putovaly do koupelny mé sestry, která tentokrát zkoušela za mě. Její vlasy jsou kudrnaté a suché. Trápí ji roztřepené konečky, krepatění a všechny další neduhy, co ke kudrnatým vlasům patří. Vlasy má sice nebarvené, ale zato je pravidelně fénuje. Výrobky jí byly sympatické a ráda se pustila do zkoušení.


Výrobky používala striktně dohromady, takže účinky jednotlivých kousků asi nedokážeme plnohodnotně  určit. Šampón a balzám používala sestra klasicky, tady asi není potřeba nic rozepisovat. Šampón hezky pění, vymývá se bez problémů. Balzám má takovou střední konzistenci. Je lehce hutnější, ale není to žádná přehnaná lepivá hmota. Vymývá se prý také bez problémů.

Největší pozdvižení způsobilo sérum. To si začala půjčovat i mamka, která ho používá pravidelně před každým foukáním. Jejich suché vlasy nijak nezatěžuje. Mamce se líbilo, že i když je to olej, tak ve vlasech vůbec není mastný a naopak vytvoří lehčí a nadýchanější vlasy. Sestra s ním také byla spokojená. Dokonce uvedla, že mezi slavným Biosilkem a tímto sérem nevidí, co se výsledků týče, výraznější rozdíl. I když já sama musím dodat, že zatímco Biosilk mé vlasy nezatěžuje, tak tohle sérum mi je zmastilo okamžitě, takže je vhodné spíše pro suché nebo normální vlasy, ale určitě ne na mastné, jako mám já.

Co je pro celou řadu charakteristické, tak úžasná vůně. Je letní, svěží, ovocná. Já v tom cítím žvýkačky. :-) Nejvýraznější je to v tom oleji a sestra dodává, že vůni z vlasů cítí i několik dní.


Mezi pozitiva sestra řadí především vůni. Celá řada její vlasy nijak nezatěžuje, dokonce prý vydrží v dobrém stavu déle než obvykle. U ní to činí neuvěřitelných 5 - 7 dní (pro nás, co si musí mýt hlavu obden, zní tohle jako scifi :-D). Taktéž uvedla, že zatímco s jinými šampóny se jí stává, že třeba po těch pěti dnech se objeví nějaké lupy, tak v momentě, kdy začala používat Fructis, tak ji tento problém již netrápí a lupy se neobjevily. Celkově je tedy se všemi výrobky z této řady spokojena. Nicméně dodává, že je to prostě obyčejný, krásně voňavý šampón a balzám. Zázračného vyléčení poškozených vlasů se bohužel nedočkala. Schválně jsme vlasy i fotily, ale rozdíl tam, po více než dvou měsících používání, prostě není vůbec žádný. 

Složení šampónu

Celkové shrnutí: Pokud budu mluvit sama za sebe, tak je to prostě další kousek z rozvětvené rodinky Fructis. Dříve jsem jejich šampóny měla ráda, bohužel nyní je mé vlasy odmítají a zároveň tím potvrzují, že tento šampón se svým složením od svých kolegů významně neliší.  Pokud po nějakém šampónu Fructis toužíte, vybírejte si s klidem podle oblíbené barvy nebo parfemace. Ta je v případě oranžové řady opravdu nádherná. Výrazná, sladká, ale přesto nevtíravá. Navíc se ve vlasech udrží. Tuto řadu bych nedoporučila primárně mastným vlasům, naopak těm suchým bude vyhovovat. Takové vlasy nezatěžuje, zanechá je hebké a vzdušné.

Sestra byla spokojená, neměla větších námitek. Zdůrazňovala nádhernou vůní, vlasy vydržely v dobrém stavu o nějaký den déle a netvořily se jí potom lupy. Celkově ale kúru hodnotí průměrně. Sice výrobky spotřebuje, ale znovu po nich nesáhne. Čeho jsme se nedočkaly, tak to je uzdravení poškozených vlasů. V tomto směru sestra nezaznamenala žádnou změnu.

Pokud tedy hledáte voňavý šampón a balzám a nějaký příjemný a stejně voňavý olejíček do vlasů, tak můžete s klidem po Fructis Goodbye Damage sáhnout. Jsou to příjemné výrobky. Pokud však čekáte zázračné uzdravení poškozených vlasů, tak byste mohli být naopak velmi zklamaní, protože dle našeho testování se nic takového s těmito výrobky nekoná.

Za poskytnutí výrobků k recenzi děkuji PR L'oréal.

Zkoušeli jste něco z této řady? Máte obecně rádi Fructis?

5 komentářů:

  1. Myslím, že na velmi poškozené vlasy platí jedině nůžky a šetrnější péče. Tuna silikonů sice krátkodobě zlepší jejich vzhled, ale stejně je nezachrání.

    OdpovědětVymazat
  2. Já měla před deseti lety nějakej jejich zelenej šampon (fructis)-katastrofa, vlasy po umytí drsný, hnusný, splihlý, no prostě jak papír, od té doby jsem si od nich nic nekoupila a měnit to nehodlám. Momentálně používám avon s lopuchem a kopřivou,který jsem dostala k vánocům (a na který byl myslím článek) nic extra,i s tím kondicionérem vlasy docela zmastí, ale není to zas taková hrůza. každopádně se těším až ho spotřebuju a vrátím se ke svému oblíbenému a osvědčenému TIMOTEJ s hennou, nejlepší šampon, který jsem kdy vyzkoušela, i moje mamka je mu léta věrná. pro moje normální a rychleji se mastící vlasy ideál a navíc za 50 káčé.

    OdpovědětVymazat
  3. Damage je s jedním M! Že neumíš anglicky, to už víme, ale opsat název z obalu bys zvládnout mohla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně neděkuj za upozornění, jen to v tichosti oprav, jinak by ti spadla koruna z hlavy.

      Vymazat